Maden Suyu Zayıflatır mı?

- 22:22
Yapay şeker içermeyen sade maden suyu içeriğinde çok sayıda mineral barındırır. Vücudun her gün alması gereken minerallerin büyük kısmı maden suyu tarafından sağlanır. Kas ve kemik yapısına gelişiminde katkısı büyüktür. Vücuda olan katkısının yanında diyet yapanlara da maden suyu içilmesi tavsiye edilmektedir.
Diyet yapanlar bazı vitamin ve minareleri daha az alabilir. Bu eksikliği minerallerce zengin olan maden suyu ile tamamlayabilirsiniz. Maden suyunun vücuda olan katkılarını ve zayıflatan maden suyu yoğurt kürünü yazımızda bulabilirsiniz.

maden suyu yoğurt tarifi

Maden suyunun faydaları özetle şöyle sıralanabilir:

1. Kas ve kemik yapısının gelişimine yardımcı olur.

2. Vücudun ihtiyaç duyduğu minerallerin büyük kısmını sağlar.

3. Hamilelik döneminde anne ve bebeğin sağlıklı gelişimine yardımcıdır.

4. Kemik erimesi, kas ve sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur.

5. Sindirim sistemini hızlandırır.

6. Sigaranın verdiği zararları azaltır.

7. Vücudu zinde ve dengede tutar.

8. Gelişim dönemindeki çocukların kas, kemik ve diş yapısını güçlendirir.

9. Cildin nem dengesini korur, sivilce ve kırışıklık oluşumunu engeller.

10. Hücre yapısını yeniler ve cilde canlılık verir.

11. Hazımsızlığa ve kabızlığa çözüm sağlar.

12. Vücuttaki fazla gazı çıkarmanıza yardımcı olur.

13. Saçın nem dengesini korur ve sağlıklı uzamasına fayda sağlar.

Maden Suyu Zayıflatır Mı?

Maden suyu bilindiği üzere mineral bakımından oldukça zengin bir içecektir. Ancak maden suyu tek başına sizi zayıflatmaz. Yani diyet yapmayarak ve hayat tarzınızda değişiklik yapmadan bu içecekten sizi zayıflatmasını beklemek pek mantıklı değildir.

Maden suyu iyi bir diyet programlarıyla beraber kullanıldığında zayıflamaya destektir. Ayrıca birlikte kullanıldığı bazı gıdalarla yağ yakma hızını artırabilir. Bu da diyete destek amaçlı olarak yapılabilir.

Zayıflatan Maden Suyu Tarifi

Yoğurt, yağ yakmayı kolaylaştıran bir besindir ve maden suyuyla birleştiğinde etkisini daha da artırır. Yağ yakmaya faydalı tarif şu şekildedir:

1 şişe sade maden suyu ve yarım kase yoğurt ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır. Karışım, günde bir kez uyumadan 3-4 saat önce içilir. Uyku sırasında metabolizma hızının korunması hedeflenir. Diyetinize ek olarak iyi bir yağ yakma tavsiyesidir.

Maden Suyu Zayıflamaya Nasıl Yardımcı Olur?

Spor yaparak kilo vermeye karar verdiğinizde ve uygulamaya geçtiğinizde maden suyunu destek bir içecek gibi düşünebilirsiniz. Çünkü spor esnasında harcadığınız ter kaybıyla vücudunuzda bulunan birçok mineral yok olur. Oysa spordan önce ve sonra tüketilen maden suyu kullanacağınız enerjinin daha fazla olmasını sağlar. Spordan sonra içilecek maden suyu kaybettiğiniz vitamin ve mineralleri geri kazanmamıza yardımcı olur.

Diyet yaparak zayıflamaya karar verdiyseniz, maden suyunu yoğurtla birlikte yağları yok etmeye yardımcı gibi düşünebilirsiniz. Ayrıca maden suyu diyette oluşan mineral açıklarını da kapatacaktır. Bunun yanında maden suyu sindirim sisteminizi çalıştırır ve boşaltım sistemine yardımcı olur. Bu açıdan vücutta fazla ve gereksiz olan sıvının atılması için idealdir. Bir nevi detoks etkisi yapacaktır.

Maden suyu diyet ve sporda size her şekilde destek sağlayacaktır. Göbek bölgesinde yağ sorunu varsa yoğurtla birlikte düzenli olarak kullanılması özellikle tavsiye edilir.
→ Bir önceki Kantaron Yağı Neye İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'soğan suyunun sağlığa faydaları, tarifi, nasıl hazırlanır, zayıflamak için nasıl kullanılır' hakkında bilgiler verildi.