İnterval Kardiyo Nedir? Nasıl Yapılır?

- 23:00
Kardiyo, yağları yakmak için belli bir tempoda yapılan egzersizlerdir. Çok az bilinen interval kardiyo doğru bir şekilde uygulandığında az bir kas kaybı ile çok kısa sürede yağ yakılmasını sağlar. Normal kardiyo hareketlerinden farkı hız seviyesinin değişkenlik göstermesidir. Vücut sabit hızlarda yapılan zayıflama hareketlerine bir süre sonra alışır. Verim biraz düşer. İnterval cardiyoda ise durum biraz farklıdır. Tempo hızları değişiklik gösterdiğinden daha çok verim alınır.

İnterval Kardiyo Nedir?

Kilo vermeye başlamak için metabolizma hızını üst seviyelere çıkarmak gerekir. Hızımızı arttırıp, sonra azaltarak yapılan kardiyo da metabolizmanın hızlanmasıyla yağ yakımı da artar. Egzersiz sırasında nabız sayısını ne kadar arttırıp azaltırsak yağ yakımı da o derece artar. Yağ yakma nabız sayısı kişiye göre değişen bir göstergedir.

Nabız sayısı ile yağ yakma arasında bir ilişki vardır. Nabız sayısı 120 ile 180 arasında olursa yağ yakımı daha hızlı olur. Kardiyo egzersizleri çok az kas kaybederek yağ yakmanın en iyi yoludur. Bu şekilde yapılan sürekli antrenmanlarda vücut dayanıklığı daha çok artar. Hayal ettiğiniz fit vücuda interval kardiyo ile kavuşabilirsiniz.

kardiyo çeşitleri

İnterval Kardiyo Nasıl Yapılır?

İnterval kardiyoyu; yüzme, ip atlama, koşma, yürüme gibi sporlarla yapabilirsiniz. Ben size en çok kullanılan bir yöntemden bahsedeceğim.

Yürüme
Süre: 25 dakika
Spor Aleti: Koşu bandı
  1. 15 dakika boyunca 5 hızında yürüyün.
  2. 2 dakika boyunca 8 hızına çıkarın.
  3. 6 dakika boyunca 5 hızında devam edin.
  4. 2 dakika boyunca 8 hızına çıkın.
  5. 2 dakika boyunca 3-4 hızda bitirin.

Dışarıda Yürüyüş

15 dakika boyunca çok hızlı olmamak şartıyla yürüyüş yapın. Hızınızı arttırarak 2 dakika boyunca yürüyün. Normal tempoda 6 dakika yürüyün. Tekrar hızınızı arttırın ve 2 dakika boyunca yürüyün, tekrar yavaşlayarak 3-4 hızında yürüyüşü bitirin. Buraya kadarın 1 set olarak kabul edersek 5 dakika dinlendikten sonra 3 set yapılması gerekir. 3 set sonunda yaklaşık 600 kalori yakmış olacaksınız.
→ Bir önceki "5 Günlük Yağlara Veda Detoksu" başlıklı yazımızda 'umay villa, detoks, detoks diyeti, yağ yakma, detoks listesi' hakkında bilgiler verildi.