1 Kaşık Bal Kaç Kalori?

- 00:14
Bal faydaları nedeni ile herkes tarafından tüketilebilecek olan gıdalar arasında yer alır. Özellikle çocuklar için yüksek besin değerleri nedeni ile etkili bir seçim olmaktadır.
Diyet yapanlar için 1 kaşık bal kaç kalori merak konusudur. Bal kahvaltıların vazgeçilmezi olsa da yalnız tüketmek yerine kaymak veya tereyağı ile tüketilmesi kalorinin artmasına neden olur. 1 tatlı kaşığı bal yaklaşık olarak 15 kaloridir. Kaşığın değişmesi kalorinin de değişmesine neden olacağı için ölçü değiştikçe kalori oranı da değişmiş olur.

Tavsiye Yazı
Yağ Eriten Çorba Tarifi

Bal Kullanım Nedenleri

Bal hastalar içinde tüketimi mümkün olan gıda seçenekleri arasında bulunduğundan kullanımı sıklıkla tercih edilir. Yüksek besin değerleri nedeni ile çocukların gelişiminde etkili olmaktadır.

Bal kullanımında özellikle dikkat edilmesi gerek gerçek bal olmasıdır. Bu nedenle alırken buna dikkat edilerek işlem yapılması gerekir. Sağlıklı olması ve hastalıklara karşı koruması nedeni ile tüketilir.

kaç kalori

Bal Kilo Aldırır Mı?

Bal tüketimi yeterli boyutta olması halinde hem sağlıklı hem de dinç olunmasını sağlar. Yanında ekstradan kaymak veya tereyağı tüketimi kilo alınmasına neden olabilir. Ayrıca gece yatmadan önce yağlı süte katılarak içilen ballı sütte kilo alınmasını sağlar.

Bal yalnız başına tüketilmesi durumunda kişiye sağlık vereceği gibi kilo alınmasına da neden olmayacaktır. Ancak yalnız tüketiminden daha çok farklı ürünler ile tüketimi yaygın olduğundan bu nedenle kilo alımı durumu yaşanabilir.

Bal Nedir?

Bal antioksidan özelliği yüksek bir besin olarak vücudun bakteri ve virüsleri karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Arılar tarafından üretilen ve insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir besindir.

Bir besin kaynağı olmasının yanında bal şifa kaynağı olarak da farkla amaçlar için kullanılır. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta balın aşırıya kaçılmadan tüketilmesi gerektiğidir.

Balın Faydaları Nelerdir?

Bal insanlarda pek çok farklı açıdan sağlık kaynağıdır. Bu nedenle sağladığı birbirinden farklı faydaları bulunur.

· Yara ve yanık sorunlarında erkek iyileştirme sağlar.

· Kalp hastalıklarında etkilidir.

· Kolon kanseri ve ülser gibi hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılabilir.

· Enerji verir ve zinde tutar.

· Görme yetisinin artmasına yardımcı olur.

· Kas yorgunluğunun azalmasını sağlar.

· Sindirim sisteminin düzelmesinde etkilidir.

· Kan şekerinin düzenlenmesinde etkendir.

· Uykusuzluk problemi çözümünde faydalıdır.

· Öksürüğün azalmasına yardımcı olur.

· Saç ve cilt üzerinde de faydası oldukça fazladır.

Bal Nasıl Tüketilmelidir?

Bal tüketmek isteyenlerin kilo almak istediklerinde aşırıya kaçmadan tüketmeleri önemlidir. Kilo almamak için bal tek başına tüketilmelidir. Yanında tereyağı, kaymak veya yağlı süt kullanılması kilo alımını arttırabilir.

Sabah kahvaltıda tüketilmesi önemlidir. Bu nedenle her sabah sağlıklı olmak adına bir veya iki kaşık bal tüketilebilir.

Balın Zararları Nelerdir?

Her şeyde olduğu gibi balında faydaları olduğu gibi aşırıya kaçılması durumunda zararları vardır.

· Aşırı tüketilmesi durumunda zehirlenme yaşanabilir.

· 1 yaş altı çocuklarda tüketilmesi sakıncalı olabilir.

· Anne adaylarının tüketmeden önce doktora danışmaları önemlidir.

· Fazla tüketilmesi durumunda kişilerde ateş, kusma, titreme, bulantı veya ağrı gibi durumlar yaşanabilir.

Bal Çeşitleri Nelerdir?

Bal tüketecek olanların dikkatli olması ve balın gerçek bal olduğundan emin olmaları gerekir. Tercih edilecek bal seçenekleri için birbirinden farklı seçimler yapılabilir.

Bal çeşitleri şunlardır; anzer balı, petek balı, kekik balı, çam balı, kestane balı ve arı kovanı balı tercih edilecek olan bal seçenekleri arasında yer alır. Her zevke ve damak tadına göre farklı tatlarda ve etkilerde seçimler yapılabilir.
KAÇ KALORİ?
Besin Ara...