Sivilceleri Yok Edecek 5 Doğal Yöntem

- 00:14
Sivilce başka bir deyişle akne oluşumunun bir çok nedeni vardır. Kalıtsal ve hormonal nedenlerin yanında en çok karşılaşılan sebepler arasında temizlik, yenilen yiyecekler, nemli ortamda yaşama ve stres bulunmaktadır. Sivilce tedavisi için bir çok yöntem vardır. Doğal yöntemlerle akneleri sorun olmaktan çıkarın. Evde hazırlayabileceğiniz doğal karışımlarla sivilce sorununuzu çözün.

Sivilce Tedavisi İçin 5 Doğal Yöntem

-1- Buz Baskısı Yaparak Sivilce Tedavisi

Buz küplerini kullanarak sivilceli bölgeyi bakterilerden temizleyebilirsiniz. Buz küplerini buz dolabı poşeti içerisine koyun ve yüzünüze soğuk baskı yapın. Açık gözenekler soğuyarak küçülecek ve bakteriler küçük gözeneklerde barınamayacak.

sivilce akne tedavisi

-2- Domates ile Akneleri Kurutun

Domates aknelerden kurtulmanızı sağlayacak doğal bir besindir. C, A ve K vitaminlerini içeriğinde bulunduran domatesin asit seviyesi de yüksektir. Dilimler halinde kestiğiniz domatesleri sivilcelerin üzerinde 2 saat bekletin. Domates asidi sivilcelerin kurumasını sağlayacaktır.

-3- Ballı Limon Maskesi ile Sivilce Tedavisi

Doğal yüz maskeleri hazırlayarak sivilce tedavisine başlayabilirsiniz. Bal ve limon cildi nemlendirir. Hazırlayacağınız tarif ile akneleri kurutabilirsiniz. Limon üzerine bal sürün ve yüzünüzde gezdirin.

-4- Buhar Uygulayın

Buhar sivilce tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Duştan çıktığınızda cildinizin daha ferah bir şekilde hissedersiniz. Bu buharın etkisidir. Sivilceli bölgenizi buhara doğru tutun. Sıcak su buharına ani bir şekilde ve çok fazla yaklaşmayın.

OKUYUN → Cilt Güzelliği İçin 10 Farklı Öneri

-5- Salatalık ve Yoğurt Maskesi ile Sivilcelere Kesin Çözüm

En etkili yöntemi en sona sakladık. Salatalığın cilt üzerinde olumlu etkisini bilmeyen yoktur. Salata içeriğinde bulunan askorbik asit sivilce üzerinde iyileştirici etki gösterir. Hazırlanan salatalık maskesi Aynı zamanda cildi nemlendirir. Salatalıkları ince ince doğrayın. Üzerine yoğurt dökerek karıştırın. Daire şeklinde kesilmiş yoğurtlu salatalıkları akneli bölgeye koyarak yarım saat durmasını sağlayın. Sivilcelere karşı bu yöntemi her gün uygulayarak sivilce sorunundan kurtulun.
→ Bir önceki Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızda 'karın germe, gerdirme, karın germe ameliyatı, göbek inceltme, ' hakkında bilgiler verildi.