Yemek Yeme İsteğinizi Azaltacak 3 Öneri

- 13:22
Aşırı yemek yeme isteğinizi bir türlü kontrol edemiyor musunuz? Kilo vermek istiyorum ama kendimi yemek yemeden alamıyor musunuz? Kaçamaklardan sonra pişmanlık mı duyuyorsunuz? Hemen panik yapmayın. Diyet Evim'in sizlere iştah kesmenin, daha az yemek yemenin etkili yollarını sunuyor.
Alışkanlıkları yeniden düzenlemek hayata yansıtmak zordur. Ama imkansız olmadığının bilincine varmanız gerekiyor. Kaçamak yapmaya, yemek yeme isteğinize engel olmak için biraz çabalamanız gerekecektir. Paylaşılan tüm bilgileri hayatınıza yansıttığınızda daha mutlu bir yaşama sahip olacağınızı unutmayın.
yemeği azaltın

Su İçin ve Bekleyin

Günlük içmeniz gereken su miktarını yakalayamazsanız daha çok acıkırsınız. Çünkü susuzluk ile açlık arasındaki duyum birbirine çok yakındır. Beyinden gelen bu sinyallerinizi çoğu zaman birbirine karışır. Susuzluğunuzu fark etmeden yemek yemeye başlarsanız kilo almanıza neden olur.

Çözüm
Bu sorunun çözümü ise çok basittir. Aşırı yeme isteği duyduğunuz anda bir bardak su için. Bir süre bekleyin ve açlık hissinin ortadan kalktığını göreceksiniz. Eğer hala aç hissediyorsanız ara öğün seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Sevdiğin Yemek Hangisi?

Diyet yaparken yaşanılan sorunlardan biri de yemeklerden tat alınmamasıdır. Damak tadınıza hitap etmeyen istemeden yediğiniz her yiyecek aç hissetmenize neden olacaktır. Örneğin 2 tabak sevmediğiniz bir çorba sonunda açlığınız devam edebilir.

Çözüm
Bu sorunu çözmenin bir kaç yolu var. Birinci yöntemi yemeklere baharatlar ekleyerek yemeğin tadınızı zenginleştirebilirsiniz. Kilo vermeye yardımcı olan baharatlar diyet yaparken işinizi daha da kolaylaştırır. Yeşillikler ve otlar ile süsleyerek yemeğin lezzetini arttırın.
İkinci yöntem ise yemek yemeye sevdiğiniz yiyeceklerle başlayın. Duygusal olarak doygunluk hissinin yaşanması için bu çok önemlidir.

Hareket Hareket Hareket

Hareketsi bir yaşama sıkıştığınızı, evden işe, işten eve devamlı yoğun bir tempoda çalıştığınızı düşünüyorsanız kendinize vakit ayırmanın zamanı gelmiş demektir. Spor yapmayan vücut çabuk yaşlanır, kilo alır, hastalıklardan başını kaldıramaz. Spor bağışıklığı güçlendirir.
Kendinize spor yaparak vakit ayırabilirsiniz. Çünkü spor yapmak yaşlanmayı geciktirir, bir çok hastalığa yakalanma riskini azaltır, kilo almanızı engeller. Aynı zamanda psikolojik olarak rahatlamanın en etkili yollarından biri de spor yapmaktır.

Çözüm
Evde, dışarıda, spor salonunda nerede olursa olsun hemen spora başlayın. Günlük 1 saatinizi kaliteli spor yaparak geçirin ve 1 ay sonunda kendinizdeki değişime siz de inanamayacaksınız. Dışarı çıkmaya üşeniyorsanız, spor salonlarına vakit ayıramayacaksınız bunun da bir kolayı var. Evde egzersiz yaparak hemen kilo vermeye başlayın. Sağlık bir yaşama merhaba deyin.
 10 Dakikalık Kısa Egzersiz Programı