Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

- 23:47
Kilosundan memnun olmayan kişiler zayıflamak için diyet programları uyguluyor, ameliyatlı veya ametliyatsız incelme yolları arıyor. Kilo sorunu yaşayanlar kadar burun estetiği konusunda çekinceleri olan bir çok kişi var. Güzel bir buruna kim sahip olmak istemez ki? Güzel burun derken doğal, kişinin yüz hatlarına uygun, orantı içinde olan burunlardan bahsediyoruz.
Sadece şekil olarak memnun olmayanlar olduğu gibi nefes alma zorluğu çekenlerde burun estetiği (ameliyatı) konusunda bilgi sahibi olmak istiyor.
Burun estetiği, ameliyatı, fiyatları 2015 - 2016 ve ameliyat sonrası yapılması gerekenler için yazımızı okumaya devam edin.

Burun estetiği ile şekil bozukluğu, nefes alma güçlüğü, kıkırdak yapıdaki bozukluklar, büyüklük, konum gibi sorunlar giderilebiliyor. Yani kısaca burnunuzun boyutundan, kıvrımlarından, oranından memnun değilseniz burun estetiği yaparak istediğiniz size yakışan bir burna sahip olabilirsiniz.

Burun nefes almak için hayati bir görevi yerine getiren bir organımız. Estetik kaygılara kapılarak bu görevini yapamayacak şekle sokmayı kimse istemez. İstenilse de uzmanlar tarafından böyle bir operasyon yapılmıyor. Estetiğin yanında fonksiyonlarını da yerine getirmesi gerekir.
burun estetiği
Burun estetiği uygulanacak kişiye kıkırdak dokudan veya burun kemiğinden dolayı nefes alma güçlüğü varsa septoplasti, konka küçültmesi, sinüzit cerrahisi gibi operasyonlarla birlikte uygulanabilmektedir.

Burun cerrahisine başvuruların bir çoğu nefes alamama sorunundan dolayı yapılıyor. Buruna estetik müdahale yapılırken aynı zamanda sorunları da göz önüne alınarak operasyon gerçekleştiriliyor.

Burun estetiğinin kadınlarda ve erkekler de uygulanışı biraz farklı. Erkeklere yuvarlar burun ucu, kavisli burun sırtı yerine burun kökünün yüksek olmasına burun sırtının düz olmasına burun ucununda ince olmasına dikkat ediliyor.

Burun estetiği ameliyatı fiyatları 2015 yılında 2500 - 5000 TL arasında değişiyor. 2016 yılı burun estetiği fiyatlarına 1000 - 2000 TL arasında bir artış yapılması öngörülüyor.

Burun Estetiğinde İlk Muayene

burun estetiğiBurun ameliyatı için estetik cerrahıyla yapılan ilk görüşmede;
  • Burun içi ve burun dışı ayrıntılı bir şekilde kontrol edilir.
  • Solunum yolu hastalıkları varsa (sinüzit, polip) tespit edilir.
  • Burun ameliyatı için tüm açılardan burnun fotoğrafları çekilir.
  • Bilgisayar üzerinde ameliyat sonrası görüntüler tasarlanabilir.

Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği için ameliyat hastane ortamında uygulanıyor. Hastaya ilk önce anestezi yapılıyor ve operasyon başlıyor. Burun ameliyatları 2-3 saat sürebiliyor. Yalnız hastanın başka şikayetleri varsa bu süre uzayabilir. Kişinin durumuna göre burun içerisine tampon veya termoplastik alçı konulabiliyor. Estetik amaçlı yapılan burun ameliyatlarında alçı uygulaması yapılmayabilir. Operasyondan 3 gün sonra tamponlar çıkarılıyor ve 7 gün sonra ise varsa alçı ve dikişler alınıyor.

Burun Ameliyatı Sonrası

Burun ameliyatı sonrası yapılması gerekenlerin en başında leke kalmaması için güneşten korumak gelmektedir. Ameliyattan 3-4 gün sonra burun bandajı uygulanıyor. Hasta isterse diğer gün işine dönebilir. Yalnız anesteziden kaynaklı yorgunluk halinden dolayı tavsiye edilmiyor. 10 gün sonra ise hiç bir iz kalmadan hayatınıza devam edebiliyorsunuz.
→ Bir önceki 4 Adımda Dukan Diyeti başlıklı yazımızda 'dukan diyeti, nasıl yapılır, aşamaları, ip uçları, dukan diyeti önerileri' hakkında bilgiler verildi.