Son Kiloları Vermenin Etkili Yolları

- 00:14
Fazla kilolu olduğunuzu düşünüyorsunuz ama ne yaparsanız yapın kilo vermekte zorlanıyor musunuz? Diyet yaparak kilo verdiniz ama bir türlü son kiloları veremiyor musunuz? Yapılan araştırmalar, verilemeyen kiloların yanlış diyet uygulamalarından kaynaklandığını gösteriyor. Bu hatalı durumlara bir son vererek ideal kilonuza bir adım daha yakınlaşın.
Kalori alımını günlük kalori ihtiyacınızdan daha az belirlemek doğru olan uygulamadır. Ancak tüketilen besinlerin kalitesi ve içeriği kaloriden daha çok önemlidir. Karbonhidrat, protein ve yağ besin gruplarından yeteri kadar beslenme programımızda bulundurmak gerekir. Protein grubu yiyecekleri az tüketirseniz kas kaybı, karbonhidrat grubu yiyecekleri az tüketirseniz halsizlik yaşamanız an meselesidir. Düşük glisemik indeksli karbonhidrat tüketenlerin daha fazla kilo verdiği yapılan araştırmalar tarafından tespit edilmiştir.


Öğünler arasındaki kalori hesabını doğru yapmak gerekir. Kalori ihtiyacınız 1500 kalori ise 6 öğüne bölerek her öğüne 250 kalori düşmesi yanlış bir uygulamadır. Doğrusu ise kahvaltının kalorisinin yüksek, ara öğünlerin ise 100-150 kalori arasında olmasıdır. Yapılan araştırmalar kahvaltı öğününde yüksek kalori alanlar diğer öğünlerde daha az kalori aldığı ve daha hızlı kilo kaybettiğini göstermiştir.

Her gün tartılmak motivasyonunuzu düşürebilir ve takıntı oluşturabilir. Bunun için haftada bir tartılma günü ilan ederek sabahları aç karnına tartılmak gerçek kilonuzu öğrenmeniz için doğru bir yoldur. Regl dönemi öncesinde ve kabızlık durumunda kilonuzun fazla çıkması normaldir.

Kilo verdikçe motivasyonda biraz azalma olur. Daha fazla kaçamak yapılmaya ve egzersizlerin azalmasına neden olur. Şunu da unutmamak gerekir. Son kilolar en zor verilen kilolardır. Bu nedenle daha dikkatli olunmalı daha çok gayret edilmelidir. Son kiloları verirken egzersizleri de arttırmak hedefe daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.
TAVSİYE YAZI
→ Son 5 Kilo Nasıl Verilir?
Zayıflatan, yağ yakan ürünlere inanarak beslenmeyi ikinci plana atmayın. Doğru diyeti uygulamadan hiç bir ürün sizi zayıflatmayacaktır.

En fazla yapılan hatalardan biri de faydalı diyerek kuru yemişlerin fazla fazla tüketilmesidir. Kuru yemişler ara öğünde yenebilecek faydalı yiyeceklerdendir. Yalnız çok fazla tüketilmesi kilo vermek yerine kilo almanıza neden olacaktır. Kendinize hakim olarak kuru yemiş tüketimini sınırlandırmak kilo verme sürecinize olumlu yansıyacaktır.
→ Bir önceki 21 Günde 7 Kilo Verme başlıklı yazımızda 'diyet listesi, kilo verme, 21 günde zayıflama, 7 kilo' hakkında bilgiler verildi.