Göbek Eritme Diyeti Nasıl Yapılır?

- 01:31
Genellikle erkeklerde bulunan göbek sorunu, bazı bayanlarda da sıklıkla görülmektedir. Bazı insanların hiçbir yerinde kilo fazlalığı yokken göbek bölgesinde yağlanma görülür. Göbek bölgesinde yağlanma çoğunlukla hareketsiz ve yağ ve karbonhidratla beslenen kişilerde görülür.
Göbek eritebilmek için diyet ne kadar önemliyse, spor da o kadar önemlidir. Diyet ile tüm bedeninizden kilo verirken göbek yağlarınızdan kurtulamayabilirsiniz. Bu yüzden eğer sadece göbeğiniz varsa spora biraz daha eğilim göstermeniz gerekmektedir.

Göbek çevresinde yağlanma birçok hastalığın sebebi olarak bilinir. Dünyada ve ülkemizde metabolizma hastalıklarının artış sebebi direkt olarak obeziteye bağlanmaktadır. Obezitenin artışı da hazır gıdalar, şekerli gıdalar, fazla yemek gibi sebeplere dayandırılmaktadır. Dünyada hızla yayılan diyabet 2 hastalığının sebebi göbek yağlanması olarak bilinmektedir.

diyetevim göbek eritme

Göbekte Yağlanma Yapan Yiyecekler

Yeme içme konusunda da göbekte yağlanma yapan yiyecekler vardır. Gece yemek yemek, göbek çevresinde yağlanma yapan en büyük etkendir.
Göbekte yağlanma yapan besinler nelerdir? 
Hangi besinleri göbeğimizde yağlanma olmaması için yememeliyiz?
  • Hamur işleri
  • Cips
  • Kola
  • Tüm şekerli gıdalar
  • Kızartmalar
  • Beyaz ekmek
  • Çok yağlı yemekler
  • Hamburger

  • Her çeşit hazır yiyecek
  • Krakerler
  • Çikolatalar
Vücudumuzun belirli bölgelerini zayıflatmak için yapılabilecek bir sürü hareket vardır göbek bölgesi yağları eritebilmek için mekik hareketi oldukça güzel bir harekettir. göbeğinizdeki fazlalıklardan kurtulmak için mekik hareketini zorlanarak yapmanıza gerek yoktur. Çok fazla kilosu olan kişilerde bölgesel zayıflama hareketlerinde ağırlık çalışması ve zor hareketler yapmak omuriliğe ve bel kemiğine zarar vermektedir.

Göbek Eriten Diyet

Verdiğimiz bu diyetten yarar sağlamak için on beş günde bir tartılın, saat 7 den sonra asla hiçbir şey yemeyin. Her gün 3 litre su içmeye dikkat edin. Karbonhidratları hayatınızdan yok denecek kadar azaltın.

Bu diyette 6 öğün yemek bulunmaktadır. Diyeti yaparken aralarda acıktığınızda yeşil yapraklı salatalardan, domates, salatalık yemenizde zarar yoktur. İstediğiniz kadar salatayı gün içinde tüketebilirsiniz.

Haftada tek bir öğün kendinize ödül verebilirsiniz çok olmamak kaydıyla lahmacun, börek, pide, beyaz ekmek gibi besinler tüketmenizde bir sakınca yoktur. Fakat ne kadar haftada bir ödül diye düşünsek de fazlaya kaçmamak önemlidir.

Şok diyetleri yapmak insan sağlığı için oldukça sakıncalıdır. Göbek eritme diyetleri iyi diyet listeleri ile yapılmalı ve yaparken çok büyük bir sabır göstermelisiniz.

Göbek eritme diyeti uzun bir zamana yayılmalıdır. Birkaç günde göbeğinizin erimesi imkansızdır. Çünkü o göbeği birkaç günde yapmadınız, belki de göbeğinizi büyütmeniz yıllarınızı aldı. Buna dayanarak göbeğinizi eritirken de, zaman çok fazla umurunuzda olmasın. Uzman bir diyetisyen tarafından hazırlanmış göbek eritme diyetini sizler için verelim.

Göbek Eritme Diyet Listesi

Sabah kalktığınızda 1 tatlı kaşığı kabaca çekilmiş çörekotunu su ile yutmalısınız. Çörekotu metabolizmanızın çalışmasına, yağ yakmanızı hızlandırmaya ve iştah azaltmaya yarayacaktır.

Sabah 08: 00

1 yumurta, 1 galeta, 5 zeytin, bol miktarda yeşil salata veya domates salatalık.

Ara Öğün 10: 00

Küçük bir kase yoğurt, aşırıya kaçmamak şartıyla biraz meyve

Öğle 13: 00

Bir porsiyon beyaz et, bol salata

Ara Öğün 15: 00

Küçük bir kase yoğurt, 1 tane galeta

Akşam Yemeği 18: 00

Çok az zeytinyağı ile pişirilmiş sebze yemeği, 1 dilim organik ekmek, mevsimine uygun yağsız ve tuzsuz salata

Gece 21: 00

İçerisine 1 çay kaşığı tarçın atılmış süt

Göbek eritme diyetine başlamadan önce tartılın. Kilonuz ile birlikte göbek bölgenizi ölçerek bir yere not edin. 1 hafta boyunca diyetisyen diyet listesini uygulayın. Her gün mekik ve yürüyüş hareketleri ile zayıflama sürecini destekleyin. Böylece daha fazla kilo verebilirsiniz.
→ Bir önceki Biotin H Vitamini Nedir? başlıklı yazımızda 'biotin h vitamini, nedir, nelerde vardır, faydaları' hakkında bilgiler verildi.