Lahana Suyu Zayıflatır Mı?

- 23:07
Ülkemizde ve yurt dışında oldukça sık kullanılan bir sebze olan lahana, beslenmede önemli bir yere sahiptir. Sağlık için oldukça faydalı birçok mineral ve vitamini içerir. Son yıllarda beslenme uzmanları tarafından zayıflama amaçlı olarak da tavsiye edilmektedir. Besleyici ve kilo vermeye yardımcı olması birçok bakımdan lahanayı avantajlı yapmaktadır. Lahana suyu içerek siz de kilo verebilirsiniz.

Lahana Suyu İle Zayıflama

Lahana, lif oranı yüksek bir gıdadır. Lahana suyu ile zayıflama kürlerinin amacı da bundan faydalanmaktır. Yani uzun süre tokluk hissi sağlayan lifler, sağlıklı kilo vermek için iyi bir destektir. Az kalorili olması ve yoğun vitamin desteği sağlaması da lahanayı en çok tercih edilen bitkisel zayıflama kürü yapmaktadır.

Lahanada Bulunan Vitaminler
Lahana içerisinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, vitamin C, vitamin A, beta karoten, potasyum, folik asit vitamin ve mineralleri bulunmaktadır. Bol vitamin olması ve tok tutma özellikleriyle lahana ve suyu oldukça iyi bir diyet önerisi sunar.

Lahana Suyunun Yararları

1. Lahana suyu, sağlıklı ve kalıcı kilo verme imkanı sağlar.

2. Lahana lif bakımından zengin olduğundan sindirim sistemini düzenler, kabızlık durumunu tedavi etmeye yardımcı olur.

3. İçindeki glutamin maddesi tüm sindirim sisteminin düzenlenmesi için iyi bir yardımcıdır.

4. Lahana suyu ülser tedavisine de yardımcı olarak kullanılabilir.

5. Bağışıklık sistemi için oldukça iyi bir destekleyicidir. Özellikle de alerjik reaksiyon durumlarına karşı korunma sağlar.

6. İçinde bulunan polifenol ve antioksidan maddeler, düzenli lahana kullanımı sonrasında kanser türlerini önlemede yardımcı olur.

7. Lahana yaprakları ve suyu, diğer besinlerin vücut tarafından daha iyi emilmesini sağlar. Böylece vitamin ve mineraller daha iyi alınır.
lahana suyu

TAVSİYE YAZI
→ Greyfurt Suyu ile Zayıflama

Zayıflatan Lahana Çorbası Diyeti

1. Gün: Günde 3 kâse lahana çorbası için ve her öğünde mısır ve patates dışında tüm sebzelerden istediğiniz kadar tüketin.
Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

2. Gün: İlk gün yapılan uygulamayı ikinci gün de tekrar edin.

3. Gün: Ana öğünleriniz lahana çorbası olmalıdır. Sebze ve meyve tüketiminde sınırlama yok ama şekerli meyvelerden, örneğin muzdan, çok fazla yemeyin. Patates, muz ve mısırı en çok 2 tane olacak şekilde tüketin. İçeriğindeki nişasta yüksek olduğundan kilo vermenizi zorlaştırır.

4. Gün: Öğünlerinizde lahana çorbası ve yağsız süt için. İsteğe göre 1 kâse yağsız yoğurt yiyin. Ara öğünlerde 1 adet muz tüketin.

5. Gün: Ana öğünleri çeşitlendirin. Lahana çorbası yanına beyaz, haşlanmış et ekleyin. Kızartma veya kendiliğinden yağlı şekilde et tüketmeyin. Balık ve tavuk etini tercih edin ancak bazı balıklar aşırı yağlıdır, tavukların da deri kısmı yağla kaplıdır. Buna dikkat etmekte fayda var. Öğünlerin yanında bol yeşil salata tüketin. Ara öğünlerde az kalorili meyve alabilirsiniz.

6. Gün: Yiyecekleri değiştirme rahatlığıyla 5. gün yapılan diyetin aynısını 6 ve 7. Gün de devam ettirin. Bu diyette önemli olan nokta nişasta alımını azaltmak ve lifli gıdalara ağırlık vermektir.

Lahana Suyu ile Zayıflama Kürü

Lahananın yapraklarını 2-3 dakika kaynatın. Sonra üzerine 10 dal maydanoz ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Üzerine limon sıkarak servise hazırlayın.
Farklı kürler uygulanmaktadır.

19 Günlük Lahana Suyu Kürü
4 gün boyunca her öğünden önce 1 bardak lahana suyu için. 3 gün ise ara verin. Toplam 21 gün boyunca kürü sürdürün. 4 gün + 3 gün ara + 4 gün + 3 gün ara + 4 gün

27 Günlük Lahana Suyu Kürü
7 gün boyunca her öğünden önce 1 bardak lahana suyu için. 3 gün ara verin. Toplam 27 gün uygulayın. 7 gün + 3 gün ara + 7 gün + 3 gün ara + 7 gün

→ Bir önceki Yağ Yakan Eriten 10 Yiyecek başlıklı yazımızda 'yağ yakan yiyecekler, vücuda faydaları, metabolizmayı hızlandıran besinler' hakkında bilgiler verildi.