Kahvaltı Yapmak İçin 5 Neden

- 18:36
Birçoğumuz kahvaltıyı bahaneler uydurarak erteliyoruz. Uzmanlara göre kahvaltı günün en önemli öğünü. KAHVALTI yapmayan çocuklarda ve yetişkinlerde obezite ve kilo sorunları daha fazla görülüyor. Eğer siz de kahvaltı yapmadan evden çıkıyorsanız bu yazıyı okuduktan sonra bir daha düşünün. Kahvaltı ertelenemeyecek kadar özel bir öğün. Peki kahvaltı neden bu kadar önemli? Kahvaltıyı özel ve önemli yapan nedenlere bir bakalım.

1- Metabolizmayı Aktif Eder

Kendi kendinize bir deney yapabilirsiniz. Ya da bir hatırlayın. Kahvaltı yapmadan evden çıktığınız günleri. Gününüz biraz daha monoton geçmiyor mu? Enerji düşüklüğü hissedersiniz. Kahvaltı metabolizmayı aktif eden bir anahtardır. Metabolizma hızınız düşük olarak güne başlarsanız gün boyu enerjiniz düşük seviyelerde olacaktır.

Metabolizma hızının düşük olması kilo problemlerini de beraberinde getirir. Kilo veremiyorum diyenler bir daha düşünün. Kahvaltı yapıyor musunuz? Metabolizmayı hızlandırmak ve daha rahat kilo vermek için kahvaltı öğünü asla ertelemeyin.

kahvaltı yapma

2- Enerji verir

Arabayla yola çıkmadan önce yeteri kadar yakıt var mı diye bakarız. Yoksa bir benzinliğe uğrar yol için gerekli olan enerjiyi alırız. Kahvaltıda güne başlamadan önce uğrayıp gün için enerji alacağımız ilk durağımız olmalıdır. Gün içinde yaşayacağınız koşuşturmalardan o enerjiye ihtiyacınız olacaktır. Uzmanlar protein ağırlıklı bir kahvaltıyı daha fazla önermektedir.

3- Sindirim Sistemini Düzenler

Beslenme düzeninin daha sağlıklı olması için sindirim sisteminin de sağlıklı çalışması gerekir. Kahvaltı sindirim sistemini düzenler. Kahvaltıdan 10 dakika önce 1 bardak su içilmesi sindirim sistemine çok faydalıdır. Sebze içeriğini yüksek tutmak da önemlidir. 3 hafta sonra sindirim sisteminizdeki farkı siz de göreceksiniz.
4- Dikkat Eksikliğimi Önler

Kahvaltı yapan ve yapmayanlar üzerinde yapılan araştırmalarda kahvaltı yapan grubun yaptığı işlerde daha dikkatli olduğu görülmüştür. Çocukların dikkat süreleri kısadır. Kahvaltı dikkat dağınıklığı önler ve dikkat süresini uzatır. Derslerde daha dikkatli olan çocukların öğrenme kapasitesi daha yüksektir.

5- Kilo Problemi

Yazımız başında belirtildiği gibi kahvaltı yapmamak obezite ve kilo problemlerini de beraberinde getiriyor. Kahvaltı yapmanın en önemli yanı da bu. Metabolizma hızlanır ve kilo verilmesini daha da kolaylaştırır. Gün içinde daha az yeme ihtiyacı hissederiz. Kahvaltı ile zayıflamak isteyenler bu öğünü asla atlamamalıdır.
→ Bir önceki "1 Haftalık Diyet Listeleri" başlıklı yazımızda 'sağlıklı diyetler, haftalık listeler, kilo verdiren diyet listeleri' hakkında bilgiler verildi.