Sağlıklı Hızlı Kilo Verdiren 10 Yöntem

- 22:18
Yaz mevsiminin gelmesine 2 ay gibi az bir süre kaldı. Üstümüzden fazlalıklar gittikçe fazla kilolar daha fazla görünür oldu. Kış mevsiminde hareketsiz kaldık ve bir çoğumuz kilo aldı. Artık bu fazla kiloları vermenin tam zamanı. Şimdi sıkı bir diyete başlayarak yaz mevsimine formda girebilirsiniz. Bu süreçte DiyetEvim her zaman yanınızda.
Bir çoğumuzun isteği hızlı kilo vermekten yana. Ama yapılan araştırmalar gösteriyor ki hızlı verilen kilolar çok geçmeden geri alınıyor. Sizlere bu sorunu ortadan kaldırmanızı sağlayacak bazı önerilerim var. Sizi yaz mevsimine hazırlamanızı sağlayacak zayıflama yöntemleri ile ideal kilonuza ulaşabileceksiniz. Sitemizde bulunan diyet listelerini inceleyerek beslenme programınızı düzenleyebilirsiniz. Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda DiyetEvim yanınızda...

kilo verme yöntemleri

Hızlı Kilo Verme Yöntemleri

1- Hedefinizi belirleyin

Diyete başlamadan önce hedef belirlemek ilk hamleniz olmalıdır. 'Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez' sözünden yola çıkarsak sizinde varacağınız bir liman olsun. Örneği 80 kilosunuz ve 1 ay sonra 50 olmayı hedefliyorsunuz. Bu zor bir hedeftir. Hedefiniz tutarlı olsun. Ayda 5 kilo vermek daha mantıklı bir hedeftir.

2- Kendinize Söz Verin

Kendinizle bir anlaşma yapın. 'Diyet boyunca asla aşırıya kaçmayacağım, bunu kendim için yapıyorum, yaza kadar 60 kilo olmak istiyorum.' gibi cümleler belirleyerek motivasyonunuzu arttırın. Diyet yaptığınızı en sevdiğiniz kişilerle paylaşın. Bu sizi daha sorumlu yapacaktır. İnanın diyetiniz daha uzun sürecektir.

3- Planlı Olun

Plan yapmak her işte olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor. Size en uygun olacak şekilde beslenme ve egzersiz programınızı ayarlayın. Sizi en iyi siz tanıyorsunuz. Nelerin size kilo aldırdığını biliyorsunuz. Bu yiyecekleri listenizden çıkarın.

4- Doğru Zaman Kilo Verdirir

Sizin için en doğru zamanı belirleyecek olan da sizsiniz. Stresli bir zamanda diyet yapmayı kimse istemez. Yapılsa da başarılı olma riski çok azdır. Çalışıyorsanız diyet yemekler hazırlayan şirketlerle anlaşmayı düşünebilirsiniz. Çalışmıyorsanız daha şanslısınız. DiyetEvim'in diyet yemekleri sayfasında ağzınıza layık mutlaka bir şeyler bulabilirsiniz.

5- Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmak kilo vermenin en önemli yöntemlerinden biridir. Hatta kilonuzu korumak için de sporu hiç bırakmamalısınız. Egzersiz sadece kilo vermek için değil güzel, sağlıklı, sıkı bir vücuda sahip olmak için de gereklidir. Günlük programınıza uygun ideal bir egzersiz programı yapmak önemlidir.

6- Doğru Düşünün

Bütün yaramaz yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak çözüm değildir. Ya da her gün egzersiz yapmak da sizi belirlediğiniz hedefe götürmeyebilir. Yaşam tarzınızda değişiklikler yapmak, alışkanlıklardan vazgeçmek sizi hedefe daha hızlı götürecektir.

7- Motivasyon Kaynağınızı Bulun

Kilo hedefinize ulaşmak için size nelerin yardımcı olduğunu kendinize bir sorun. Cevaplarını yazıya dökün. Diyeti bozmaya niyetlendiğinizde bu yazdıklarınız sizin can kurtarınız olacaktır. Arkadaşlarınız, dostunuz, anneniz, babanız, kardeşleriniz, kendiniz, elbiseleriniz, evcil hayvanınız bunlardan biri sizin motivasyon kaynağınız olabilir.

8- Diyeti Yaşam Tarzı Haline Getirin

Diyet yapmak aslında beslenmenin doğru olarak yapılmasıdır. O zaman neden bunu hayat boyu devam ettirmiyorsunuz? Diyetteyim yerine sağlığımı korumak için kilo veriyorum demek daha doğru olacaktır. Doğru beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

9- Diyet Grupları Oluşturun

Arkadaşlarınızla beraber grup olarak zayıflamak hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlarken aynı zamanda motivasyonunuzu da yüksek tutacaktır. Bir gruba dahil olmak sorumluluğunuzu arttıracaktır.

10- Vazgeçmeyin

İlk girişiminiz başarısızlıkla sonuçlanmış olabilir. Nerede hata yaptığınızı düşünün. Planınızı düzenleyerek yeniden başlayın. Azimle devam ettiğiniz sürece mutlaka kilo vereceğinize inanın. /Deniz Soylu /
→ Bir önceki İradenizi Kontrol Ederek Zayıflayın başlıklı yazımızda 'irade kontrolü, düşünce gücü ile zayıflama, kaçamak kontrolü' hakkında bilgiler verildi.