Yemeklerden Sonra Bunları Sakın Yapmayın!

- 00:34
Kısa bir süre yazı yazamadım. Yeni bir yazıyla karşınızdayım. Yemeklerden sonra neler yapılmaz? Okuyunca mutlaka 'Ben bunları yapıyordum.' dedikleriniz olacak. Ama bundan sonra sağlıklı beslenmek için bu uyarılara kulak verin. Özellikle diyet yapan arkadaşlar yediklerine ve içtiklerine dikkat ettikleri gibi öğünlerden sonra yaptıklarına da çok dikkat etmelidirler.
Yemek yedikten sonra çay içilir mi? Yemekten sonra yürüyüş yapılır? Yemekten hemen sonra uyunur mu? Bu ve buna benzer soruların cevapları için yazımızı okumaya devam edin.

Yemeklerden Sonra Yapılmaması Gerekenler

Çay İçmek:
Yemeklerden önce veya sonra çay içmek bir çok bölgemizde adet haline gelmiştir. Oysaki pek sağlıklı olduğu söylenemez. Yemeklerden hemen sonra içilen çay aldığımız proteinin emilimini zorlaştırır. Yemeklerden 2 saat sonra çay içmenizi tavsiye ederim.

Meyve Yemek:
Yemeğin ardından meyve yemek şişkinliğe yol açar. Meyvenizi mümkünde 1-2 saat sonra yemeye çalışın. Ara öğünlerde veya yatmadan 1-2 saat önce de tüketilebilir.

Sigara İçmek:
Sigara içiyorsanız hemen bırakın. Bırakamıyorsanız eğer yemeklerden sonra içmeyi bırakın. Çünkü yemekten hemen sonra içilen sigara 10 sigaraya bedel olduğunu unutmayın. Uzmanlar tarafından yapılan bir deney sonucu bu sonuca ulaşılmıştır.

yemek yedikten sonra
Uyumak:
Yemekten hemen sonra uyumak mide ve sindirim sorunlarına yol açar. Yediğiniz besinler sindirildikten sonra uyumak daha sağlıklıdır.

Kemer Gevşetmek:Özellikle erkekler tarafından yapılan bir hatadır. Yemeğin ortasında kemer gevşetilir. Daha sonraki yemeklere yer açılır. :) Bu tamamen yanlıştır. Çünkü bu hata bağırsak düğümlenmesine davetiye çıkarır.

Banyo Yapmak:
Mide tam sindirime hazırlanmışken banyo yapmak mide çevresindeki kan akışını yavaşlatır. Bacaklardaki ve kollardaki kan akışı hızlanır. Sindirim sisteminizi korumak için yemeklerden sonra banyo yapmayın.

Yürümek:
Doğru bilinen bir yanlışta yemekten sonra yürüyüşe çıkmaktır. Yürümek zayıflamak için çok etkili bir yöntemdir. Yemek yedikten 1 saat sonra yürümek daha sağlıklıdır.

Yemek yedikten sonra bunları yapmak sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. İleride sindirim sorunlarıyla karşılaşmamak için bu önerilere dikkat edin. Sağlıcakla kalın...

Bir önceki "Bayramdan Sonra Diyet" başlıklı yazımızda 'bayramdan sonra beslenme, bayramdan sonra diyet, bayramdan sonra nasıl beslenmeliyiz' hakkında bilgiler verildi.