Sağlıklı Zayıflamak İçin Ara Öğün Şart

- 18:20
Ara öğünlerin en faydalı etkisi metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmasıdır. Metabolizmanın hızı çalışması da yağ depolarının yakılması anlamına gelmektedir. Sağlıklı bir yaşam ve kalıcı zayıflamak için ara öğünlerden asla vazgeçmeyin. Uzmanlar tarafından önerilen beslenme yöntemi günde en az 5-6 öğün ile beslenmektir. 3 ana 2-3 ara öğün en ideal beslenme şeklidir.
Ara öğünlerin başka bir olumlu yanı ise ana öğünlerde çok fazla yemek yemenin önüne geçmesidir. Kişinin kan şekerini dengeleyerek, beyne acıkma sinyalinin daha az gitmesini sağlar. Ara öğün yapanlarda kan şekeri dengelendiği için kişinin tatlı isteğini azaltır. Tatlı krizlerinin azalmasını sağlar.

DiyetEvim araştırmalarına göre; ara öğün tüketenler daha hızlı ve daha sağlıklı kilo vermektedirler. Uzmanlarca yapılan araştırmalar gösteriyor ki ara öğünü alışkanlık haline getiren, yapmayanlara göre daha az kalori alıyor. Bu sayede ara öğün yapanlar daha kolay zayıflıyor.

Ara öğünler daha sonraki ana öğünlere bir hazırlıktır. Ana öğünden 2 saat sonra vücut acıkma sinyallerini beyine yollamaya başlar. Bu uyarılara ne kadar erken cevap verebilirseniz açlık hissinizi o derecede çabuk yok etmiş olursunuz. Böylece ana öğünlerde daha az besin tüketerek günlük almanız gereken kalori miktarını azaltmış ve kilonuzu da kontrol altına almış olursunuz.

Ara öğünlerin belki de en önemli özelliği başta da belirttiğim gibi metabolizma hızını arttırmasıdır. Metabolizma ne kadar hızlı çalışırsa o kadar hızlı ve kolay kilo verirsiniz.

ara öğün yapılmalı

Ara Öğünler Ne Zaman Yapılmalıdır?

  • Ana öğünden en az 2 saatten sonra ara öğün seçenekleri tüketebilirsiniz.
    • Örnek Beslenme Saatleri
      • 08:00 - Sabah Kahvaltısı
      • 10:30 - Ara Öğün
      • 12:30 - Öğle Yemeği
      • 15:30 - Ara Öğün
      • 19:00 - Akşam Yemeği
Öğle ile akşam yemeği arası daha uzundur. Bu nedenle ikindi ara öğünü daha önemlidir. Genelde akşam daha kalorili besinler tüketilir ve bu besinler kilo almaya daha çok neden olur. Bunun önüne geçmenin bir yolu ikindi ara öğününü unutmamaktan geçiyor.

Kapanış
Sağlıklı zayıflamak için ara öğünün neden bu kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Ara öğünler kilo vermeye yardımcı olduğu gibi kilo almanıza da neden olabilir. Bunun için ara öğünlerde tükettiğiniz besinlerin en fazla 100-200 kalori olmasına dikkat ediniz.
Bu yiyeceklerin neler olduğunu öğrenmek için okuyun...