Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

- 21:55
Son zamanlarda popüler olan estetik ameliyatlardan biri olan karın germe ameliyatı tıp dilinde abdominoplasti olarak anılıyor. Karın gerdirme ameliyatı yapmak isteyenlerin bir çoğunun amacı zayıflamak. Uzmanlar ise bunun tam tersini söylüyor. 'Zayıflamak için karın germe ameliyatı yapılmaz.'
Ameliyatlı ve ameliyatsız karın germe ameliyatları doğum sonrası ve kilo alıp verme sonrasında yapılıyor. Bu nedenlerden dolayı gevşeyen karın kaslarını estetik açıdan güzel gözükmesini sağlamak için karın bölgesindeki fazla derinin ve yağın alınması işlemidir. Karın germe operasyonundan sonra göbek bölgesinde gözle görülür bir düzleşme olur.

Günümüzde teknoloji bir adım daha ileriye giderek karın germe ameliyatları ile beraber uygulanan liposuction yöntemi ile sırt ve bel bölgesinde de inceme sağlanabiliyor.

Karın Germe Ameliyatları Fiyatları 2015 döneminde 3500-5000 TL arasında değişen ücretle yaptırabilirsiniz. 2016 fiyatları ise daha da artacağı konusunda beklentiler var.
karın gerdirme hakkında her şey

Mini Karın Germe Nedir?

Mini karın germe ameliyatı sadece alt karın bölgesinde aşırı derecede sarkma veya çatlak oluşan bölgelere uygulanıyor. Aşırı derecede sarkma varsa göbek bölgesinin hepsine abdominoplasti yapılıyor.

Karın İnceltme Ameliyatı

Karın estetiği ve liposuction uygulaması beraber yapıldığında karın bölgesinde düzlük ve bel bölgesinin ince olması hedefleniyor. Hastane ortamında ve genel anestezi ile uygulanan operasyon başka bir rahatsızlık yoksa 3-4 saat sürüyor. Karın gerdirme ameliyatı ile fazla deri ve yağ tabakası alındıktan sonra deri altı gizli dikiş uygulanıyor ve daha az iz kalması sağlanıyor. Estetik dikişler olduğundan dikiş alma derdi, pansuman derdi pek olmuyor. Dikiş izleri bikini bölgesinde bırakılıyor. Genelde hastanede yatış süresi ise 1-2 gece arasında oluyor.
İlginizi Çeken Konu → Liposuction ameliyatı nasıl yapılır?
Karın germe ameliyatı sonrası 1. hafta korse mutlaka kullanılıyor, daha sonraki haftalarda ise korse sadece yatarken takılması öneriliyor. Ameliyattan 14 gün sonra ise ameliyat öncesi hayata devam edilebiliyor. Yazımızın en başında söylediğimiz gibi karın germe ameliyatları zayıflama tedavisi için kullanılmıyor.
Karın germe ameliyatları yorumlarını okuyabilir, isterseniz merak ettiğiniz konu ile ilgili sorular sorabilirsiniz.
→ Bir önceki Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızda 'burun estetiği, burun ameliyatı, ameliyat sonrası, burun ameliyatı fiyatları' hakkında bilgiler verildi.