Tartılmak İçin 7 Yanlış Zaman

- 18:50
Kilo vermek isteyenlerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de sık sık tartılmaktır. Diyet yapmaya başladıktan sonra vücut kendini önce korur. Bu nedenle 1-2 kilo bile alabilirsiniz. Bu gayet normaldir. Hemen moralinizi bozmayın. Tartıya çıkmak için yanlış zamanı seçmişsiniz. Bu zamanlarda tartıldığınızda kilonuz sizi yanıltabilir. Kilonuzu öğrenmek için doğru zamanı seçin. Yanlış zamanlarda tartılmak demotive olmanızı neden olacak kilo verme hedefinizden sizi uzaklaştıracaktır.

Ne Zaman Tartılmayın?

1- Yemekten Sonra
Yemek yedikten sonra tartılırsanız normal kilonuzdan bir kaç kilo fazla olduğunuzu görürsünüz. Yenilen yemek ile kan hacmimizde bir artış olur. Tuzlu yiyeceklerde su tutmaya neden olur. Bu yüzden kilonuz fazla çıkar.

2- Egzersiz Yaptıktan Sonra
1 saat boyunca koştunuz, egzersiz yaptınız. Yağ yaktığınızı düşünerek tartıya çıktınız. Kilonuz biraz azalmış. Bence hemen sevinmeyin. Egzersiz yaparken vücut su kaybeder. Verdiğiniz kiloların nedeni attığınız sudur. Bu yüzden egzersizden sonra tartılmak doğru değildir.

tartılmak için doğru zaman

3- Diyete Başladığınız İlk Günler
Diyete ilk başladığım günleri hatırlıyorum. Sabah, öğle, akşam tartılırdım. 1 gram vermek bile benim için çok önemliydi. Sizlerinde çok farklı olmadığını biliyorum. Diyete başladıysanızda ilk önce haftada 1, sonra 2 haftada 1, sonrada ayda 1 tartılın. Motivasyonunuzu bozmamak için ilk günlerde tartılmayı unutun.


4- Su İçtikten Hemen Sonra
Su içtiğiniz zaman kilonuz biraz yüksek çıkacaktır. Suyu vücudunuzdan atana kadar tartılmayı düşünmeyin.

5- Adet Döneminde
Adet döneminde, sonrasında ve öncesinde kilomuz 1-2 kilo az veya çok olabilir. Tartılmak için doğru zamanı bulmak zor olabilir. Tartı üzerinde yazan sayıya pek inanmayın. Tartı yerine elbiselerinizi veya mezurayı bir ölçü aracı olarak kullanabilirsiniz. Adet döneminde tartılmak da sizi yanıltacaktır.

6- Doğumdan Sonra
Doğumdan sonra kilo vermek birçok kadının kabusudur. Sabırlı olursanız ve doğru adımlarla devam ederseniz doğumdan sonra kilo vermek hayal değil. Hamilelik boyunca vücut yağ toplar. Bu yağ süt oluşumunu destekler. Sağlıklı bir beslenmeyle ve egzersizle doğumdan sonra ki kilolarınızı verebilirsiniz.

7- Yatmadan Önce Tartılmayın
Sabah kalkar kalkmaz hemen tartıya koştunuz. Tartıldınız. Gün boyu yediniz, içtiniz. Gece yatarken de tartılmak isteğinizi biraz ertelemeniz gerekecek. Sabah ki kilonuzdan biraz az veya çok çıkabilir. Yatarken tartıldığınızda gördüğünün sayı, elbiselerinizi, son 1 saatte yediklerinizi, içtiğiniz suyu gösterir.

En az 3 haftada 1 aynı zamanda, aynı elbiselerle ve saydığımız 'Tartılmama Zamanlarına' dikkat ederek tartılmanızı öneririm.

 Bir önceki "Sağlığımızı Koruyacak 5 Siyah Yiyecek" başlıklı yazımızda 'antioksidan yiyecekler, siyah yiyecekler, besinlerin faydaları, sağlıklı beslenme' hakkında bilgiler verildi.