Cilt Güzelliği İçin 10 Altın Öneri

- 21:00
Pürüzlü cildiniz için sürekli kullandığınız losyon, krem, fondöten gibi malzemeleri bir kenara bırakıp yemek yeme alışkanlıklarınızda biraz değişiklikler yaparak cildinizin ne kadar parlak ve pürüzsüz olduğunu sizde göreceksiniz.
A, E ve C vitaminlerini alarak cildinizi yenileyebilirsiniz. Cildinizin sorunsuz bir şekilde parlak ve canlı görünmesi için hücrelerin yenilenmesi gerekmektedir. Bu yazımızın devamında okuyacağınız altın değerinde 10 maddeyi dikkate alarak bunu sizde başarabilirsiniz.

Cilt Güzelliği İçin Neler Yenir? Neler Yapılır?

1- C vitaminin bol olduğu mandalina, greyfurt, portakal, kivi ve limon gibi meyvelerin tüketilmesi gerekmektedir. Kış boyunca bulabileceğiniz bu meyveleri yazın limon tüketerek bu vitaminini alabilirsiniz. Günde 2 portakal veya 2 kivi veya 1 greyfurt veya 2 limon tüketmelisiniz. Vücudunuzun günlük C vitamini ihtiyacını bu şekilde karşılayabilirsiniz. Cilt güzelliği için mutlaka 1 tanesinin tüketilmesi önerilmektedir. Deri altında bulunan kılcal damarların güçlenmesi için C vitamini tüketilmelidir. C vitamini vücutta dolaşan kan miktarını düzenleyerek cildiniz her daim yeni oksijenli kan akışıyla daha canlı kalacaktır. Ölü derilerden kurtulmak için mutlaka meyve tüketilmesi gerekmektedir.

2- Zeytinyağı kullanımı arttırılmalıdır. Hem içten hem de dıştan cildinizi zeytinyağı ile beslemeyi ihmal etmemelisiniz. Zeytinyağı cildin parlak kalması için etkili olan tek yağ olup, pişirilmeden kullanılması uygundur. Zeytinyağı maskesi hakkında araştırma yaparak bilgi alabilirsiniz.

3- Vücutta ölü hücrelerin yenilenmesi ve dış etkenlerden korunması için A vitaminine ihtiyaç vardır. Başta havuç, ıspanak, süt ve kayısı gibi besinlerde A vitamini bolca bulunmaktadır. İçeriğindeki betakaroten güneşin zararlı ışınlarından cildin korunmasına yardımcı olur.

4- Cildinizin temizlenmesi için badem, kabak çekirdeği, zencefil gibi besinleri tüketmelisiniz. Parlak ve pürüzsüz bir cilt için temizlik ön planda gelmektedir. Selenyum ve çinko vitaminini bakımından zengin olan bu besinler sayesinde cilt altında oluşan zararlı etkenleri korumak için birebirdir.

5- Cildi koruyan bir başka besin kaynağı da sarımsaktır. Sağlıklı görünmek için günde en az 1 diş sarımsak tüketebilirsiniz.
OKUYUN → Sarımsak Çayı Tarifi
cilt bakımı beslenme önerilerli6- Yumuşak dokulu ve canlı bir cilt için yumurta sarısı, yulaf ve muz tüketmelisiniz. Unutulmamalıdır ki cildiniz parlak ve canlı olmasının yanı sıra yumuşak olmalıdır.

7- Suyun cilt güzelliği üzerinde etkisi çok büyüktür. Vücutta biriken toksinlerin atmanın bir yolu da terlemedir. Suyun az olması cildi kurutur. Cilt nem oranı azalır, esnekliğini kaybeder. Bu da zamanlar ciltte kırışıklığa yaşlanmaya neden olur. Bunu önlemenin en kolay ve ucuz yolu bol sıvı alımıdır.

8- Canlı ve parlak görünümlü bir cilt için bol bol çiğ meyve ve sebze tüketilmelidir. Sebze ve meyvelerin suyunu içmek de aynı etkiyi bırakır. Çiğ meyve ve sebzeler ile yapılan beslenme aynı cildi güzelleştirir, parlaklık kazandırır. Aynı zamanda bu şekilde yapılan beslenme kilo verdirir.

9- Sigara cildin en büyük düşmanıdır. Yaşlı insanları gözlemlediğiniz bu farkı görebilirsiniz. Sigara içilen ortamda bile cilt etkilenir. Hem sağlık için hemde güzel görünümlü bir cilde sahip olmak için kesinlikle kullanılmamalıdır.

10- Cilt güzelliği için son önerim ise egzersiz. Diyet yaptığınızda verdiğiniz kilolardan dolayı cilt sarkması önlemek için ise düzenli egzersiz yapılmalıdır. Düzenli spor cildi sıkılaştırır. Daha güzel ve fit bir görünüm sağlar.
→ Bir önceki "Spor Öncesi ve Sonrası Neler Yenir?" başlıklı yazımızda 'spordan önce beslenme, spordan sonra beslenme, sağlıklı beslenme, kilo verme yolları, egzersiz yapma' hakkında bilgiler verildi.