Bahar Detoksu ile 10 Günde İncelin

- 22:16
Kış aylarından kalan miskinliği havaların ısınması ve baharın gelmesiyle geride bırakmanın zamanı geldi. Giydiğiniz giysiler biraz daha incelirken kışın aldığınız kiloları daha fazla fark edeceksiniz. Artık üstünüzde tüm fazla kilolarınızı kapatan kabanınız yok. 10 günlük bahar detoksu yaparak bahara ince girin yaz mevsimine hazırlık yapın.
10 Günlük Detoks programınızı hazırlarken bazı besin gruplarını tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekecektir. Bunların yerine sindirilmesi daha kolay besin grupları koyabilirsiniz.

detoks diyetleri

Hayatınızdan Bu Besinleri Çıkarın

Şeker

Beslenme listenize asla sokmayacağınız besinlerden biri şeker ve şeker içeren besin gruplarıdır. Şekerli yiyecekleri yedikçe vücut daha çok şeker yeme eğilimine girer. Şeker tüketimi kanser hastalıklarına yakalanmanın en büyük nedenlerinden gösteriliyor. Şekeri fazla tüketenlerin vücutlarındaki toksinleri atmak daha da zor hale geliyor.

Şeker ihtiyacınızı kesikten bir süre aşırı şekerli yiyecekler size itici geldiğini göreceksiniz. Şeker ihtiyacınızı meyve, sebze ve kuru meyveler ile sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz.
10 Gün boyunca hayatınızdan şekeri tamamen çıkarın. Şeker ile yapılan yiyeceklerden uzak durun.

Glüten

Glüten içeren yiyecekleri tükettiğinizde üstünüze bir ağırlık çöktüğünü hissedersiniz. Buğday, arpa, yulaf, çavdar ve unlarıyla yapılmış tüm besinleri listenizden çıkarın. 10 gün boyunca glüten içermeyen kinoa, baklagiller, fındık, fıstık, esmer pirinç, karabuğday, badem gibi gıdaları tercih etmenizde fayda vardır.
Et Çeşitleri

Et ürünleri sindirim sistemini en fazla zorlayan besin grubundandır. Asidik bir yiyecek olan et yerine alternatif olarak balık ve diğer deniz ürünlerini tercih edebilirsiniz. 10 gün boyunca kırmızı et veya tavuk eti yemeyin.

Süt Ürünleri

Detoks yaparken sütlü ürünlere yer vermek uzmanlar tarafından pek önerilmiyor. Süt şişkinliğe ve mide rahatsızlıklarına neden olabiliyor. 10 gün boyunca sütlü ürünler; peynir, süt, kaymak, tereyağ, yoğurt, dondurma tüketimini bırakın.

Soya ve Mısır

Soyalı ve mısır ürünleri genellikle işlenmiş ürünlerdir. Bu nedenle çok fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Şişkinlik ve kilo alımına neden olmaktadır. Asidik bir yapısı vardır. 10 gün boyunca soyalı ve mısır ürünlerinden tüketmeyin.
Tüketilmeyecek yiyecekleri okuduktan sonra ‘biz ne yiyeceğiz’ diyebilirsiniz. Ama yiyebileceğiniz bir çok besin olduğunu unutmayın. Şimdi yiyebileceğiniz sağlıklı detoks besinlerden bahsedelim.
Tavsiye Yazı
3 Günlük Bahar Detoksu Listesi 

Bahar Detoksu Yaparken Neler Yemelisiniz?

Her türlü sebze ve meyvelerden istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Ancak fazla şekerli yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Yumurta, esmer pirinç, kinoa, tahin, hurma, goji berry, erik, kuru meyveler, zeytin, zencefil, zerdeçal
avakado, nohut, kuru fasulye, barbunya, maden suyu, yeşil çay ve bitki çaylarını 10 gün boyunca günlere yayarak tüketebilirsiniz. Diyet yapmaya başlamadan önce detoks yapılırsa diyetiniz daha etkili olacaktır. Kışın biriktirdiğiniz toksinleri bahar detoksu ile atabilirsiniz.
→ Bir önceki İşte Supplement Gerçeği başlıklı yazımızda 'supplement, nedir, kimler kullanmalı, supplement önerileri, tavsiyeleri' hakkında bilgiler verildi.