Şalgam Suyunun Faydaları

- 21:30
Adana yöresinin vazgeçilmezi ve ülkemizin birçok yerinde birçok insanın severek içtiği ve hatta müptelası olduğu şalgam suyunun faydalarını saymakla bitmiyor. Genellikle afrodizyak etkisi olarak keçiboynuzu bilinir ama şalgam suyunun da ondan kalır yanı yoktur aslında. Ülkemizin güzel insanının doğal yöntemler ile ürettiği birçok içecek gibi şalgam suyunun da öncelikli olarak kemiklere faydası tartışılmaz bir gerçek.

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

Şalgam suyunun vücuda faydasını gerçek anlamı ile sağlamak istiyorsak, öncelikle şalgam suyunu doğal yöntemler ile elde etmeli veya doğal yöntemler ile üretenlerden satın almalıyız. Zira fabrikasyon ürünleri içeriğinde istenilen vitaminleri bulmak mümkün olmayabiliyor.

şalgam suyu nasıl yapılır

Şalgam suyu için kaç kilo yapacaksanız o kadar şalgam gerekiyor. Eğer şalgam bulmakta zorluk çekiyorsanız aynı etkiyi kara havuçla da görebilirsiniz. Doğrayıp büyük bir bidonun içerisine sebzeleri atın. Ardından turşu kurma yöntemi ile işlemi bitirin. Yirmi bir gün sonra şalgamınız hazır. Tabi bu basit yöntemi. Bu işin asıl erbapları Adana’ da bulunuyor.
En alakalı yazımız!
Şalgam Suyu Kaç Kaloridir?

Kilo Almak İsteyenlere Şalgam Suyu Mucizesi

Şalgam suyunun sağlığa faydaları arasında zayıflıktan şikayet edenler için de bir çözüm önerisi mevcut. Şalgam suyu muhteşem bir iştah açıcıdır. Zayıflıktan şikayet edenler ve kilo almak isteyenler için ise acılı şalgam suyu iştah açıyor.

Laktik asit içeriği de oldukça yüksek olan şalgam suyu ayrıca bağırsaklardaki tembellik problemini de çözüyor. Şalgam suyunun vücuda daha sayılamayacak kadar çok faydası mevcut. Biz sizinle bir kaç tanesini paylaşmaya devam edelim.

Şalgam Suyu Kalsiyum, Potasyum ve Demir Zenginidir

Kemik ve diş sağlığı açısından şalgam suyu bulunmaz bir nimettir. Zira şalgam suyu kalsiyum, potasyum ve demir açısından oldukça yüklüdür. Bu nedenle şalgam suyu dişleri ve kemikleri güçlendirir.

Aynı zamanda anne sütünü artırıcı etkisi de bulunmaktadır. İçerik bakımından doğal olması vücuttaki toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur. Bu sayede kolesterol ve kalp- damar tıkanıkları vücudunuzda barınamayan hastalıklar sınıfına girer.

Stres Önleyici Etkisi İle Şalgam Suyu

İnanmayacaksınız ama bu tamamen kanıtlanmış bir gerçek. Şalgam suyunun içerisindeki bazı maddeler vücuttaki stresin yok olmasını sağlıyor. Bu maddeler süt asidi, potasyum, fosfor ve kalsiyum.

Ayrıca şalgam suyu idrar yollarına iyi geliyor. Şalgam suyunun idrar söktürücü özelliği herkesçe bilinen bir özellik olması ile birlikte, sistit problemi çeken hanımların bol bol su tüketmekle birlikte şalgam suyu da tüketmesi öneriliyor. Fakat tüketilen şalgamın acısız olması önerilir.

Şalgam Suyu Daha Nelere İyi Gelir?

Tüm bunların yanında şalgam suyu romatizma, mafsal şişkinliklere, böbrek taşının düşürülmesine, apseye, dolamaya, kan çıbanına, donmaya, egzamaya, göğsü yumuşatmaya, akciğer ve bronşlara, boğaz iltihabına, pekliğe iyi geliyor.

Balgam sökme etkisi de mevcut olan şalgam suyunun içerisinde gribe iyi gelen A, B ve C vitaminleri mevcut.
→ Bir önceki Hindistan Cevizi Suyu Ne İşe Yarar? başlıklı yazımızda 'hindistan cevisi suyu, nedir, nasıl yapılır, kullanımı, ne işe yarar' hakkında bilgiler verildi.