1 Dilim Baklava Kaç Kalori?

- 23:36
Bayramların güzide tatlısı olan baklava kaç kalori? İçeriğinde yağ, un, şeker yüksek oranda bulunur. Kalorisi fazla olan bir tatlı olduğundan çok fazla tüketilmemelidir. Şeker hastalarına önerilmemektedir. Baklava kilo yapar mı?
Kaç Kalori  > Baklava Kaç Kalori?

BESİN DEĞERİ
1 dilim baklava (50 gr.)
Karbonhidrat : 21 gr
Protein : 2 gr
Yağ : 7 gr
Potasyum:  5580 mg
Diyet Lifi: 0,7 gr
Kalsiyum: 1368 mg
A vitamini: 1098 mg
C vitamini: 19 mg
Kolesterol: 874 mg
290
KALORİ

baklavanın kalorisi ve besin değeri

Baklava Kaç Kaloridir?

Bayramlarda gelen misafirlere ikram etmek için yapılan baklava aslında hiçte  masum bir tatlı değil. Kalori bakımından 1 dilimi hemen hemen 1 öğüne eşit olan baklavayı yerken bir kere daha düşünmenizde fayda var. 1 dilim baklava 290 kalori dir. 2 dilim baklava yerseniz canınız gün boyu bir şey istemeyecektir. Baklavanın karbonhidrat içeriği çok fazladır. Un, yağ ve şeker oranı yüksektir. Şeker hastalarına da baklava önerilmemektedir. Baklava yenildiği zaman vücuda şeker alındığı için kandaki şeker oranı artar. Kan şekerinde ani bir yükselme olur. Bir zaman sonra ani düşüşler görülebilir. Bu süre de baş ağrısı, acıkma hissi, baş dönmesi gibi sorunlar yaşanabilir.

Baklava Kilo Yapar mı?

Kilo almak isteyenler için çok güzel bir kalori kaynağıdır. Kilo almak isteyenlerinde fazla tüketmesini önermiyoruz. Çünkü şeker oranı fazla olduğundan fazlası zarardır. Aynı zamanda 3 dilimden fazla tüketilmemelidir. Kilo vermek isteyenlerin, diyette olanların asla tüketmemesi gereken bir yiyecektir. Fazla tüketimde kilo aldırabilir. Sadece baklava değil tüm hamurlu ve şekerli yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Tatlı olarak sütlü tatlılar tercih edilebilir.

Yapılacak Spor ve Aktiviteler
1 dilim baklavadan aldığınız 290 kaloriyi nasıl yakarsınız?
  • Yarım saat yüzme yaparak.
  • 45 dakika basketbol oynayarak.
  • 1 saat bisiklet sürerek.
  • 1 saat 5 dakika yürüyüş yaparak.

KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...