Çok Yedim, Çok Pişmanım Diyeti

- 22:22
Özel günlerde, davetlerde, bayramlarda, akraba yemeklerinde çoğumuz ölçüyü biraz kaçırırız. Benim de başıma gelince biraz araştırma yaparak sağlıklı diyet listesine ulaştım. Tabi ki sizlerle 'DiyetEvim' ile paylaşmak olmazdı. Porsiyonları düşünmeden rastgele bir beslenme içerisine girdiğimizde aşırı kilo alımı başlar. Çok yedim, çok pişmanım diyeti fazla aldığınız kalorileri acil yakmanıza yardımcı olur.

Kendimize hakim olamadığımız çok yediğimiz zamanlarda metabolizma şaşırır ve ben bu kadar kaloriyi nasıl yakarım diye düşünür. Yakamadığı kalorileri kenarda biriktirir. Biriken bu fazla kaloriler yağ oluşumuna destek olur. Maalesef kilo alımı başlar. ☻

Bu düzeni değiştirmek sizin elinizde. Çok yemek yediğiniz günün hemen ertesi günü çok pişmanım diyetine başlamanızı öneririm. Bu diyet ile fazla aldığınız kalorileri dengelemeye çalışın. Metabolizmanızın kenarda biriktirdiği kalorileri yakması için ona fırsat verin.

Çok pişmanım diyeti yanında aldığınız fazla kalorileri yakmanız için yürüyüş veya egzersizler yapabilirsiniz. Herkes tarafından çok beğenilen egzersiz programları sayfamızda kalorilerinizi yakabileceğiniz birçok harekete ulaşabilirsiniz.

sağlıklı diyet listesi

Çok Pişmanım Diyeti Listesi

Uyandım
1 bardak su, soğuk olmasın. 1 fincan sütlü kahve (az yağı süt)

Kahvaltı Yapıyorum
2 çorba kaşığı lor, bol yeşillik ve sebze ( domates, salatalık, maydanoz, biber, marul) hepsini karıştırın. Yarım su bardağı elma suyu.

Mola diyet
Yarım bardak havuç suyu, 2 tane grisini

Öğle yemeği bir harika
1 El büyüklüğünde (120 gram)  kadar ızgara tavuk veya ızgara kırmızı et yada 4 köfte. Bol yeşil salata. 1 kase yoğurt, 1 tane meyve

Mola Zamanı
2 çorba kaşığı lor, 1 dilim tam buğday ekmeği, bol yeşillik.
Şekersiz bitki çayı ( ıhlamur, ada çayı)

Akşam Olsa da
1 kase sebze çorbası, fırında 120 gram balık veya tavuk, bol yeşillik, 1 kase yoğurt

Mola
1 kase mevsim salatası
Yatarken 1 bardak su.

Çok yedim, çok pişmanım diyetini en fazla 2 gün uygulayın. Egzersiz ile yapıldığında kilonuzda mutlaka azalma olacaktır. Diyet  süresince tartılmayın. Bitince sabah aç karnınıza tartılın. Su tüketimini bu süre içinde arttırın. Günlük 12-15 bardak su içebilirsiniz.
→ Bir önceki "7 Şifalı Madde Bulunan Bitkisel Özel Karışım" başlıklı yazımızda '7 şifalı bitki, zayıflatan formül, bitkisel özel formül, kilo verdiren besinler' hakkında bilgiler verildi.