İlginç Ama Etkileyici bir Perhiz Numarası

- 00:00
İnternette dolaşırken ilginç bir başlıkla karşılaştım. Ve bu başlığı sizlerle paylaşmak istedim. İlk önce fazla dikkate almadım ama çokta haklı olduğunu fark ettim. Bu yazıyı okuyunca siz de bana hak vereceğinizi düşünüyorum.  Başlığa geçmeden önce bu bir kitabın ismi. Hem de eski yıllardan 1985 yılına ait bir kitap.

Perhiz Yapmadan Kilo Vermek için Bulduğum Numara

Bu kitap 1985 yılında Fransız DANIELLE CHEVALIER tarafından yazılmış. Hala satışı var mı bilmiyorum. Ama ben size kitabı kısaca özetleyeceğim. İnanılmayacak kadar basit diye nitelendirdiği sırrı açıklıyorum. Yediğimiz besinleri yavaş yavaş yemek, tüketmek. Bunu da anca yediğimiz lokmaları uzun uzun çiğneyerek başarabiliriz. İnanılmaz diyebilirsiniz ama bana çok mantıklı ve yaptığım araştırmalar sonucunda bilimsel geldi. Fransız kadınlarını düşünün hepsi ip gibi :)

Kitaptan bir alıntı:
Amilaz, karbonhidratları yıkmak için gereken sindirim enzimidir.Karbonhidratlar vücudumuz için önemli bir enerji kaynağıdır. Karbonhidratları birçok gıdada bulunmasına rağmen en çok şekerde ve nişastada (buğday, pirinç, patates) bulunur. İnsen vücudunda karbonhidratlar depolanması gerektiğinde glikojen olarak depolanırlar. Gereğinden fazla alındığında karbonhidratlar yağa çevrilebilirler ve vücut da yağ olarak depo edilebilirler.
Amilaz, tükürük bezlerinden ve pankreastan                                                                             salgılanır. Dolayısıyla karbonhidratların sindirimi                                                                         ağızda başlar.

Yavaş Yemenin Yolları

Bilimsel araştırmalar ve gözlemler sonucunda hızlı yemek yiyenlerin daha çabuk kilo aldığını ve obeziteye yakalandıklarını biliyoruz. Yemek yeme alışkanlığı çocukluğumuza dayanan bir davranış şeklidir. Bir çoğumuz böyle yemek yediğine şahit oluyorum. Ama bu alışkanlık tabi ki biraz gayretle değiştirilebilir. Yavaş yemek yemek sağlık ve zayıflamaya giden yoldur diyebiliriz. Hızlı yeme alışkanlığını bir nebzede olsa azaltmak tamamen bizim elimizdedir. Yavaş yeme yöntemlerini öğrenerek bir adım atabilir ve yeme standardımızı geliştirebiliriz.

Yavaş Yemek Nasıl Yenir

  • Önce derin bir nefes alın ve burnunuzda verin. Bu egzersizi 10 kere tekrarlayın.
  • Yemeğe oturduktan sonra 1 dakika boyunca sofraya göz gezdirin. Göz açlığınızı doyurmaya çalışın.
  • Yemeğe karşı nazik olun, barışın...
  • Ufak parçalar halinde yiyin.
  • Yemeklerin tadını almaya çalışın özünü çıkardığınızı düşünerek 20 ye yakın çiğneyin.
  • Çatal ve kaşığı yavaş hareket ettirin.
  • Yemek tabaklarını küçültün ve sebze meyve tabaklarını büyük tutun.
  • Başka işlerle uğraşmayın, tv seyrederken asla yemek yemeyin. 
  • Ara öğünlerde ufak atıştırmalar yapın. Böylece ana öğünlerde az yemenize yardımcı olacaktır. 
  • Sinirlenmeyeceğiniz kişilerden yardım isteyin. Beraber yemek yediğiniz kişilerden yardım alarak yavaş yemenizi desteklenmesini sağlayın.
Bu öneriler sizlerin daha yavaş yiyerek form tutmanızı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacaktır. Yavaş yiyerek daha çabuk doyar, daha az kalori alırız.  Tüm bu önerilere rağmen hala hızlı yiyorsanız sofradan kalkarak 3 dakika mola verin. Gücünüzü toplayıp tekrar masaya oturun. 

Bu uygulamaya ilk hafta alışmakta zorlanabilirsiniz. Sabırlı olun. Bir ay sonunda yeni bir hayatınız olacak. İyi ki sabretmişim diyeceksiniz.
Bu güzel yazıyı ancak yorumlarınız yüceltir...