Üzüm Kaç Kalori? Diyette Üzüm Yenir mi?

- 00:38
Çok güçlü bir antioksidan kaynağı olan üzüm kansere karşıda koruyucudur. Çekirdeği ile beraber yenilmesi gerekir. Üzümün içeriğindeki şeker fazla olduğundan çok fazla tüketilmemesine dikkat edilmelidir.
BESİN DEĞERİ
100 gram üzüm;
Karbonhidrat : 17 gr
Protein :0.6 gr
Yağ : 0.4 gr
Potasyum: 191 mg
Diyet Lifi: 0.9 gr
Şeker: 16 gr
Kalsiyum: 14 mg
C vitamini: 4 mg
Magnezyum: 5 mg
Kolesterol: 0 gr
66
KALORİ
Kaynak: USDA
besinler kaç kalori
Üzüm kaç kalori? Kilo almak için mi vermek için mi üzüm yenir? Diyette üzüm yemenin faydaları ve zararları hakkında yazımızı okuyorsunuz.

Üzüm Kaç Kalori

100 gram üzümün kalorisi
Beyaz Üzüm: 66 kalori
Siyah Üzüm: 72 kalori
Beyaz Kuru Üzüm: 300 kalori
Siyah kuru üzüm: 305 kalori
Beyaz üzüm suyu: 70 kalori
Kuru üzüm hoşafı: 81 kalori
Siyah üzüm çekirdeği: 560 kalori

Üzüm Diyette Yenir mi?

Üzümün her çeşidinin şeker oranı fazladır. 100 gram üzüm 16 gram şeker bulunmaktadır. Çok fazla kalori içerdiğinden dolayı porsiyon kontrolü yapılarak tüketilmelidir. Şeker hastalığı olanlar için de aynı uyarı geçerlidir. Kilo almak isteyenler ise yine çok fazla olmasından dolayı tüketimi biraz arttırabilirler. Yalnız yine abartmamak gerekir. Kuru üzümü diyet yapanlar ara öğün olarak kilo almak isteyenler de ara öğünlerinden tüketebilir.

Üzümün Faydaları

Bağırsakların çalıştırır, sindirim sistemini düzenler. Kabızlık, kansızlık, kolesterole karşı yararları bilinen üzümün, antioksidan içeriğinden dolayı kansere karşıda etkilidir. Siyah üzümün antioksidan oranı beyaz üzümden daha fazladır. Sonbahar aylarında yenilen siyah üzüm hastalıklara yakalanma riskin düşürür. Üzümün faydaları arasında lif oranının yüksek olması da vardır. 10 tane üzüm 1 porsiyon üzüme eş değerdir.
KAÇ KALORİ?Yiyecek sorgula...