Karbonat Mucizesi ve Tüm Bilinmeyenleri

- 22:29
Birçok kişi, karbonatın yalnızca hamur işi yapımında kullanılan bir malzeme olduğunu düşünmektedir. Ancak, bu besinin bilinmeyen o kadar çok yönü var ki... Bir hamur işi malzemesi olmaktan oldukça fazla. Kozmetik ürünlerinde dahi kullanılan karbonat, sağlık açısından da son derece faydalıdır. Su içerisinde kolayca çözülme özelliği olduğundan dolayı, neredeyse her sektörde kullanılmaktadır. Karbonatın bilinmeyen faydaları, okudukça sizleri şaşkınlığa uğratacak.

karbonat mucizesi

Karbonatın Faydaları Nelerdir?

➧ Neredeyse herkesin bildiği, en belirgin faydası diş üzerindeki etkileridir. Dişleri beyazlatma ve dişleri temizleme üzerindeki faydası göz ardı edilemez. Bu faydayı sağlamak için, dişlerinizi fırçaladıktan sonra fırçanızı karbonata batırarak, son kez fırçalayın. Ardından su ile ağzınızı iyice durulayın. Bu işlemi 2-3 kez yaptıktan sonra, farkı hissedebileceksiniz. Fakat her gün bu uygulamayı yapmayın. Fazla kullanım halinde diş mineniz zarar görebilir.

➧ Mükemmel bir dezenfektan özelliği vardır. Antibakteriyel özelliği ile temizlikte de kullanılmaktadır.

➧ Temizlik yapılan suyun içerisine bir miktar eklenmesi halinde, evinizin daha iyi temizlendiğini fark edeceksiniz.

➧ Ayakkabılarda bulunan kötü ayak kokusunu gidermek için tercih edilir.

➧ Saçınızda oluşan kepekler için de kullanabilirsiniz. Saçlarınızdaki kepeğin zaman içerisinde dökülmesini ve yok olmasını sağlar.

➧ Karbonat ile gargara yapmak, diş eti tedavisinde kullanılabilir.

➧ Karbonat aynı zamanda sinrdirimi kolaylaştırır. Gastriti, mide ekşimesini ve hazımsızlığı giderir.

➧ Lavabo ve küvet gibi yüzeyler, kabartma tozu ile ovulabilir. Temizleme suyuna karbonat eklemeniz halinde, yüzeylerin parladığını göreceksiniz.

➧ Lavabo tıkanıklığına çözüm yine karbonattır. 1 çay bardağı karbonat ile 1 çay bardağı sirkeyi lavboya döktükten sonra üzerine 2 litre sıcak su da boşaltılırsa, lavabo hem açılacak hem de tertemiz olacaktır.

Karbonatın faydaları arasında buzdolabındaki kötü kokuları gidermek de yer almaktadır. Bir kaseye koyacağınız karbonatı buzdolabına yerleştirin. Zaman içerisinde kötü kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

➧ Karbonat, elbise dolaplarındaki kötü kokuları da gidermektedir. 1 kase karbonatı elbise dolabının bir köşesine koyarak, kötü kokuların yok olduğunu görebilirsiniz.

➧ Böcek ısırıklarına da iyi gelmektedir.

➧ Terleme ve ter kokularına karşı da etkilidir. Duşun ardından koltuk altınızı bir miktar karbonat ile ovmanız, ter kokmanızı ve terlemenizi engelleyecektir.

Sinüzit problemi yaşayan kişiler de karbonattan faydalanabilir. 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonatı 1 çay bardağı suyun içerisine atın. Bu karışımı burnunuz ile çekin ve ağzınıza gelenleri tükürün. Zaman içerisinde sinüzitin temizlendiğini göreceksiniz.

Karbonat Suyu ve Faydaları

Son zamanlarda karbonat suyunun zayıflattığı yönündeki iddialar oldukça sık konuşulmaya başlandı. Peki karbonat suyu nasıl elde edilir ve faydaları nelerdir?

Yarım tatlı kaşığı karbonatı, 1 litre su içerisine ekleyerek karıştırın ve bu karışımı gün boyu için. Başka içeceklerinize de hazırladığınız suyu, az bir şekilde ekleyebilirsiniz. Karbonat içmek oldukça faydalıdır ve faydaları da şu şekildedir:

➧ Doğru ve bilinçli şekilde tüketmek, cildi güzelleştirir.

➧ Karbonatlı su, güneş yanıklarına sürülürse sızıyı alır. Aynı zamanda hafif yanıklarda da etkilidir.

➧ Gargara yapılırsa, ağız kokusunu giderir.

➧ Cildi tahriş etmeden, masaj yapılarak uygulanırsa, peeling etkisi oluşur.

➧ Cildi yumuşatıcı özelliği vardır.

➧ Karbonatlı su mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.

➧ Ciltte bulunan hücrelerin aktif hale gelmesini sağlar.

➧ Karbonat suyunun faydaları arasında ayaktaki kötü kokuları giderdiği de bilinmektedir.

Karbonat İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Karbonatın suyu da kendisi de görüldüğü üzere son derece faydalıdır. Ancak aşırı tüketimden de kaçınmak gerekir. Kilo vermek için tüketilen karbonatlı suyun, kanıtlanmış herhangi bir etkisi yoktur. Diğer yandan aşırı kullanım halinde ülserin artmasına, yüksek tansiyona ve çarpıntıya neden olabilir. Bu hususlara dikkat edip, bilinçli tüketmek gerekir.