Evde Egzersiz Aletleri

- 23:56
Havaların soğumasıyla dışarıda yapılan egzersizler bir hayli azaldı. Yağmur, kar, soğuk hava bizi durduramaz. Egzersizlerinizi dışarı çıkmadan evde de rahatça yapabilirsiniz. Böylece formunuzu korumak için yaptığınız çalışmalar boşa gitmeyecek. Spor salonlarına gitmeye üşeniyorsanız dışarı da çamurda, yağmurda koşmak size göre değilse evde egzersiz yapmak tam size göre! Evde egzersize başlamadan önce bir kaç alışveriş yapmanız gerektiğini şimdiden hatırlatalım.
Evde kullanabileceğiniz egzersiz aletleri ile farklı hareketleri deneme şansı bulacaksınız. Basit aletler kullanarak kalori yakma seviyenizi daha yukarılara çıkabilirsiniz. Evde egzersiz aletleri nelermiş bir bakalım.
spor aletleri

Evde Egzersizi Keyifli Hale Getirecek 6 Egzersiz Aleti

İP
ip atlama

Evde kullanabileceğiniz en eğlenceli egzersiz aletidir. Biraz eğlenerek kalori yakmanın en kolay yolu ip atlamaktır. Küçüklüğünüzden beri ip atlamayı seviyorsanız ip almayı hemen düşünebilirsiniz. İp atlama alanını geniş tutmakta fayda var. Bir şeyler kırılsın kimse istemez. İp atlama çeşitlendirebilirsiniz. Tek veya çift ayak atlama, hızlı veya yavaş atlama gibi çeşitlendirmeler yaparak kardiyo egzersizine çevirebilirsiniz.

DAMBIL
egzersiz aletleri

Spor salonunundan evinizde bir parçalar olsun isterseniz dambıllarla evinizi mini spor salonuna çevirebilirsiniz. Dambılları kullanarak sırt, göğüs, omuz ve kol bölgelerinizi hafif egzersizlerle inceltebilir, şekillenmesini sağlayabilirsiniz. Dambılların evinize dekoratif bir görüntü katmasını egzersiz aletleri köşesi yapabilirsiniz.

MAT
mat

Genelde yoga da kullanıldığı düşünülen mat, zayıflama hareketleri yaparken en büyük yardımcınız olacaktır. Spor öncesi ısınma, esneme hareketleri yapmayı düşünürseniz mat iyi bir tercih olacaktır. Mat alırken kaliteli ve kalın, koku yapmayan olanları tercih etmeniz daha uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

AĞIRLIK TORBASI
ayak için ağırlık torbası

Dambıllara alternatif olarak başka bir amaç için ağırlık torbalarına ihtiyacınız olacaktır. Koşu bandında yaptığınız egzersizin etkisini 2 katına çıkarmak için ayaklara ağırlık torbası bağlayabilirsiniz. İlk başta bu fikir biraz korkutucu gelse de orta hafiflikteki ağırlık torbaları bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. İlk başlarda tercihinizi hafif ağırlık torbalardan yana kullanmanız daha iyi olacaktır.

KOŞU BANDI
egzersiz aleti koşu bandı

Evde olmazsa olmaz egzersiz aleti koşu bandıdır. Biraz fazla yer kaplasa da dışarı çıkamadığınız zamanların en büyük yardımcısı olacaktır. Koşu bandı almayı düşünürseniz koşu bandı alma rehberini inceleyebilirsiniz.

LASTİK BANT
lastik bant

Özellikle bayanların tercih etmesi gereken egzersiz aletidir. Evde lastik bant egzersizleri yaparak karın, kol ve bacak kaslarınızı geliştirebilirsiniz. Mat üzerinde yatarak bacak ve karın hareketleri yapabilirsiniz.  Sıkılaşmak için en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır.

SONUÇ

Açık havada, doğada spor yapmanın keyfi bir başkadır. Dışarıda spor yapma şartlarınız azaldığında evde de spor yapabileceğinizi unutmayın. İhtiyacınız olan bir kaç egzersiz aleti alarak evde spor yapmaya hemen başlayın. Spor yapmak kilo vermenizi, sıkı bir vücuda sahip olmanızı, sağlıklı bir yaşam sürdürmenizi sağlayacaktır.
Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...