Sıfırlama Diyeti - Ünlüleri Zayıflatan Diyet

- 23:18
Spor eğitmeni Harley Pasternak bugüne kadar alıştığımız diyetlerin dışında bir beslenme tarifini bizlere sunuyor. Besinleri püreler haline getirerek yeme ilkesine dayanan sıfırlama diyeti ile bir çok ünlü fazla kilolarını vermeyi başardı. Bu diyeti yapan ünlüler arasında Rihanna, Megan Fox, Lady Gaga gibi isimler bulunuyor. Harley Pastermak sıfırlama diyeti listesine 'bedeni yeniden başlatan diyet' ismini vermiş. Siz de bedeninizi yeniden başlatmak istiyorsanız sıfırlama diyetini yapabilirsiniz. Bu diyet ile 15 günde 7 kilo vermeniz de mümkün.

Sıfırlama Diyeti Karnesi

Süre
15 gün
Öğünler
5 öğün, 5 yemek
Egzersiz
25 dakika egzersiz
Hedef
15 günde 7 kilo
Ödül
Ayda 5 kere ziyafet

5 Öğün
Bu öğünde yiyecekleri isterseniz katı olarak isterseniz blender yardımıyla püreler halinde yiyebiliyorsunuz. 1 günde yapacağınız 5 öğün kan şekerinizi dengede tutarak metabolizmayı etkin olmasını sağlıyor.

15 Gün
5'er gün arayla 15 gün süren diyet ile sağlıklı beslenerek bedeninizi yeniliyorsunuz.

Malzemeler
Avakado, süt veya yoğurt, çerez, çekirdek, yüksek lifli karbonhidrat içeren besinler, meyve ve sebzeler. Püre haline getirmek için blender.

Atıştırmalık yani ara öğünlerde parça parça kesilmiş sebzeler (brokoli, karnabahar, ıspanak, taze fasulye) ve meyveler (elma, armut, üzüm, ahududu, böğürtlen) tüketiliyor. Aperatif bu yiyeceklerin yanında humus, yağsız yoğurt veya peynir, somon füme, derisiz tavuk gibi protein içeren besinler tüketilmesi öneriliyor. Aperatiflerin toplam kalorisi 150 kaloriyi geçmemesi gerekiyor.

sifirlama diyeti listesi

Sıfırlama Diyeti Uygulama Aşamaları

Aşama - 1
İlk 5 gün;
  • İstediğiniz 2 gün abartmadan isteğinizi yiyebilirsiniz. Yasaklar listesindekiler yok. (kola, cips, tatlı, fast food...)
  • Diğer 3 günde ise 3 öğün püre ve 2 ara öğün aperatif yiyeceklerle beslenin.
  • Egzersiz de ise yürüyüş var. Günde 10.000 atarak ilk 5 günü tamamlayın. 
Aşama - 2
İkinci 5 gün;
  • Ana öğünlerden 2'si püre 1 katı yiyeceklerden oluşacak.
  • Ara öğünlerde ise aperatif yiyecekler tüketin.
  • Egzersiz olarak ise 10.000 adımın yanında 5 dakikalık fitness hareketleri yapmalısınız.
Aşama - 3
Son 5 gün;
  • Her gün 1 püre ve 2 katı ana öğün olmak üzere 2 aperatif öğün.
  • Egzersiz olarak; 10.000 adım + 5 dakikalık egzersizler.
15 günün sonunda formunuzu korumak için öğünlerinize 2 püre, 2 aperatif ve 1 katı yiyecek ile beslenmeye devam edebilirsiniz.

Örnek Püre Tarifleri

Yeşil Püre Tarifi
Malzemeler
  • 60gr. ıspanak, olgun derecede 1 armut, 15 tane yeşil veya kırmızı üzüm, 180gr. yağsız yoğurt, 2 yemek kaşığı avokado, Taze limon suyu
Hazırlanışı
  • Blender yardımıyla çekirdeği çıkarılmış armut ve diğer malzemeleri püre haline gelene kadar karıştırın.
Beyaz Püre Tarifi
Malzemeler
  • 5 tane çiğ badem, 1 tane kırmızı elma, 1 tane muz, 170 gr. yağsız yoğurt, 120 ml. yağsız süt, Yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
  • Bademleri mutfak robotuyla ezin, elmanın da çekirdeğini katmadan dilimleyin. Tüm malzemeler blender yardımıyla karıştırın.
Yabancı ünlülerin spor eğitmeni tarafından hazırlanan ve bir çok ünlünün zayıflamasına yardımcı olan sıfırlama diyeti ile siz de 15 günde 7 kilo verebilir, yapacağınız egzersizlerle beraber sıkı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Başlayacak olan veya yapıp bitiren varsa yorumlarınızı bekliyoruz. Aklınıza takılan her türlü soruyu bizimle paylaşabilirsiniz...

Bir önceki "Kahveniz Kafeinli mi Kafeinsiz mi Olsun?" başlıklı yazımızda 'kahvenin faydaları, kahvenin zararları, günde kaç fincan kahve içilir, kafeinli ve kafeinsiz kahve' hakkında bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.