Sağlıklı Kilo Almanın Kolay Yolları

- 22:51
Kilo problemi birçok kişinin sıkıntısıdır. Çoğu insan fazla kilolardan şikayetçi iken kimileri de kilo alamamaktan şikayetçi. Kilo vermek isteyenlerin ne yapacağı aşağı yukarı belirlidir. Gece yemelerini kesmek, vücuda uygun diyetler uygulamak, doğal zayıflama çayları kullanmak, spor yapmak gibi birçok yol kilo vermek isteyenler tarafından uygulanır.

Bu durum kilo almak isteyenlerin bunların tam tersini yapmaları gibi yanlış bir düşünceye neden olmaktadır.
kilo almak için

Kilo almak isteyenler yanlış düşüncelerle gece yemelerine, bol hamur işi ve gazlı içecekler tüketmeye başlıyorlar. Bu durum tamamen yanlıştır. Bu şekilde sağlıklı kilo alınmaz. Bu şekilde alınan kilolar bel ve basen çevrelerinde oluşacak gereksiz ve sağlıksız yağlanmalar olacaktır. Bu gibi yanlış beslenme şekliyle kilo almak yani sağlıklı kas oluşturmak yerine, istenmeyen bölgelerde sağlıksız yağ depolanmış olur. Kilo almanın tanımı, vücuttaki kas ve yağ oranını sağlıklı bir oranda arttırmakla olur. Bu yazıda sizlere kilo almanın kolay yolları ile alakalı bilgi vereceğiz.

Kilo Almak İçin Ne Yapmalı?

Sağlıklı kilo almak sağlıklı bir beslenme düzeni ile mümkündür. Sağlıklı beslenme düzeni fazla kiloları olanlara kilo verdirirken kilo eksiği olanlara kilo aldırır. İdeal kiloya ulaşmanın yolu yerli yersiz yağlı, hamur işleri tüketmek değil sağlıklı ve düzenli beslenmektir.

Sağlıklı beslenme için en önemli öğün kahvaltıdır. Zeytin, peynir ağırlıklı doyurucu bir kahvaltı yapın. Kilo almak için kahvaltılarda hamur işlerine, poğaçalara yüklenmek büyük yanlıştır. Kahvaltıda çay yerine süt ya da meyve suyu tüketmek kilo alımına yardımcı olacaktır. Süt ve meyve suyu kalorisi ve besin değeri yüksek içeceklerdir. Çay yerine bu gibi içecekleri tercih edebilirsiniz.

Kahvaltı ve öğle yemeği arasındaki zamanda kendinize bir ara öğün yapabilirsiniz. Bu ara öğünleri fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru kayısı yiyerek geçirebilirsiniz. Bu kuru yemişler kilo almanızı destekleyecektir. Sağlıklı kilo almanın yollarından biri de bu yöntemdir. Yanınızdan kuru yemişler eksik etmeyerek az zamanda sağlıklı kaloriler almış olursunuz. Tabi bunun da bir sınırı var. Öğle ile akşam arasında bulunan ara öğünde ise farklı yiyecekler tüketerek iki öğün arasında denge kurabilirsiniz.

Öğlen yemekleri için vücudu beslenmesini sağlayacak, besin değeri yüksek yemekler tercih edin. Makarna, yanında yoğurt ve bol salata kilo aldırıcı bir öğle yemeği olacaktır. Sağlıklı olması açısından makarnayı çok fazla tüketilmesi sağlık açısından uygun değildir. Kilo alacaksınız diye porsiyonlarınızda aşırıya kaçmayın.
TAVSİYE YAZI
Kilo Almak İstiyorum?
Tüketilmesi gereken besinler vücutta fazla yağ oluşturacak yüksek kalorili yiyecekler değil, kas oluşumuna yardım edecek besin değeri yüksek yiyecekler olmalıdır.

Akşam yemeği de besin değeri yüksek besinler yenilerek geçilmelidir. Gece yemelerinin kesinlikle faydalı olmadığını söylemeliyiz. Kilo almak için, yatmadan önce besin tüketmek son derece yanlıştır. Sağlıklı kilo alamayacağınız gibi sağlığınız da bozulur. Akşam yemeğinden 1 saat sonra meyve tüketimi yapabilirsiniz.

Sadece kilo vermek isteyenler spor yapar düşüncesini kafanızdan çıkarın. Kilo almak için de egzersiz yapılmalıdır. Tüketilen besinlerin sindirimi ve vücuda yayılması için hareket oldukça önemlidir. Bu şekilde hormonlar aktifleşir ve vücut istenildiği şekilde kilo almaya başlar.

Son olarak iyi bir uyku çekmelisiniz. Yeterli uyku hormonların işlerini yaparak vücudu forma sokması için elzemdir. Kilo almak veya vermek, isteğiniz ne olursa olsun ne çok az ne de çok fazla yemek tüketin. Porsiyon kontrolü ve yediklerinizin seçimlerini doğru yaparak kilo alır veya verirsiniz.
→ Bir önceki Göbek Eriten 10 Etkili Yöntem başlıklı yazımızda 'göbek eriten, yöntemler, yağ yakma, öneriler' hakkında bilgiler verildi.