Pul Biberli Yoğurt Kürü

- 20:53
Sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamak için dengeli beslenmenin ve ideal kiloda olmanın büyük bir önemi söz konusu olmaktadır. Bu yüzden kişiler yaşamlarında bazı beslenme uygulamalarında bulunmaları sağlıkları ve ideal kilolarına ulaşmaları açısından önem arz etmektedir.
Diyet adı verilen bazı uygulamalar ile kişiler ideal kilolarına ulaşmak ya da sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmayı amaçlamaktadırlar. Ne yazık ki bu işlemi gerçekleştirirlerken bazı yanlış uygulamalarda bulunarak birçok olumsuzluklarla karşılaşabilmektedirler. Bu yüzden dolayı uzmanlar genel olarak sağlıklı bir yaşama sahip olmak isteyen bu kişilere normal öğünlerinin porsiyonlarını küçültmelerini ve bunun yanında zayıflama sürecini hızlandıran bazı takviye besinler önermektedirler.
pul biberli yoğurt zayıflatırmı

Pul biberli yoğurt kürü bu besinlerden bir tanesi olmaktadır. Özellikle yağ yakımında büyük bir etkiye sahip olan pul biberli yoğurt kürü, aynı zamanda lezzetli ve kalsiyum kaynağı bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kişilerin en çok nefret ettiği göbek etrafında toplanan yağlar yoğurt kürü ile bir çözüme kavuşabilmektedir.

Özellikle bayanlarda sıkça görülen bel ve göbek bölgesi yağlanma sorunlarına alternatif bir çözüm olarak pul biberli yoğurt kürü önerilmektedir. Aynı zamanda yağlanmadan ayrı olarak hafif göbeklerinden de memnun olmayan kişiler için yine bu tarif bir alternatif olmaktadır. Yağ yakımını hızlandırmakta olan bu alternatif tarif aynı zamanda yüksek miktarda sahip olduğu protein değeri ile yine kas yapımını hızlandırmaktadır.
Tavsiye Yazı
Karbonatlı Su Kürü

Pul Biberli Yoğurt Kürü Malzemeleri

Yoğurtun faydalarının birçok alanda etkili olduğu bilinen bir durum olmaktadır. Cildin güzelleşmesini, çocuklarda zihinsel gelişimi sağlamak, bağırsakları hareketlendirerek metabolizmanın hızlanmasını sağlamak, kas yapımında yer alan maddelere sahip olmak ve vücutta yağ yakımını hızlandırmak gibi birçok faydası söz konusu olmaktadır.

Bu kadar avantaja sahip olan yoğurt, pul biberi ve çeşitli malzemeler ile karıştırılınca ortaya daha lezzetli ve yemekten zevk alınacak bir tarif çıkmaktadır. Pul biberli yoğurt kürü tarifi olarak anılan bu besinin hazırlanışına bakacak olursak ilk olarak gerekli olan malzemeler,

· 1 çay kaşığı pul biber

· 3 çorba kaşığı yağsız ya da az yağlı yoğurt

· Yarım limon suyu

Pul Biberli Yoğurt Kürü Hazırlanışı ve Tüketme Süreci

Kolay elde edilebilen malzemelere sahip olan pul biberli yoğurt kürü hazırlanışı da yine sadece dakikalarınızı alacaktır. İlk olarak yarım olarak kesilen limonun suyu ufak bir kaseye sıkılır. Daha sonra üzerine yoğurt ve pul biber eklenir ve karıştırılır. Hazır hale gelmiş olan tarifi gece yatmadan ortalama bir saat önce tüketirseniz işlemini başarıyla gerçekleştirebilir.

Pul biberli yoğurt kürü tüketildikten sonra üzerine bir şey yiyip içmemek önem arz etmektedir. Bu tarif hiç ara verilmeden 15 ila 20 gün arasında istikrarlı bir şekilde uygulanır ise işlemini görmek kaçınılmaz olacaktır. Bu işlem sonucunda kişiler metabolizmalarına göre 6 ile 7 kg arasında değişen bir değerde kilo kaybetmeleri söz konusu olmaktadır.
→ Bir önceki Sonbaharda Tüketilen Bitki Çayları başlıklı yazımızda 'sonbaharda beslenme, bitki çayları, içecekler, sıcak içecekler, faydaları' hakkında bilgiler verildi.