Papatya Çayının Zayıflamaya Etkisi

- 23:37
Papatya çayı yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisi için kullanılmış oldukça faydalı bir bitkidir. Uykusuzluk, alerji, mide, diş, ağrı, öksürük apse gibi sorunlara bitkisel ilaç olarak kullanılmıştır. Son zamanlarda papatya çayı ile ilgili yapılan araştırmalar da zayıflamaya etkisinin olduğu görülmüştür.
Papatya çayının faydalarından bazıları şöyle sıralanabilir:

1- Gastrit ve ülser tedavisinde hastalarda rahatlatıcı etki sağlar.

2- Deri döküntüsü gibi hastalıkları hafifletir.

3- Alerji oluşumunu engeller ve kaşıntının azalmasını sağlar.
papatya çayı ile zayıflama

4- Uykusuzluk tedavisinde kullanılmaktadır. Sinirleri yatıştırıcı ve derin uyku sağlaması nedeniyle tüketmektedir. Bu açıdan uykusuzluk sorunu çekenlerde büyük oranda rahatlama sağlamıştır. Uykusuzluk sorunun kaynağında çoğu zaman yüksek kaygı düzeyi yer alır. Günde 3-4 bardak papatya çayı tüketildiğinde sorunda azalma görülmüştür.

5- Romatizma ağrılarına iyi gelir.

6- Sindirime yardımcı olarak kullanımı yaygındır.

7- Mide bulantısını hafifletmeye yardımcıdır.

8- Mide kasılmalarını rahatlatır.

9- Anksiyete bozukluğu yaşayanlar için iyi bir rahatlatıcıdır. Kaygıyı azaltarak genel bir rahatlama sağlar.

10- Kabızlık gibi bağırsak sorunlarını giderir. Ayrıca bağırsak iltihaplanması tedavisinde de yardımcı olarak kullanılmaktadır.

11- Kas kramplarını azaltır. Sporcuların sık kullanması tavsiye edilir.

12- Diş eti rahatsızlıkları için iyileştirici etki yaratır.

13- Ağızda oluşan iltihapları ve yaraları iyileştirir. Papatya ile hazırlanabilecek gargara suyu kullanabilir. Yemeklerden sonra ve akşam yatmadan önce bu suyla gargara yaparak yaraların kısa sürede geçmesi sağlayabilir.

14- Papatya çayı karaciğeri rahat çalıştırır.

15- Adet döneminde meydana gelen kasılmaları hafifletir. Düzenli olarak papatya çayı içmek kas spazmlarının ve adet dönemi gerginliğinin azalmasına yardımcı olur.

16- Sırt ve bel ağrılarını hafifletici etkisi vardır.

17- Bağışıklık sistemi için iyi bir destekleyicidir. Yapılan araştırmalarda papatya çayının faydaları gözle görülür şekilde hissedilmiştir. 2 hafta boyunca her gün 5 bardak papatya çayı içenlerin bağışıklığı güçlü kılan hippurat seviyelerinde yükselme belirlenmiştir.

18- Öksürük ve boğaz ağrısını alır. Gribin rahat atlatılmasını sağlar.

19- Apse tedavisinde gargara suyu amacıyla kullanılır.

Papatya Çayı Zayıflamada Etkili Midir?

Papatya çayı düzenli kullanıldığında diyetinize destek veren bir bitkidir. Papatya, idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve aynı zamanda iştahı dengeler. Yani psikolojik açlık durumunu sık yaşıyorsanız papatya çayıyla kilo sorununuzu dengeleyebilirsiniz. Ayı zamanda papatya vücudu zehirden arındırma özelliğe sahiptir. Sindirim sistemini destekler ve zor parçalanan besinlerin daha kolay parçalanmasına yardımcı olur.

Alınan fazla kiloların büyük sebebi sindirimde meydana gelen bozukluklardır. Vücut, sindiremediği ve gerekli şekilde parçalayamadığı gıdaları kilo haline dönüştürür. Papatya suyu düzenli içildiğinde bu sorun ortadan kalkar. İyi bir sindirim aynı zamanda yağların kolay yakılması anlamına gelmektedir.

Papatya Çayı Zayıflamak İçin Nasıl Tüketilmelidir?

Sağlık amaçlı tüketimin yanında eğer kilo vermek için papatya çayı içmek istiyorsanız öncelikle hali hazırda bir diyet programı yapıyor olmanız gerekir. Aksi halde binlerce kalori aldıktan sonra mucizevî şekilde papatya çayının sizi zayıflatmasını beklemek pek gerçekçi değildir. Uyguladığınız diyete ek olarak günde 2-3 defa yemeklerden 1 saat sonra papatya çayı içebilirsiniz.
→ Bir önceki Öksürüğe Ne İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'öksürük neden olur, ne iyi gelir, öksürüğe iyi gelen tarifler' hakkında bilgiler verildi.