Zayıflatan Kilo Verdiren En iyi 5 Diyet

- 15:06

Dünya'da en çok tercih edilen diyetleri merak ediyor musunuz?
İnternet sitelerinde bir çok diyet listesi mevcut bunlardan bazıları uygulanabilir. Bazıları ise kim tarafından yazıldığı belli değildir. Bir çok diyet listesi işe yaramadı diye yakınır okurlarımız. Bunun iki açıklaması olabilir. Hazırlanan diyet liste iyi düzenlenmemiştir. Yada diyet listesini uygulayan kişi  düzenli bir şekilde uygulamamıştır. İşte size çok güzel bir kaynak. Dünya'da en çok tercih edilen diyetleri merak ediyor musunuz?

Yapılan araştırmalara göre kilo verdiren zayıflatan en iyi 5 diyet açıklandı.

1) Glisemik Endeks Diyeti
Örnek gıdalar: Arpa, çavdar ve kepekli buğday ile düşük karbonhidratlı sebzeler.
Karbonhidrat tüketimine son derece dikkat edilir. Genelde bu diyeti şeker hastaları uygular. Amaç kan şekerini sabit tutmaktır. 

2) Makrobiyotik Diyet
Örnek besinler: Sayo eti, fasulye, fındık, kepekli pirinç, sebze ve meyve. Düşük yağlı yemeklerle ve lifli yiyeceklerle beslenmeyi öngörüyor. Daha çok Vejetaryenler tarafından uygulanıyor.
Makrobiyotik çok önemli 4 kural;
1. Karnınız açken yemek yiyin ve bir lokmayı (uzun süre en az 50) çiğneyerek yutun.
2. Günlük aldığınız besinlerin yüzde 30′u sebze, yüzde 10′u çorba, yüzde 50′si tahıl ve yüzde 10′u fasulye olmalıdır. Bunlarla beraber mutlaka yanında meyve ve az fındık yemeniz gerekiyor.
3. Yeşil çay tüketin Sindirim sistemini hızlandırır.
4. Diyetinizi yoga ile destek verin böylece en iyi sonuçları alabilirsiniz.

3) Organik Diyet

Örnek besinler: Hormonsuz köy yumurtası, süt, kepekli tahıllar,  tarım ilacı kullanılmadan üretilen sebze ve meyve.
Sadeliği ön planda tutan bir diyet türü. Katkı maddesi, tarım ilaçları, tatlandırıcı olmadan beslenmeyi hedefliyor.

4) Sonoma Diyeti
- Asya ve Akdeniz mutfağının karışımından oluşuyor.
- Örnek gıdalar: Yağsız et, peynir, badem, dolmalık biber, zeytin, brokoli, üzüm, zeytinyağı, çilek, domates, tahıl, her türlü deniz ürünü ve kırmızı şarap.
Nasıl uygulanıyor?
Bu diyet üç aşamadan oluşuyor.
Birinci bölüm: 10 gün sürüyor. Muz gibi tatlıyı hatırlatan meyveler yasak. Günde sadece bir bardak süt içebilirsiniz (yağsız). Nişastalı sebzeler ya da tam tahıllar (Mısır, patates, pirinç, pişmiş havuç, ekmek, kahvaltılık gevrekler) ve alkol ilk hafta yasaklar listesinde. Kadınlar için limit 1200 erkekler için 1400 kalori.
İkinci aşama: İstediğiniz kiloya gelene kadar devam ediyor. Günde bir bardak şarap içebilirsiniz. Birinci aşamada yasak olan sebze ve meyvelerden günde bir porsiyon yiyebilirsiniz. Kalori limiti kadınlar için 1500, erkekler için 1800.
Üçüncü aşama: Kilo verdikten sonra da yaşlanmayı geciktirmek için sağlıklı beslenmeye devam etmeniz gerekiyor.
Yasaklar: Hayvansal gıdalar, öğünler arası atıştırmalar, meyve suyu, kurutulmuş meyve, Şeker, ekmek, kurabiye, kraker, pirinç, peynir, katı yağ, reçel, dondurma ve hamur işleri de yasak. Sabah kahvaltısında küçük, öğlen ve akşam yemeğinde ise orta boy tabak kullanın. Bu rejimde, diyet ürünler kullanılmıyor.

5)Jenny Graig Diyeti
Örnek gıdalar: Tavuklu makarna, taze sebze-meyve, her türlü sebze çorbası.
Jenny Graig tarafından geliştirildi. Beslenme uzmanı Jenny Graig, İngiltere'de bu diyet sayesinde çok çabuk tanınmıştır. 

Aslında liste bu kadar değil. Farklı diyet listeleri kullanmak yerine Zayıflama Programıyla tanışmanın zamanı geldi artık. Sizler 4 adımda güzel bir vücuda sahip olacaksınız...