Yoğurt Suyunun İnanılmaz Gerçek Faydaları

- 23:25
Ülkemizde birçok gıdada olduğu gibi yoğurt suyunun da vücuda oldukça büyük faydaları mevcut. Fakat özellikle çocuklar için oldukça önemli olan yoğurt suyu durmadan heba edilmekte.
Yoğurt suyu içerisinde bol miktarda protein, mineral ve B2 vitamini mevcut.
Kalsiyum açısından da oldukça zengin olan yoğurt suyunun özellikle süt içmekten hoşlanmayan çocuklara takviye amaçlı olarak verilmesinde fayda var. Yoğurt suyunun faydalarını bir kaç başlık altında toplayalım.

sağlıklı beslenme

Yoğurt Suyunun Kemiklere Faydası

Yoğurt suyunun kemiklere faydası tartışılamayacak kadar fazla. Özellikle Osteoporoz hastalığı ile karşı karşıya kalan kırk beş yaş üzeri hanımların bu gıdayı sıklıkla tüketmesinde fayda var.

Ayrıca dişler için de bulunmaz bir kalsiyum takviyesidir. Yoğurt suyu diş minesinin güçlenmesini sağlar. Çocuk emziren hanımların en çok şikâyet ettikleri diş kaybını yoğurt suyu ile önlemesi mümkün.

Çünkü çocuğun ihtiyacı olan vitamin ve kalsiyumu anne sütü aracılığı ile yoğurt suyundan alması mümkün. Böylelikle anne vücudunun ihtiyacı olan kalsiyum ve vitaminler annede kalır.

Yoğurt Suyunun Bağırsaklara Faydası

Yoğurt suyunun bağırsaklara faydasını artık bilmeyen yoktur herhalde. Yoğurt suyu içerisinde bulunan faydalı bakteriler sayesinde, bağırsaklarda meydana gelen tembellik, aşırı hızlı çalışma ve kanser içerikli hücreler gibi sorunların yok edilmesi bu faydalı bakteriler sayesinde meydana gelir.

Vücut zaman içerisinde kaybolan bu faydalı bakterileri kendisi üretemez. Bu nedenle bu bakterileri sağlayacak ek bir gıdaya ihtiyaç vardır. Bu gıda da şüphesiz ki yoğurt suyudur. Yoğurt suyundan sağlanan bu faydalı bakteriler sayesinde düzenli çalışan bağırsaklar vücuttaki aşırı yorgunluk ve halsizlik gibi sıkıntıların da yok olmasını sağlar.

Yoğurt Suyu Böbrek Şikâyetlerine de İyi Geliyor
Böbreklerinde taş ve kum gibi şikâyetleri sık sık yaşayanlar için yoğurt suyu muhteşem bir ilaç. Yoğurt suyunun böbreklere faydası bu şekilde ortaya çıkıyor.

Böbreklerde meydana gelen ve sıklıkla tekrarlayan küçük çaplı taş ve kum sıkıntılarını yoğurt suyunu sık sık tüketerek yok etmeniz mümkün. Yoğurt suyu vücudun bu tür sorunlardan arınması için doğal bir kaynak. Yoğurt suyu uzun vade kullanıldığı zaman bu tür oluşumların temelli önüne geçebiliyor.

Kolesterol ve Tiroit Bezi Hastalıklarına Son Çare Yoğurt Suyu
Yoğurt suyunun zayıflamak için kullanılması daha önce diyetisyenlerden duyduğunuz bir gerçektir. Fakat yoğurt suyu sadece vücuttaki yağların yakılmasını sağlamakla kalmıyor... Zayıflamak için çaba harcayıp da bir türlü başaramayanların en büyük probleminin tiroit bezlerinin az çalışmasından kaynaklandığını artık herkes biliyor. Peki, bu sorunun önüne geçmenin en etkili yolu nedir?

Tabi ki de yoğurt suyu. Ayrıca kolesterol sorunu yüzünden diyet yapamayanların da en büyük çaresi yoğurt suyu. Bu şu demek oluyor ki yoğurt suyu hem tiroit bezlerinin düzgün çalışmasını sağlıyor hem de kolesterolü düzenliyor.

Ayrıca yoğurt suyu tüm bunları sağlarken vücutta meydana gelen zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak vücutta meydana gelen ödem gibi şişkinliklerin yok olmasını ve kilo sanılan fazlalıkların atılmasını sağlıyor.

Vücut Sağlığı ve Gelişimi İçin Yoğurt Suyu Tüketin

Yoğurt suyunun yukarıda sayılanlardan hariç daha bir sürü faydası mevcut. Bu faydaları saymakla bitmez ama Türk toplumunda sıkça görülen rahatsızlıklar olarak diyabet, reflü, obezite, bağırsak solucanları ve kemik erimesini saymak mümkün.

Tatlıya fazla düşkün bir milletin çocuğu olarak tavsiyem yoğurt suyunu bol bol tüketin ki ileride veya genç yaşlarda diyabetle uğraşmak zorunda kalmayın. Her ne kadar genetik bir rahatsızlık olduğu bilinse de kontrol altına almak doğru yöntemler ile mümkün.
→ Bir önceki Açlık Otu Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'açlık otu, faydaları, zayıflatır mı, hakkında, bilgiler' hakkında bilgiler verildi.