Kırmızı Et Kilo Almayı Önlüyor

- 16:46
Vücudun en önemli besin kaynağı protein kırmızı ette bol miktarda bulunuyor. Düzenli tüketildiğinde sağlığa çok büyük katkı sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarını korurken, vücuda enerji veriyor. Aynı zamanda kilo almanından önüne geçiyor.
Ülkemizde de sevilerek tüketilen kuzu, koyun, keçi, sığır gibi hayvanlardan elde edilen kırmızı ette vücudumuzun ihtiyacı olan bir çok madde bulunuyor. Uzun süre tok tutması lezzetli ve doyurucu olması diyet ve spor yapanların da tercih etmesini sağlıyor. Protein ve demir içeriği bağışıklığı güçlendiriyor. Vücuda bir çok faydası olan kırmızı etin belli başlı faydalarını şöyle sayabiliriz.

kırmızı et beslenme

  •  İçeriğindeki B12 vitamini unutkanlığı önler, Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Hafızayı dinç tutar.
  • Yağsız et tüketimi kilo alımının önünü geçer.
  • Kan hücrelerini çoğaltır.
  • Çinko içeriği hormonların daha iyi çalışmasını sağlar.
  • Kas yapısını arttırdığı için sporcuların tercih ettiği besinlerin başında gelir.
  • Büyüme çağındaki çocukların gelişimini destekler.
  • Kemiklerin gelişimini sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyondan korur.
  • Göz sağlığı için gerekli olan bir çok maddeyi içeriğinde bulundurur.

Besin Kaynağı Kırmızı Et

Vücudumuzun belirli bir miktarda protein alması gerekir.  Her kişinin günlük alması gereken protein miktarı farklıdır.
Tavsiye Yazı
Günlük Protein İhtiyacı Hesaplama
Protein, hücre yapısını yeniler, tazeler. Etin yapısında bulunan protein metabolizma tarafından sindirilir, vücut sistemine ulaşır. Kırmızı et demir eksikliğini önleyen önemli bir yemektir. Demir eksikliğinde kansızlık, uyku problemleri, baş dönmesi gibi sorunlara neden olur. Bu ve buna benzer rahatsızlıkların bir çok nedeni B12 ve demir eksikliğidir. Kırmızı et düzenli olarak tüketildiğinde bu rahatsızlıkların hepsi ortadan kalkar. Et yemeyen kişilerde sinir problemleri de görülmektedir.

Kırmızı Et Nasıl Tüketilir?

Kırmızı etin faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için pişirme yöntemlerini çok iyi bilmek gerekir. Haşlayarak yada ateşe çok fazla yaklaştırmadan ızgarada pişirilmesi sağlıklıdır. Kızartarak pişirmek ise etin faydalarını azaltır. Kanser yapıcı maddeleri açığa çıkarır.

Eti yemeden yada pişirmeden önce üzerindeki yağ artıklarının temizlenmesi önemlidir. Yağlı etlerin tüketilmesi kilo kontrolünü olumsuz etkileyecektir. Kırmızı etin yanında tüketeceğiniz bol yeşillikli bir salata etin içeriğindeki demiri almanızı ve etin daha faydalı olmasını sağlayacaktır.
→ Bir önceki Son Kiloları Vermenin Etkili Yolları başlıklı yazımızda 'son kilolar, kilo verme yolları, diyet önerileri' hakkında bilgiler verildi.