2016 Zayıflama Yöntemleri ile Yaza Fit Girin

- 23:39
İlkbahar mevsimi diyet yapmak için çok iyi bir zamandır. Kışın alınan fazla kiloları yaza kadar vermenin tam zamanı. Hafif yiyeceklerin, meyvelerin, sebzelerin bol olduğu bir aya girdik. Bu besinlerle beslenerek aynı zamanda zayıflama yöntemlerini yaza kadar kolay bir şekilde yaparak kilo verebileceksiniz. Bu yazımızda 'Yaza Fitim' demek için yaza kadar uygulamanız gereken '2016 zayıflama yöntemleri' ni açıklayacağım.

zayıflama yöntemleri 2016

1- Önce Su İçin

Açlık hissi ile susuzluk hissini birbirine karıştırıyor olabilirsiniz. Bu çok sık rastlanan bir durumdur. Bu nedenle acıktığınızı hissettiğinizde bir şeyler atıştırmadan su için. 5 dakika sonra açlık hissinin azaldığını göreceksiniz.

2- Bitki Çayı Tüketin
Bitki çayları iştah kontrolü için gereklidir. Çok sık bir şeyler atıştırma isteğiniz oluyorsa bitki çayları sizi fazla kalori almaktan koruyacaktır. Çünkü bitki çayları iştah kontrolü yapmanızı sağlar. Özellikle yeşil çay ve beyaz çay metabolizmayı hızlandırarak yağ yakma kapasitesini arttırır. Günde 2-3 bardak mutlaka bitki çayı için.

3- Yatmadan Önce
Yatmadan önce atıştırmak yağlanmayı arttırır. 2 saat öncesinde yemeyi bırakmak etkili bir zayıflama yöntemidir. Kan şekeriniz ne kadar yüksek uyursanız yağ yakma kapasiteniz o kadar azalır. Hatta vücut alınan yiyecekleri yağa dönüştürür.

4- En Az 6 Saat Uyuyun
Yapılan araştırmalarda günde 6 saatten az uyuyanların gün içinde 500 kalori daha fazla tükettiği görülmüştür. Uyku kalitesini arttırarak uyku düzeni oluşturmak etkili bir zayıflama yöntemidir.

5- Şekere Dikkat Edin
Her acıktığınızda canınız tatlı çekiyor gibi hissedebilirsiniz. Bunun adı tatlı krizidir. Şekerli yiyeceklerin kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için daha fazla acıkmaya neden olacağını unutmayın. Beslenme hayatınıza şekeri çok fazla sokmadığınız da daha kolay kilo verdiğinizi göreceksiniz.

6- Baharatlara Yer Açın
Baharatlar kısa sürede açlık hissinizi ortadan kaldırır. Kırmızı biber, zerdeçal, zencefil gibi baharatların yağ yakmaya olumlu katkılar sağladığı bilinmektedir. Tarçın kan şekerini dengeler, tatlı isteğini azaltır. Fazla şekerli meyveleri tarçın ile beraber tüketmeyi deneyebilirsiniz.

7- Egzersiz Yapın

En etkili zayıflama yöntemlerinden birisi de haftada en az 3 gün egzersize zaman ayırmaktır. Havaların ısınmasıyla dışarı çıkarak yürüyüşler yapın. Spor salonlarına zaman ayıramıyorsanız sitemizde bulunan evde yapabileceğiniz egzersizleri deneyin.
→ Bir önceki E Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? başlıklı yazımızda 'e vitamini, faydaları, hangi yiyeceklerde bulunur, E vitamini eksikliği'  hakkında bilgiler verildi.