Kadınlar İçin Önerilen Vitamin Takviyeleri

- 22:07
Modern yaşamın getirdiği yoğunluk pek çok insanın sağlığı için yeterli zamanı ayıramamasına neden oluyor. Bunun yanı sıra stres ve yorgunlukla beraber ihtiyaç duyulan enerji ve besin kaynakları yeterince alınamıyor ve vücut direnci düşüyor.
Özellikle hazır gıdalarla geçiştirilen öğünler, sağlıksız içecek tüketimi gibi diğer etmenler de yoğun tempoda çalışanlar için olumsuz etkenler arasında yer alıyor. Bu olumsuzlukları en aza indirmek ve vücut sağlığını korumak için vitamin takviyeleri kullanmak gerekiyor.

Bu yoğunluk, stres, koşuşturmaca ve düzensiz beslenme herkesi olumsuz etkilese de bunlardan en çok nasibini alanlar kadınlar. Çünkü kadınlarda yaşanan sık hormonal değişimler, gebelik, adet dönemleri, menapoz süreci gibi dönemler kadınların ihtiyaç duyduğu besin değerlerini de değiştiriyor. Bu nedenle vitamin ve besin takviyeleri kadınların imdadına yetişiyor. Özellikle kadınlar için tasarlanmış vitamin takviyeleri kadınlarda görülen sağlık sorunlarının önüne geçmekle birlikte sağladığı enerji ile günlük yaşamda ihtiyaçlarını yerine getiriyor.

vitaminler

Vitamin Takviyeleri Ne Zaman Kullanılmalı?

Düzenli ve sağlıklı beslenme ihtiyacınızı karşılayamadığınız, kendinizi halsiz ve yorgun hissettiğiniz zamanlarda, gebelik ve lohusalık dönemlerinde, menapoz döneminde vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun gıda takviyelerin değerlendirmesi yaparak ve uzmanlardan yardım alarak ne zaman ve ne kadar takviye alacağınızı belirleyebilirsiniz. Alacağınız bu takviyeler sağlığınızı korumakla kalmayacak, sizi hastalıklardan da koruyacaktır.
Tavsiye Yazı
Vitamin Nedir?
D Vitamini

Özellikle ilerleyen yaşla birlikte kemiklerde görülen deformasyonu engellemek için tavsiye edilen en önemli vitaminler arasında yer alan D vitamini, menapoz sonrası güneşe sık çıkamayan kadınlar için en iyi takviyeler arasında yer alıyor.

B Vitamini

B vitamini de tpkı D vitamini gibi kırmızı kan hücrelerinin yapımını sağlamak ve çoğaltmak için en çok tavsiye edilen vitaminler arasında bulunuyor.

C Vitamini

Doğal alınan C vitamininin yanı sıra C vitamini takviyesi ile hastalıklardan korunmaya yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca E vitamini ile birlikte alındığında vücutta görülen yaşlanma belirtileri de büyük oranda azalacaktır.

E Vitamini

Antioksidan özelliği ile vücudunuzda bulunan toksinleri atmanıza yardımcı olur ve vücut sağlığınıza olumlu etki eder.

Kalsiyum

Özellikle 30'lu yaşlardan sonra vücut kalsiyum depolamayı bıraktığı için günlük kalsiyum alınması gerekmektedir. Günlük kalsiyum tüketimi her zaman sağlanamayabilir; bu nedenle kemik ve diş sağlığınız ve bunların sağlamlığı için kalsiyum takviyesi önerilmektedir.

Niacin

Kan dolaşımını ve kolesterol dengesini düzenleyen niacin, doktor önerisi ile alınması gereken takviyeler arasında yer alıyor. Fazla tüketimi zararlı olabileceği için kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Omega 3 ve Balık Yağları

Kolesterol ve kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olan Omega 3 yağ asidi aynı zamanda adet dönemlerini kolay atlatmaya da yardımcı olur.

Folik Asit

Gebelik öncesi ve gebelik döneminde en çok başvurulan vitamin takviyeleri arasında yer alan folik asit, bebeğin sağlıklı beyin ve omurilik gelişimine çok büyük oranda yardımcı olur. Bu dönemde folik asit desteğiyle birlikte portakal suyu, yeşil sebzeler ve taze fasulye tüketilmesi de önerilir.

Gıda takviyeleri günümüz koşuşturmasında ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi sağlayan, bizi hastalıklardan koruyan ve değerlerimizi dengede tutan özelliklere sahiptir; ancak vitamin takviyesi kullanmayı düşünen herkese doktorlarından tavsiye almasını öneririz.
Sağlıklı günler...
→ Bir önceki Zayıflamak İçin Ara Öğünler başlıklı yazımızda 'zayıflamak için, ara öğünler, seçenekler, sağlıklı besinler' hakkında bilgiler verildi.