Yağ Yakan Eriten 10 Yiyecek

- 17:10
Bilim adamları tarafından bulunan yağ yakmayı başaran öyle mucize bir yiyecek yoktur. Bazı yiyecekler öğünlerde veya ara öğünlerde yediğiniz gıdalara ek olarak tüketildiğinde yağ yakmayı desteklemektedir. Metabolizmanın hızlı olduğu an vücut yağ yakmaya başlar. Ama bu öyle kolay değildir. Vücudun yağ yakmasını tetiklemesi için bazı yiyeceklere ihtiyaç duyar. Diyet Evim olarak sizlere yağ yakan yiyecekleri açıklıyoruz.

yiyecekler

Yağ yakan deyince aklınıza sadece bu yiyecekleri yiyelim yağ falan kalmasın düşüncesine kapılmayın. Bu yiyecekleri öğünlerde tüketmek yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Şu ana kadar yağ yakan bir yiyecek keşfedilmemiştir. Önereceğim yağ eriten yiyecekler içeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde metabolizmayı hızlandırarak vücut metabolizmasını hızlandırır. Mide ve bağırsak sorunlarını en aza indirir. Rahat bir sindirim sağlar.

YAĞ YAKAN YİYECEKLERİ KEŞFEDİN

-1-
yağ yakan yiyecekler

Günde 1-2 avuç antep fıstığı tüketmek tokluk sürenizi uzatır. İçeriğindeki protein daha rahat bir sindirim sağlar. Kan şekerini dengeler.

-2-
yağ yakan besinler

Günde 1-2 dilim greyfurt tüketmek yağ yakımını hızlandırıyor. İçeriğindeki C vitamini yağ kütleleri parçalamaya yardımcı oluyor. 

-3-
yağ eriten yiyecekler

Daha önce kahvaltılık gevrek denediniz mi? Şekerli olanların dışında yulaflı, kepekli veya müsli gevrekleri meyve ile tatlandırarak süt ile beraber mutlaka deneyin. Uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Kalorisi az bu yiyecekler daha az yağ demek.

-4-
yağ yakan yiyecekler

Kahvaltıda köy peyniri tüketmek daha fazla kazein almayı sağlıyor. Kazein maddesi yağ depolarının azalmasına yardımcı oluyor. Kasları güçlendiriyor.

-5-
kilo verdiren yiyecekler
Güçlü kaslar için protein şart! Yiyeceklere eklediğiniz protein tozu kas gelişimine katkı da bulunurken yağlarında yakılmasına yardımcı olur. Günde 2 bardak protein karışımı içmek kilo vermek isteyenler için çok faydalıdır. Süt veya su ile karıştırabilirsiniz.

-6-
zayıflatan yiyecekler

Somonun içeriğinde omega 3 yağ asitlerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlık açısından daima tüketilmesi gereken somonun içeriğindeki omega 3 yağların erimesinde ve dışarıya atılmasına da yardımcı oluyor. Balık tüketenlerin vücut sistemleri daha iyi çalışıyor.

-7-
zayıflatan yemekler

Günde en az bir kase çorba içmek sindirim sistemlerinin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Günlük tüketmeniz gereken bir çok minerali ve vitamini çorba içerek karşılayabilirsiniz.

-8-
kilo verdiren yemekler

Fasulye kalorisi hafif ve besleyici özelliği ile dikkat çekiyor. Böbrekleri temizliyor, kan şekerini dengeliyor. İyi bir kilo verdirici bir sebze arıyorsanız fasulyeden vazgeçmeyin.

-9-
kilo verdiren gıdalar

Günde en az 3 öğün yağsız yoğurt tüketin. Hızlı yağ yakmaya yardımcı olan en etkili besinlerden biridir. Ara öğünlerinizi yağsız yoğurt tüketenler kilo verme olasılığı daha fazladır.

-10-
zayıflatan besinler

Günde en az 2-3 yumurta yiyenlerin kas kütlesinin arttığı yağ kütlelerinin de azaldığı görülmüştür. Kas ve yağ oranını en iyi dengeleyen besinlerin başında yumurta gelmektedir.
→ Bir önceki Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'mide ağrısı nedir, neden olur, mide ağrısına ne iyi gelir, yiyecekler ve beslenme' hakkında bilgiler verildi.