Alkali Diyet ile ideal Kilona Ulaş

- 13:42
Şimdi size arkadaşımın yaptığı bir diyetten bahsedeceğim. 



Alkali, vücut için genel sağlık düzeyini belirleyen alkali dengesi yani asit oranıdır. Alkaliler asitleri yok eder. Yani asitlerin düşmanıdır. Bu yüzden iki öğenin dengesini sağlamak gerekiyor. Alkali diyet ise asit ve alkali arasındaki dengeyi sağlamak üzerine kurulmuş olan diyet şeklidir. Aslında bu dengeyi korumaya çalıştığınızda vücut hem sağlıklı oluyor hemde bunun sonucunda ideal kilonuza ulaşabiliyorsunuz.
Neden Kilo Alıyoruz?
Eskiye oranla kilolu kişi sayısının daha fazla olduğu görülüyor. Modern hayatın bize getirdiği kolaylıklar kilo almamızda en önemli sebeptir. Televizyon, bilgisayar karşısında atıştırmak, işlenmiş sağlıksız gıdalar tüketmek, geç yemek, düzenli beslenmemek vb. birçok etkiden dolayı kilo almaya devam ediyoruz.
Alkali diyette su tüketimi oldukça önemlidir. 20 kilo başına 1 litre su tüketmek gerekiyor. Bu demek oluyor ki 80 kilo olan bir kişi günde 4 litre su tüketmek zorundadır. 1 litre suya yarım litre karbonat karıştırarak alkali oluşturabilirsiniz. Suyun yemek öncesi ve sonrası dengeli olarak içilmesi gerekmektedir. Asitleri atmanın diğer bir yoluda taze yeşil sebzelerdir.
Alkali oranını dengelemek için mümkün olduğunca taze yeşil sebze tüketmeniz gerekmektedir. Sebze suyu içmekte asitleri atmak için bir çözüm olabilir. Hergün alınan asitin 3 katı kadar sebze tüketmekte gerekmektedir.
Alkali – Asit dengesini sağlamak konusunda yağ tercihide oldukça önemlidir. Balık yağı, Keten tohumu yağı ve Zeytinyağı kullanmak ve tüketmek her zaman daha sağlıklı olacaktır. Protein yüklü diyetler asit oranını arttıracağından sağlıksız olacaktır. Bunun yerine alkali diyet yapmak ve bunu yaşam şekli haline getirmek, hem sağlınıza katkı sağlayacak hemde sizi ideal kilonuza ulaştıracaktır.

Alkali Yaşam sayfamızda Alkali Beslenme ve diyet konusunda daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz...