Kabızlık Nasıl Geçer? Ne Yenir?

- 19:30
Kabızlığın altında yatan nedenin ne olduğunu bilmeden alınan ilaçlar sadece o anlık bir rahatlatma sağlıyor, fakat tamamıyla çözüm olmuyor. İşte bu yüzden tekrarlanan hatalar silsilesi haline gelen kabızlık kişiye derin acıların yanı sıra yemek yeme korkusu da verebiliyor.
Kabızlığın en bilinen nedenleri arasında, yetersiz su alımı, lifli ve posalı gıdalardan yoksun beslenme ve uzun süreli belli ilaçların kullanılması gelebilir. Vücutta bulunan yararlı bakterilerin azlığı da kabızlığın nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Hayatı boyunca insanın bir dönem yaşamış olabileceği bu durum tamamıyla ile beslenme alışkanlığına bağlı olarak gelişebilir ve düzeltilebilir. Sizlerde oluşan bu kabızlık ile hayat kalitenizin düşmesini engellemek için, evdeki gıdalardan yararlanabilirsiniz. Bunun için cerrahi müdahaleye gerek kalmadan bildiğiniz yöntemler ile kolayca kurtulabilirsiniz. Kabızlık için en bilindik yöntem şüphesiz kayısı ve zeytin yağıdır. Yüzyıllardır uygulana bu yöntem ile insanların korkulu rüyası haline gelen kabızlık sonlandırılıyor.
kabızlığın nedenleri

Su için: Vücut yeterli suyu bulamadığı zaman zararlı toksinleri dışarı atamıyor ve buda kabızlığı artırıyor. Günlük sıvı özellikle su alımını artırdığınız zaman bu problem ortadan kalkacaktır.

Kayısının ve şeftalinin her türlüsü: Kayısı kompostosu veya kayısı suyu hiç fark etmez bağırsakların düzgün ve etkili çalışmasını sağlayan bu meyveler sizinde yardımcınız olacaktır. Yüksek lifli bu meyveler bağırsaklardaki toksinleri atarak sizin normal hayatınıza dönmenizi sağlayacaktır.

Zeytinyağı mucizesi: Zeytinyağının faydalarını saymakla bitiremeyiz güçlü bir omega 3 sağlayıcı olan zeytinyağı bağırsakları yumuşatarak sertleşmiş dışkının dışarı atılmasını sağlıyor. Bunun için aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz. Ayrıca doktorların bebeklere de uygulattığı bu yöntem bebeklerdeki Kabızlığın da gitmesini sağlıyor. Bebeklerdeki ölçü bir çay kaşığı kadardır.

İncir ve erik:
 İncirin yapısındaki tanecikler bağırsak başlatılmasını sağlıyor ve müshil etkisi yapıyor. Ayrıca yüksek lifli olduğu için bağırsak yumuşamasını da sağlıyor. İnciri ve eriği komposto olarak veya normal meyve şeklinde tüketebilirsiniz.

Ispanak ve lahana: Hem vitaminli, hem sağlıklı hem de mineral bakımından zengin olan sebzeler kabızlığın düşmanı olarak kullanılıyor. Dışkılama kolaylığı sağladığı için kullanılmaktadır.

Fasulye ve baklagiller: Lif bakımından zengin olan bu gıdalar ile kabızlığı sınırlandırabilirsiniz.

Keçiboynuzu tozu: aktardan öğüterek alacağınız keçiboynuzu tozunu sabah bir yemek kaşığı tozu bir su bardağı suya koyup karıştırın ve için mucizevi şekilde tuvalet ihtiyacınızı gidereceksiniz.

Rezene ve yeşil çay: Bu çaylar bağırsak da kurumuş olan dışkının dışarı atılmasını sağlıyor. Ayrıca bağırsak yumuşamasını da sağlayarak sizin rahatlamanızı sağlıyor.
Tavsiye Yazı
Kabızlık Giderici Tarifler İçin Tıklayın...

Kabızlık Neden Olur?

Kabızlığın giderilmesi için yiyeceğiniz gıdaların dışında, kabızlığa neden olan yiyeceklerin de hayatınızdaki önemini azaltmalı hatta uzaklaştırmalısınız. Çünkü bu gıdaları yemeye devam ettiğiniz sürece bu durumdan kurtulamayacaksınız. Sürekli kendini tekrarlayıp duracaktır. Besinler dışında, tuvalet alışkanlığınızı da değiştirmelisiniz. Tuvaletiniz geldiği zaman kendinizi sıkmadan bu ihtiyacınızı gidermelisiniz. Çünkü bağırsağın ucuna kadar gelen dışkı geri itildiği zaman bünyesindeki suyu kaybeder ve daha kuru ve sert olarak orada kalır buda kabızlığa neden olur.
→ Bir önceki B17 Vitamini Nelerde Bulunur? başlıklı yazımızda 'B17 vitamini, nedir, hangi yiyeceklerde bulunur, neye iyi gelir' hakkında bilgiler verildi.