Göbekleri Eritecek 8 Baharat

- 00:00
Hepimizin başına dert olmuştur fazla kilolarımız. En kötü yanı da şüphesiz göbeklerin şişkin durmasıdır. Şişkinliklerden kurtulmak için göbek eriten hareketler, konusunu araştırıp uygulamaya çalışanlarımız veya farklı yollar deneyenler olmuştur. Bu yazımızda ise; doğal kaynaklardan elde edilen baharatlara ve vücudumuzdaki etkilerine yer vereceğiz. Sizler de önereceğimiz baharatları, yemeklerinize ekleyerek hem yemeklerinize lezzet katacak hem de fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız.
1. Zencefil
kilo verdiren baharatlar

Göbek eriten baharatlar listesinde ilk sırayı alan zencefil, şüphesiz her evde kullanılan bir üründür. Kilo vermeye yardımcı olan bu ürün aynı zamanda mide rahatsızlıklarını da giderici özelliği bulunmaktadır. Vücudunuzun metabolizmasını da hızlandıran zencefil, fazla kalori yakımı yapmakta ve fazlalıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

2. Maydanoz

kilo verdiren baharatlar
Yemeklerin yanında gelen salataların içerisine bolca eklenir her zaman. Karaciğer metabolizmasına en büyük desteği verdiğini açıklayan uzmanlar, maydanozun kesinlikle fazlaca tüketilmesinden yana. Tıkanmış veya yaşlanmış bir karaciğere sahipseniz, metabolizmanız oldukça yavaş demektir ve bunun sonucunda da göbeğinizin fazlalıkları var demektir.

3. Sarımsak
zayıflatan baharatlar

Doğal antibiyotik olarak da bilinen sarımsak, aynı zamanda yağ yakıcıdır. Sarımsağın sadece yağ yakıcı özelliğinin olması dışında, vücudumuzun bütün organlarına etki ederek sağlıklı kalmamızı ve dışarıdan aldığımız mikroplara karşı bir duran bir üründür. Aynı zamanda göbek eriten diyetlere kendini hapsedenler için de çok uygun bir gıdadır.

4. Pul Biber
baharatlar ile zayıflama

Pul biber de metabolizmayı hızlandırmaktadır. Uzmanların yağmış olduğu araştırmalara göre, vücudumuzdaki yağların yakılmasında büyük rol oynamaktadır. Psikologların da önerdiği bu eşsiz ürün, aynı zamanda depresyonda olanlar için çözüm odağı olmuştur.

5. Hardal Tohumu
baharatlar

Hardal bitkisinden elde edilen bu ürün, metabolizmaya güçlendirmektedir. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre hardal tohumu, vücudun hücrelerine uyarı göndererek vücudun dayanıklılığını artırmakta ve kas kütlesini artırmaktadır.

6. Tarçın

baharatlarla zayıflama
İnsülini düşürme özelliği bulunan tarçını, her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Şeker koyduğunuz yiyecek ve içeceklerinizi tarçınla değiştirip tüketebilirsiniz. Yoğurta, sosların içerisine, pastalarınıza veya göbek eriten çaylarınıza ekleyerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

7. Zerdeçal

zayıflama baharatlar
Vücudunuzdaki iltihaplanmalara karşı çok önemli bir etkisi olan zerdeçal, metabolizmanızı güçlendirip hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Kış mevsiminde hepimizin grip olması kaçınılmaz bir durumdur. Grip olmanıza karşı da mikroplarla savaşır ve sağlıklı kalmanıza yardım olur.

8. Kırmızıbiber
kırmızı biber kilo veridirir

Vücudunuzdaki kalorileri yakmak istiyorsanız, kırmızıbiber bunun için bire bir çözümdür. Kanserler de mücadelesi olan kırmızıbiber, kolayca kilo vermenizi sağlamaktadır. Kış mevsimine de denk gelmemiz sebebiyle kırmızıbiberi tüketmemizde fayda var, çünkü vücut sıcaklığını da artırmaktadır.
→ Bir önceki Şalgam Suyunun Faydaları başlıklı yazımızda 'şalgam suyu, faydaları, içeriği, neye iyi gelir' hakkında bilgiler verildi.