Zayıflamak İçin Ara Öğün Önerileri

- 00:29
Zayıflamak için denemediğimiz yol, yöntem kalmasa da hala zayıflayamadığımızdan yakınırız. Belki diyet yaparken yaptığımız yanlış uygulamalardan ötürü belki de sonrasında fazlasıyla aldığımız kilolarımızdan ötürü hep şikayet ederiz. Ancak bilmeliyiz ki bu beden bize ait. Ve azmedersek eğer 40 bedenden 36 bedene düşmemiz bile mümkün. Önemli olan bizim kendimizi kilo vermenin imkânsızlığına inandırmamamız. Çünkü beyin kendini neye programlarsa diğer organlarda hükmen onun kendini programladığı şeyi yapmaya koyuluyor.
Beynimiz bir direksiyondur. Diğer organlarımız da yolcular. Kendimizi bu noktada sürekli uyarırsak doğru seçimler yapabiliriz diye düşünüyorum. Sizler geleceğin fit insanları olabilme yolunda ilerlemeli ve bu yoldan başkasına sapmamalısınız.

kilo vermek için ara öğün

Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler

Kilo vermeden kastımız ne ise programlarımız da buna göre değişir. Ne derece kilolu olduğunuzu en iyi siz bilirsiniz. Önce kendi vücut yapınızı tanımalı ve ona göre hareket etmelisiniz. Çok kilolu değilseniz bir diyabet hastasının uyguladığı diyet ve egzersiz rutinini uygulayamazsınız.

Kendinizi tanıyorsanız ve fazla kilolarımdan yalnız başıma kurtulamam diyorsanız acilen bir doktordan randevu almalısınız. Sonra onun yönlendirmeleriyle yapmanız gerekenler zaten önünüze serilecektir. Doktor tavsiyesine rağmen hala diyet ve egzersiz programlarını ağırlaştıran bazılarımız çok büyük hataya düşüyor. Zaten böyle bir şeye kalkışacaksanız en başından beri doktora hiç görünmemiş olmanız daha yeğdir.

Ara Öğün Nedir?

Diyetin kahraman öğünü ara öğündür aslında. Çünkü ara öğün ana öğünlerden sonra tam acıkmaya başladığımız vakitlerde kurtarır bizi. Ufak atıştırmalıklarla karnımızı tok tutarız ve bir sonraki öğünde tıka basa yemeyi engellemiş oluruz. Günlük yaptığımız hataları telafi ettiğimizden diyet diyoruz ya zaten.

Bir gün içerisinde ne yapıyoruz düşünelim. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve daha henüz acıkmamışken bir gün içine akşam yemeğini sığdırıyoruz. Meyve, çay ve tatlı faslı peş peşe gelince insan geceyi sodayla kapatmak zorunda kalıyor. Çünkü artık hazımsızlık çekmeye başlıyor. Özellikle ramazan aylarında yaşadığımız bu sahne gözlerinizin önüne geliyor zannediyorum.

Diyette Ara Öğünün Önemi

Ara öğünler aslında farkında olmasak da en önemli öğünlerden biridir. Hafife aldığımız ara öğünler kilomuzu bir anda değiştirecek kadar etkili olabilmektedir. Tabii aldığımız besinlere ve o besinlerin kalorilerine göre değişir bu durum. Eğer siz ara öğünde portakalın yanında bir badem ya da 5 badem yerine 10 badem yemişseniz, badem gibi bir göbekle karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Ki bu durumun bile moralinizi ne kadar bozduğunu çok iyi biliyoruz.

O sebeptendir ki ara öğünde yenilen besinler diyet çeşitlerine göre de farklılık göstermektedir. Hatta bu besinlerin miktarları bile değişebilmektedir.

Ara Öğünde Tüketilen Besinler

Ara öğünde tüketilen besinler sabit değildir. Ara öğünde yediğimiz, tükettiğimiz her şeyin miktarı kalori miktarına göre değişir. Örneğin badem, ceviz, fındık gibi bol yağlı yemişlerin tüketimi beşi geçmemektedir. Bunun yanında bir meyveyle ara öğününüzü tamamlayabilirsiniz.
→ Bir önceki Sporcu Diyeti ile 5 Günde 3 Kilo başlıklı yazımızda 'sporcu diyeti, diyet listesi, 5 günde 3 kilo' hakkında bilgiler verildi.