Kantaron Yağı Neye İyi Gelir?

- 23:39
İltihap önleyici özelliğiyle bilinen ve sarı çiçeği olan kantaron yağı, şifa bakımından oldukça zengindir. Eski insanların yara tedavisi için kullandığı bilinmektedir. Haricen ve içilerek fiziksel ve ruhsal hastalıkların tedavisine yardımcı olan yağdır. Hücre köklerini yenileyen özelliği, yara ve yanıklarda sık kullanılmasını sağlamıştır.

Kantaron Yağının Faydaları

YARA TEDAVİSİ: Kantaron yağı genellikle yara tedavisinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Açık yaralar, kesikler, çarpmalar sonucunda oluşan morluklar ve eziklerde iyileşme sağlamaktadır. Antiseptik özelliği ile açık yarada mikrop oluşmasını önler

İLTİHAP ÖNLEYİCİ: Yara üzerinde oluşabilecek iltihaplanmayı engeller. İltihap önleyici özelliğe sahiptir. Yaraların çabuk kapanmasını sağlar. Hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Kanamaları kısa sürede durdurur. Yaranın sebep olduğu tüm ağrı ve sızıları gidermek için iyi bir ilaçtır.

YANIKLAR: Buhar yanığı da dAhil olmak üzere tüm yanıklarda kantaron yağı kullanılabilir. Yanık kaynaklı acıyı dindirir ve yanıkları kısa sürede iyileştirir. Mikroplara karşı da koruyucudur.

BEBEKLER: Yeni doğan bebeklerin gaz şikayetlerinde oluşan ağrılarda kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona erer. Bebeğin karnına kantaron yağıyla, hafif hareketlerle masaj yapılır. Kantaron yağı bebek pişiklerinde kullanılabilir. Tahriş olan bölgeyi rahatlatır.

AĞRILAR: Sırt ağrıları, siyatik ve romatizma hastalıklarında masaj yağı olarak da kullanılmaktadır. Ağrılı olan bölgeye kekik yağı eklenerek masaj yapılır. Kısa süre içinde ağrıları hafifletir. Migren, kas ağrısı, sinir ağrısı gibi ağrıları dindirmek ya da hafifletmek için kullanımı yaygındır.

VARİS TEDAVİSİ: Varisleriniz varsa düzeni olarak varis olan damarlı bölgeye masaj yapın. Bir süre sonra damarların azaldığını görürsünüz. Cilt yapısını düzenleme bakımından oldukça etkili bir yağdır.

ÜLSER: Mide ağrılarında, ülser tedavisinde kullanılan bir yağdır. Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı içilmesi ülsere iyi gelir.

kantaron yağı faydaları

Kantaron Yağının Diğer Faydaları
  • Yorgunluk, uykusuzluk iştah kaybı ve anksiyete gibi problemlerin tedavisinde destekleyici özellikleri vardır. 
  • Kantaron yağının cilt kızarıklıkları için de iyi geldiği bilinmektedir. 
  • İç kanamalarda durdurucu özelliğe sahiptir.  Derideki mavi ve mor lekeler, beze şişkinliklerinde bölgeye sürülerek masaj yapılır.
  • Pürüzsüz cilde sahip olmak için, cilt bakım yağı olarak kullanılabilir. 
  • İçerek kullanımda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur.
  • El ve ayaklarını ısıtamayanlar için kan dolaşımını hızlandırmaya yarar. Kantaron yağı içilerek kullanıldığında 1 kaşıktan fazlasını almamaya dikkat edilmelidir.
  • Hamileler ve emziren annelerin kullanması önerilmemektedir. Kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.
  • Kantaron yağı 3 sene boyunca tazeliğini ve etki gücünü koruyabilen bir yağdır.
  • Sarı kantaron çiçeği yağı, sigara bırakırken görülen sinirlilik ve duygu değişimlerini dengelemek için kullanılabilir.
  • Kronik yorgunluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde sarı kantaron çiçeğinden yararlanılabilir.
  • Doku romatizması gibi hastalıklarda oluşan ağrılı durumları hafifletmek için kullanılır.
OKUYUN→ Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron Yağı Kilo Verdirir Mi?

Kantaron yağı, kilo vermek için yardımcı ve idrar söktürücü özelliklerinden yararlanmak için kullanılabilir. Her gün belirli miktarda kullanılır. Uzun süre kullanılması uygun değildir. Ayrıca bağırsak sorunlarına iyi gelir. Kabızlık gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir.

Kantaron Yağı Zayıflamak için nasıl kullanılır?
1 bardak suya 3-4 damla kantaron yağını damlatın. Günde 3 defa aç karnına için.
→ Bir önceki Soğan Suyu Kürü Faydaları başlıklı yazımızda 'soğan suyunun sağlığa faydaları, tarifi, nasıl hazırlanır, zayıflamak için nasıl kullanılır' hakkında bilgiler verildi.