Kahvaltıda Soğuk Su İçilir Mi?

- 20:32
Suyun tüm canlıların hayat kaynağı olduğunu herkes bilir. Günlük su ihtiyacının düzenli olarak karşılanması ve sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinin yanında, kilo vermek için de etkilidir.
Aç karnına içilen su her zaman daha az yemeye neden olduğu için, diyet yapan kişiler tarafından sık kullanılır. ancak uzmanlar, vücut ısısından 12 derece sıcak ve soğuk içecekler içmenin sindirim sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

Yani kilo vermek için kahvaltıda soğuk su içilir mi şeklindeki sorularla kafasını meşgul eden kişilerin, gereksiz yere vücut ısısına şok etkisi yaratmaması gerektiği bilinmektedir. Kahvaltıda soğuk su içmek vücutta şok etkisi yaratacağından sindirim bozukluklarına neden olabilmektedir.

soğuk içilir mi

Öğünlerden Önce Ilık Su İçin

Kilo vermek için ılık su içmeniz bile yeterlidir. Her yemek öncesi bir bardak su içmeniz, midenize gereğinden fazla yiyecek almanızı engelleyecektir.

Bu durumun en önemli avantajı, iştahına engel olamayan kişiler içindir. Acıktıkça önce su içmeyi tercih ederseniz, tatlı isteğinizi bastırırsınız ve karnınızda şişkinlik olacağı için tokluk hissini daha çabuk duyarsınız.

Yemekten sonra su içmek ise, oldukça zararlı bir durum. Yemekten bir saat sonra içilecek bir bitki çayı mideyi rahatlatıp hazmı kolaylaştırırken, yemekten sonra içilen su sindirim sorunlarına neden olabilmektedir ve yemeğin hazmedilmesini zorlaştırmaktadır.

beslenme

Ne Kadar Su İçmeli?

İnsan vücudunun ihtiyacı olan su miktarı kiloya ve yaşa göre değişmektedir. Ortalama 2 litre olan bu su ihtiyacı, her bünyede farklıdır ve fiziksel aktivite arttıkça, su tüketimi de artış gösterir.

Hamile ve emziren annelerin günde 5 litreye kadar su tüketebildikleri bilinmektedir. Bu nedenle bazı zamanlarda daha fazla artan su ihtiyacını gidermek, günlük içilmesi gereken su miktarı hesabına çay ve kahve gibi içecekleri dahil etmemek gerekmektedir.