Yağ Yakımını Hızlandıran Yiyecekler

- 22:01
Yağ yakımını hızlandıran yiyeceklerin başında acı içeriği bol olan gıdaların olduğu bir gerçektir. Özellikle Meksika biberi ile nerede ise eş değer taşıyan Hatay biberi bunların başında geliyor. Hatta bu biberlerin hapı bile yapılıyor ama ne kadar sağlıklı olduğu tabi ki tartışılır.
Ayrıca acı biber kalp atışlarını hızlandırır ve damarlarda bulunan kötü yağın temizlenmesini sağlayarak damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Bu tür gıdalar mucize değildir fakat spor yapmaya vakti olmayanlar için gerçek bir spor takviyesidir.

Çünkü diyet yapan birinin haftada en az bir kilo verebilmesi için yediği ile yaktığı kalori arasında en az 700 CL olmalıdır. Bu tür gıdalar bu takviyenin üçte birlik bir kısmını karşılıyor.

yağ yakma

Zencefil ve Süt Yağ Yaktırıyor

Yağ yaktıran gıdalardan diğer ikisi zencefil ve süttür. Zencefil sayılamayacak kadar fazla sağlıklı etkisi mevcuttur. Bu nedenle ülkemizde zencefil çokça tüketilen bir gıda türüdür. Özellikle bronş ve akciğerlerin temizlenmesinde büyük etkisi olan zencefilin, yağ yakıcı özelliği de mevcut.

Özellikle çay olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca kalsiyumu diğer gıdalara oranla fazla olan sütün, içerdiği laktik asit sayesinde metabolizmayı hızlandırması ve yağ yakımını sağlaması ilahi gücün kadınlara vermiş olduğu bir armağandır. Süt günlük tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu da karşılar. Ayrıca ılık içilirse bağırsakları da düzenler.
Tavsiye Yazı⇒ Yağ Yaktıran Öneriler
Yumurta ve Yeşil Çay Birer Mucize
Yağ yakan gıdalar arasında yumurtanın da olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? B12 vitaminini bünyesinde bolca bulunduran yumurta vücuttaki kötü yağların çözülmesini ve yakılmasını sağlar. Ayrıca yumurta metabolizma hızını artırır.

Yumurtanın sarı kısmı kalori, beyaz kısmı ise kalsiyum açısından zengindir. Bir yumurta yanında bir bardak yeşil çay yağ yakımınızı garanti altına alacaktır. Yeşil çay içerisinde EGCG bileşeni mevcuttur. Bu sayede sinir sistemi ve beyin daha fazla çalışır. Vücut stresten arınırken aynı zamanda fazla yağlarından da arınır.

Balık Türleri Yağ Yaktırır mı?

Yağ yakıcı gıdalar içerisinde Omega 3 bakımından zengin balık türleri de mevcut. özellikle somon ve levrek türleri bu balıkların başında geliyor. Bu tür balıkların içerisindeki siyah et kısımları çocuklarda boy uzamasına yardımcı olurken, büyüklerde yağ yakımını hızlandırıyor.

Ayrıca bu tür balıklar bağırsak ve midede hızlı çalışma etkisi yapıyor. Dikkat edildiği üzere yağ yakan gıdaların genelinde metabolizmayı hızlandırıcı etki mevcut. Bu nedenle yağ yakımını sağlamak isteyenlerin günde en az üç litre su içmeleri ve yakılan yağları idrar yolu ile atmaları tavsiye edilir.

Mucizevi Gıda Sarımsak Her Derde Deva

Yağ yakımını sağlayan yiyeceklerin başını sarımsak çekiyor. Doğal antibiyotik olarak da bilinen ve Anadolu’ da sık sık tüketilen bu muhteşem gıda adeta yaratanın kuluna bir hediyesi gibi. Sarımsak antioksidan özelliği olan ve içerisinde insülin seviyesini düzenlemeyi sağlayan vitaminler ile dolu.

Ayrıca insanda tokluk hissi uyandırarak fazla acıkmamayı ve kolay, hızlı zayıflamayı sağlıyor. Sarımsak toksin atıcı özelliği ile zayıflatırken cildin de güzelleşmesini sağlıyor. Özellikle diyabet hastalarının bu gıdayı çiğ olarak tüketmesi öneriliyor.

Yulaf da Yağ Yakıyor

Yağ yakan yiyeceklerden bir diğeri de yulaf. Yulaf ve benzeri gıdalar, lif içeriği oldukça yüksek gıdalar olması bakımından metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip. Bu nedenle çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde yağ yakmanıza yardımcı olacak türden bir gıdadır.

Ayrıca sabah kahvaltılarında rahatlıkla tüketebileceğiniz yulaf tokluk hissi ile erken acıkmalarınızın önüne geçerken mide asidini düzenleyerek gastrit ve reflü şikâyetlerinizi de önlüyor.

Kahvaltı Yerine Ceviz Yağ Yaktırıyor

Bol ekmekli ve kalorili kahvaltılar yerine sabah aç karnına yenecek iki adet ceviz hem tokluk hissi veriyor, hem de içerisindeki Omega 3 sayesinde yağ yaktırıyor. Ayrıca ceviz beyni güçlendiriyor ve ileride karşılaşabileceğiniz unutkanlık hastalığının önüne geçiyor.

Diğer öğünlerin arasında da iki ya da üç adet ceviz tüketmenizde fayda var. Kuru tohumların yanında kuru meyvelerden özellikle kayısının da hem yağ yakma hem de cildi güzelleştirme etkisinden bahsetmeden geçmek olmaz tabi.

Kayısı da yulaf kadar lif içeriği yüksek bir gıdadır. Kayısının yanında soya fasulyesi, sirke, esmer pirinç ve mercimek de yağ yaktırıcı özelliğe sahip gıdalar arasında gösterilebilir.
→ Bir önceki Lipoliz ve Liposuction Nedir? başlıklı yazımızda 'lipoliz nedir, nerelerde kullanılır, nasıl yapılır, kilo verme' hakkında bilgiler verildi.