Ayak Detoksu Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

- 01:26
Japonların bir icadı olan cihaz kullanılarak vücuttan zehirli madde olarak bilinen toksinlerin atılması işlemi olarak adlandırabileceğimiz ayak detoksu vücut sistemlerimizin çalışmalarını aksatan ve işleyişini bozan/engelleyen toksinlerin vücuttan atılması ile bir çok hastalığın önüne geçilebiliyor.
Bu yazımızda ayak detoksu nasıl yapılır, ayak detoksunun faydaları ve zararları nelerdir gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız. Artık siz de evde ayak detoksu yapabileceksiniz.

Ayak Detoksu Nedir?

Bu yüksek teknolojinin insanlığa kazandırılmasıyla vücudumuz zararlı ve atık maddelerden kurtuluyor. Hastanın ayakları bir kaba konuyor ve makine çalıştırılıyor. Birkaç dakika içinde ayaklardan çıkmaya başlayan toksinler kaptaki tüm suyu renklendiriyor. İşlem sonrasında hastanın ayakları yıkanıyor ve antibakteriyel spreyle temizleniyor. Bu uygulama 2-20 seanstan oluşuyor.
evde ayak detoksu nasıl yapılır

Ayak Detoksu Cihazı

Ayak detoksu cihazı içine ayaklar yerleştirilmekte ve belli bir süre işleme tabi tutulmaktadır. İon Detos Spa yöntemi olarak adlandırılan bu yöntemle ayaklarımıza bağlı olan diğer organlarımızın ayakta sonlanan noktalarına işlem yapılıyor. Hücre duvarlarının arasına saklanan zararlı ve atık maddeler ayaktan çekiliyor. İşlemi kabaca tarif etmek gerekirse elektroforez işlemi olarak tanımlayabiliriz.

Çağın bir mucizesi olarak görülen bu işlem vücuttaki zararlı maddelerden vücudu arındırarak daha ilk seansta kişinin rahatlamasını sağlıyor. Cihazın içinde ayaklardan çıkan maddeler suyu renklendirerek kendini gösteriyor. Koyu pas rengine bürünen suyun koyuluğu arttıkça kişinin vücudunda toplanan toksinlerin oranının da fazla olduğu anlaşılmış oluyor.

Ayak detoksu ile yapılan seanslarda ayaklardan çıkan her rengin bir anlamı var.
  • Karaciğer toksin fazlalığı - Siyah renk
  • Beyaz parçacıklar - Enzim düzensizliği
  • Siyah ğarçacıklar - Diyabet ve alerji
  • Turuncu - Eklem rahatsızlıkları
  • Kırmızı - Kan pıhtılaşma problemleri
  • Yeşil - Böbrek rahatsızlıkları
toksinleri atma
Ayak Detoksunu Kimler Yaptırmalı?

Uzmanlardan alınan bilgiye göre sağlıklı olmak isteyen herkes yılda 1 defa ayak detoksu yaptırmalıdır.Alkol, sigara veya sağlıksız ortamlarda çalışanlarda toksin birikimi daha fazla olur. Eklem, sırt- bacak ağrısı çekenler, kaygı ve sıkıntı problemi olan herkes ayak detoksu yaptırabilir.


Ayak Detoksunun Faydaları

Ayak detoksu sağlığın yanında güzellik ve zayıflamada da etkili sonuçlar vermektedir. Sık sık acıkma, gece atıştırmaları, kilo verememe gibi sorunların nedeni toksinler olabilir. Ayak detoksu uygulaması ile bu sorunlardan kurtulmak mümkün.
Cildinizdeki pürüzlü yerleri azaltır. Selülit sorunlarına iyi gelir.
Toksinleri atarak vücudun erken yorulmasını engeller.

Evde Ayak Detoksu Tarifi

Ayaktan toksin atma yollarının en etkililerinden biri de şimdi vereceğim detoks tarifidir. İşlem sonunda ayaktan çıkan toksinleri gözle görmek için beyaz bir havlu ile kurulayın.
İşte size uygulaması keyifli ve basit bir yöntem ayaktan toksin atan ayak detoksu kürü tarifi.

Ayak Detoksu Kürü Tarifi
  • Bir leğen orta sıcak su.
  • 1 tane limon
  • 1 avuç kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Evde Ayak Detoksu Nasıl Yapılır?
Sıcak suyun içine 1 limon suyunu iyice sıkın üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Kaya tuzu eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra bu karışımın içinde yarım saat bekletin. Yarım saat sonra ayaklarınızı çıkardınızda hafif bir karıncalanma ve kaşıntı hissedebilirsiniz. Bu normaldir. Sonra ayağınızı güzelce kurulayın. Zararlı maddeleri ayak detoksu ile dışarı atın.
Ayak detoksu hakkında bilgiler okudunuz. Sizler de fikirlerinizi yorum olarak aşağıya yazabilir, yada yazılan yorumları okuyabilirsiniz.
→ Bir önceki "Beslenme ve Diyetetik Nedir?" başlıklı yazımızda 'diyetetik nedir, nasıl çalışır, neler yapar, beslenme ve diyetetik bölümü' hakkında bilgiler verildi.