Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

- 23:54
Sarı kantaron yağı; 30-80 cm boylarında, sarı renkli çiçeği bulunan bir bitkidir. Bu bitki Avrupa’da doğal olarak yetişir. Anadolu’da da yetişir ve halk arasında “binbir delik otu” olarak kullanılır.

Sarı Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

Sarı kantaron yağı ne işe yarar denildiğinde birçok alanda kullanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan başlıcalarını sıralayalım.

kantaronun faydaları

  • Yara ve yanık tedavilerinde kullanılmaktadır.
  • Acil yardım zamanlarında kurtarıcı yağdır ve kanı durdurma gibi bir özelliği vardır.
  • Hücreleri yenilediği için cildin kusursuz görünmesinde oldukça etkilidir.
  • Kan dolaşımını düzenler ve varislerin çok azalmasına sebeb olur.
  • Ayakları çok üşüyen kimselerin ayak tabanlarına uyguladığında üşümeyi yok eder.
  • Güneş lekeleri ve sonraki oluşumlardan kaynaklanan bu lekeleri aza indirme ve hatta yok etme özelliğine sahiptir.
  • Bebekleriniz içinde oldukça güvenle kullanabileceğiniz bir yağdır.

Sarı Kantaron Yağı Yüze Sürülür Mü?

Sarı kantaron yağı yüze sürülür. Cilt için kullanımı oldukça yaygın bir yağdır. Yüzde oluşan kızarıklıklara, tahrişlere, siyah noktalara ve sivilcelere etkisi oldukça büyüktür. Her cilt tipi için uygundur.

Yalnızca aşırı hassas ciltlerin kendisine göre ayarlaması gerekmektedir. Güneş görülmeyen bir vakitte pamuğa birkaç damla damlatarak yüzümüze dairesel bir şekilde uygulamamız uygun olacaktır. Yağın yüzde bir saat durması sonucunda yüzü yıkayabilir ya da tercihe göre gece boyunca durdurulabilir.

Yüzdeki şikayetler için bu yöntem denendiğinde oldukça olumlu cevaplar alınmış ve etkili bir yağ olduğu ortaya konulmuştur.

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Sarı kantaron yağı nasıl yapılır sorusuna yardımcı olmak için sizlere bir tarif vereceğiz.

Tercihinize uygun bir cam kap ya da kavanoza yeteri kadar sarı kantaron otu koyun. Sarı Kantaron otunun yaprakları, çiçekleri ve gövdesi de faydalı olduğundan hepsini kullanmanızda bir sakınca yoktur.

 Sarı kantaron otunu elimizdeki kaba doldurduktan sonra üzerine zeytinyağı ilave ediyoruz. Burada önemli olan konu zeytinyağının saf ve sızma olmasıdır. Zeytinyağı, oluşturacağımız sarı kantaron yağının kalitesini artırmak için önemli bir etkendir.

 Bu işlemleri yaptıktan sonra güneş alan bir yerde bekletip, yağınızı uzun süreli kullanmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Sarı Kantaron Yağının Saçlara Etkisi

Sarı kantaron yağının saçlara etkisi çok güzel ve çok fazladır. Saçlarınızla ilgili problemlerde sarı kantaron yağının etkilerine hayran kalacaksınız. Genellikle yüzde de olduğu gibi derinin pullanarak dökülmesinde ve saç diplerinin yeniden yapılanmasında önemli rol oynar. Saçların kepeklenmesi hepimizin ortak bir sorunudur. Bu sorunun ortadan kalkmasında etkili bir yağdır.

Herkeste olmayan bir tür saç hastalığı olan saç egzamasında da etkili olmuştur. Saçlarınızın diplerine banyo yapmadan bir saat önce uygulayın. Banyo esnasında hafif bir şampuanla arıtarak saçlarınızın sağlıklı olmasını ve yeniden yapılanarak canlılık kazanmasının keyfini yaşayın. Kantaron yağının bazı uygulamalarda seyreltilerek kullanılması yani su ile karıştırılması daha doğru olacaktır.
→ Bir önceki Portakal Kabuğunun Faydaları başlıklı yazımızda 'portakal kabuğu, faydaları, nasıl tüketilir, ne işe yarar' hakkında bilgiler verildi.