Kabak Çekirdeği Kaç Kalori

- 21:02
Kabak çekirdeği, kabak sebzesinin çekirdeklerinin kurutulması ile elde edilen sevilen bir kuru yemiştir. Ay çekirdeği kadar olmasa da önemli miktarlarda tüketilen bir yemiştir. Kabak çekirdeği lezzetli yapısının yanında zengin besin değeri ile de ön plana çıkmaktadır.
Kabak çekirdeği tam bir mineral deposudur. 100 gram kabak çekirdeği birçok mineralin günlük alınması gereken miktarı fazlası ile karşılar. Kabak çekirdeği bunların yanında yüksek kalori değeri ile de dikkat çekmektedir. Diyette yenilmesi pek tavsiye edilmemektedir. Yenilecekse de 1 avuç kabak çekirdeğinden fazlası tüketilmemelidir.
KALORİ TABLOSU
100 gram kabak çekirdeği;
Karbonhidrat : 14 gr
Protein : 25 gr
Yağ : 45 gr
Lif : 8 gr
Potasyum: 848 mg
A Vitamini:38 mg
Demir: 13 mg
559
KALORİ

Kabak Çekirdeğinin Kalori Değeri

Kabak çekirdeği diğer tohumlar gibi yüksek kalori içeriğine sahiptir. Fındık, ceviz, ay çekirdeği gibi aslında tohum olan besinler yüksek kalorili besinlerdir. Bu besinler hazır gıdaların aksine sağlıklı enerji sağlar. Son yıllarda yapılan araştırmalar bu yüksek kalorili gıdaların sağladığı enerjinin vücutta depolanmadığını dolayısı ile kilo oluşturmadığını belirtmektedirler. Bu konulardaki araştırmalar henüz yeni ve araştırmalar devam etmektedir. 100 gram kadar kabak çekirdeği 559 kalori gibi yüksek bir kalori değerine sahiptir.
kaç kalori

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği yüksek mineral ve omega 3 yağ asitleri içeriği ile mucizevi bir yiyecektir. Bakır, magnezyum, çinko, fosfor, manganez, selenyum, fosfor mineralleri açısından çok zengindir. 100 gramlık kabak çekirdeği günlük çinko ve magnezyum ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılar. Diğer mineraller açısından da oldukça tatminkardır. Kabak çekirdeği en önemli bitkisel protein kaynaklarından biridir. Önemli bir E vitamini kaynağıdır. Omega 3 yağları açısından oldukça zengin bir bitkisel kaynaktır.

Kabak Çekirdeği Faydaları
Çinko en önemli minerallerden biridir. Birçok alanda önemli görevleri vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, uyku düzenini sağlar, hücre gelişimine ve bölünmesine katkı sağlar, hafızayı güçlendirir, göz ve cilt sağlığına katkı sağlar, koku ve tat duyusunu geliştirir. En önemli çinko kaynaklarından olan kabak çekirdeği tüm bu alanlarda vücudu destekler. Çinko cinsel gücü arttırmada ve prostat sağlığında da önemlidir. Prostat hastalıklarına karşı kabak çekirdeği önerilir. Kabak çekirdeği yüksek mineral içeriği ve omege 3 yağları sayesinde birçok alanda sağlığı destekler. Yatmadan önce bir avuç kadar kabak çekirdeği tüketmek düzenli ve rahat bir uyku için gerekli salgıların salınmasını sağlar.

KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...