"Haklı mı? Ne dersiniz?"
Dr. Gönül Ateşsaçan, 'Tüm dünyada 'sadece al bu ilacı iç zayıfla', 'bu çayı iç kilo ver gitsin' dönemi çoktan bitti. Önemli olan sağlığını kaybetmeden, kolay ve kalıcı kilo verebilmek. Sağlıklı beslenip, bolca sıvı tüketmek, egzersiz yapmak ve en önemlisi de, bilinçaltını zayıflatmak önemli bir konudur. Kişi, hızla detoks yapıp kilo verirken, yani bedenini şekillendirirken, zihin de buna eşlik etmelidir. Eski kayıtlar, eski alışkanlıklar değişmedikçe kilolar kalıcı olarak gitmez, ne yazık ki direnir." dedi.Duygular hormonları etkiler
Kilo vermekle ilgili birçok şikayet olduğunu dile getiren Dr. Gönül Ateşsaçan, "Zor kilo veriyorsanız ya da verdiğiniz kiloları tekrar geri alıyorsanız bütün bu şikayetlerin düzelmesi mümkün. Duygularımız, salgı bezlerini ve dolayısı ile hormonları etkiler. Kimyasal bir iletişim aracı olan hormonlar dalgalandıkça fiziksel bedenimiz etkilenir, değişir. Bedenimiz söylediklerimize inanır ve yapar. Bilinçaltı kalıplarımız da duygusal durumumuzu yönetirler." dedi.
Sevgi bedene hakimse kilo almazsınız
Kısaca hormonlarımız düzenli çalıştığı sürece sağlıklıyız' diyen Dr.Gönül Ateşsaçan sözlerine şöyle devam etti:
Ne yazık ki; diyet=kilo almaktır. Zorlamalar, kısıtlamalar, olumsuzluklar bilinçaltı tarafından algılanmaz. Olumsuzu bilinçaltı parçalar, anlamsız hale gelir. Örneğin kilolu birisine 'Yeme, kilo alırsın!' derseniz kişi yeme komutunu almaz, sadece 'kilo'yu yaşamında var eder! Doğru olan 'Sağlıklı besleniyorsun ve her geçen gün daha inceliyorsun' derseniz, düzenli olumlu telkin sayesinde kolayca kilo verilebilir.'
Bu konuda yorumlarınızı çok merak ediyorum. Ne dersiniz?
→ Bir önceki "Tartılmak İçin 7 Yanlış Zaman" başlıklı yazımızda 'tartılma, tartıya çıkma, tartılma zamanı, ne zaman tartılmamalı, zayıflama önerileri' hakkında bilgiler verildi.
→ Bir önceki "Tartılmak İçin 7 Yanlış Zaman" başlıklı yazımızda 'tartılma, tartıya çıkma, tartılma zamanı, ne zaman tartılmamalı, zayıflama önerileri' hakkında bilgiler verildi.