Kilo Aldırmayan Sağlıklı Abur Cuburlar Yiyecekler

- 02:04
Abur Cuburlar kilo almamıza neden olur ve Sağlığımızı ve beslenme düzenimizi olumsuz yönde etkiler. Özellikle çocuklarda görülen obezite sorunu abur cubur tüketmeyle başlayan bir rahatsızlıktır. Bugün sizlere öyle atıştırmalıklardan yiyeceklerden bahsedeceğim ki bu abur cuburlar kilo aldırmıyor. Hatta düzenli olarak doğru zamanda yediğinizde kilo vermenize yardımcı oluyor. Kilo aldırmayan yiyecekleri ara öğünlerde tüketilmesini öneriyorum. Tokluk süresini uzatacağı için ana öğünlerde daha az yemek ile doymuş olacaksınız.


ara öğün ne yemeli

Kilo Aldırmayan Yiyecekler

Leblebi - Kuru Üzüm
kilo aldırmayan besinler

Benim de sık sık uyguladığım bir yöntem. Yarım avuç leblebi ile kuru üzümü karıştırın. Dışarıya çıkarken çantanızın bir köşesine kuru üzüm leblebi karışımı sizin uzun bir süre aç kalmanızı engelleyecektir.
Leblebi = 100 Kalori
Kuru Üzüm = 50 Kalori

Fındık - Kuru Üzüm
fındık

Fındık ile kuru üzümü karıştırın. Fındık kilo vermedeki rolü büyüktür. Kuru üzüm ile fındık harika bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda metabolizma hızlandırıcı etkisi de vardır.
Fındık = 1 avuç 280 kaloridir.(fazlası kilo almanıza neden olur.)

Ceviz - Kuru Üzüm
kilo aldırmayan besinler

Ceviz omega-3 bakımından zengin besinler arasındadır. Gün içinde yediğiniz 3-5 fındık tok tutar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlar. Zayıflama, kilo vermek için ara öğünlerde yarım avuç ceviz ile elma tüketin. 

Ekmek Arası Sandviç
kilo aldırmayan yiyecekler
Kilo verdiren ara öğün tarifi ile zayıflayabilirsiniz. Tam buğday ekmeğin içine peynir, maydanoz ve istediğiniz çiğ sebzeleri ekleyin. Yediğiniz sandviç sizi uzun süre tok tutacaktır.

Kilo Aldırmayan İçecekler

AYRAN
ayran

Gazlı içecekler ve hazır meyve suların yerine içilebilecek en sağlıklı içecek ayrandır. Sıcak günlerde serinlemek için birebirdir. Aynı zamanda aşırı su kaybettiğiniz zamanlarda ayran ile sodayı karıştırıp için.

YOĞURT
Yoğurt ile maydanozu karıştırın. Yoğurt zaten zayıflamak isteyenler için en temel besinler arasındadır. Buna bir de maydanoz eklenirse ödem, yağ hiç bir şey kalmaz. Yoğurt kilo aldırmaz hatta geceleri yatmadan önce yenilen bir kase yoğurt metabolizmayı tetikler ve kilo vermeyi sağlar.
Yoğurt yulaf ezmesi ve cevizi karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulafın içeriğindeki lifler sindirim sisteminin çalışmasını düzenler. Metabolizmanın yüksek kapasitede çalışması için bu karışımı mutlaka deneyin.

Kilo aldırmayan yiyecekler arasında en etkili olanları sizler için seçtim. Bu yiyeceklerden ara öğünlerinize bu yiyeceklerden de ekleyin. Tokluk sürenizi uzatarak daha az yemek yemenizi sağlayacak bu yiyecekler hakkında yorum yapmak veya siz de farklı yiyecekler önermek isterseniz yorum yazabilirsiniz.

Dikkat: Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bu yiyeceklerden fazla tüketmeniz halinde kilo alımı sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bir önceki "4 Ayda 24 Kilo Nasıl Verdim?" başlıklı yazımızda 'kilo verme, 4 ayda kilo verme, zayıflama hikayesi, nasıl kilo verilir' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.