Açlık Otu Zayıflatır mı?

- 23:07
Açlık otu zayıflatır mı? Bu sorunun gerçek cevabını ancak eski aktarlardan açık bir şekilde bulmak mümkün olabilir. Biz de size onlardan aldığımız bilgilere göre birazını aktaralım. Açlık otu olarak bilinen kara sinameki, tabiri caiz ise erkek sinamekinin doğal tıp literatüründe doğal müshil olarak geçtiği biliniyor.
Bu nedenle eski Türkler bu bitkiyi evlerinde sürekli bulundururmuş. Günümüzde de bu bitki zayıflama aracı olarak kullanılıyor. Birçok sağlıklı etkisinin yanında yan etkileri de mevcut olabilir. Bu nedenle bu bitki kullanılmadan önce doktor kontrolünden geçmekte fayda var.

açlık otu ile zayıflama

Açlık Otunun Zayıflatma Yöntemi Nedir?

Açlık otunun zayıflatma yöntemi tahmin edildiği üzere bağırsakları çalıştırmak ile başlıyor. Fakat tabi ki bu kadar ile bitmiyor. Afrika topraklarında daha çok yetişen ve Latincede Folliculj Sennae Leguminosae olarak geçen kara sinamekinin en büyük özelliklerinden bir tanesi yağ yakma özelliği. Erkek sinamekinin zayıflatmak dışında da çok büyük faydaları mevcut. Osmanlı tıp mutfağında sıkça kullanılan bu muhteşem bitkinin aynı zamanda tansiyon dengeleme özelliği de mevcut.
Tavsiye Yazı
 Çörek Otu Zayıflatır mı?

Açlık Otunun Diğer Faydaları

Açlık otu zayıflatırken aynı zamanda birtakım rahatsızlıklarınıza da çözüm oluyor. Mide ağrıları, gaz sancıları gibi sorunları ortadan kaldırırken, tansiyonunuz da dengeliyor. Bir tutam açlık otu, bir tutam anason ve rezene ile karıştırılıp çay olarak demleniyor ve sabah akşam aç karnına olmak üzere tüketiliyor.

Açlık otu zayıflatıyor. Zayıflatırken de sağlık veriyor fakat her gıdada olduğu gibi açlık otunu da fazla tüketmenin beklenmeyen etkileri görülebilir. Açlık otunu hem meyvesi hem de yaprakları ayrı ayrı tüketilebiliyor.

Modern Tıbba Göre Açlık Otu

Zayıflatan açlık otu modern tıp dünyasında da sıkça kullanılan bir bitkidir. Sindirim sistemini olabildiğince hızlandıran bu bitki bu özelliği sayesinde yağ de yaktırıyor. Açlık otu aynı zamanda böbreklerde oluşan kumları da döküyor.

Bu otu kullanmasında sakınca olan tek birey basura meyilli olan bireydir. Çünkü otu içmeye başladıktan sonra ishal olma olasılığınız yüksek. Bazı kişiler bu ottan dolayı yaralar çıktığını ve hatta basur olduklarını bile söylüyorlar.

Açlık Otu Tokluk Hissi Veriyor

Açlık otunun zayıflatma etkisi bu kadar ile kalmıyor. Açlık otu bağırsakları çalıştırırken aynı zamanda kişilerde tokluk hissi veriyor. Bu sayede daha hızlı ve etkili bir şekilde zayıflamanızı da sağlıyor. Kronik kabızlık probleminiz varsa açlık otu kullanmanız gereken en önemli gıda takviyelerinden bir tanesi olabilir. Açlık otu bağırsakları çalıştırırken, bağırsaklarda biriken toksinlerinde önemli bir kısmının atılmasında yardımcı oluyor. Bu sayede vücutta oluşan, özellikle karın bölgesinde meydana gelen şişkinliğin yok olmasını sağlıyor.

Açlık Otunun Cilde de Faydası Var

Açlık otunun ödem attırıcı ve toksinleri yok edici etkisinden daha önce bahsetmiştik. Vücut bu tür problemlerden arındıktan sonra cilde bir canlılık ve renk geliyor. Ciltteki lekelerin iç hastalıklardan kaynaklanan kısımları yok oluyor. Bu sayede daha pürüzsüz ve canlı bir tene sahip olabiliyorsunuz.

Ayrıca unutmadan söylemekte fayda var ki açlık otu genellikle yüksek tansiyon problemi ile karşı karşıya olan kişilere önerilmektedir. Modern tıp yöntemlerine göre daha etkili olduğu düşünülen alternatif tıbbın tansiyon ve böbrek taşı gibi sorunlarda daha ileri safhada olduğu düşünülüyor.

Bunun başlıca nedeni ise insan vücudunun uzun süre kullanım sonucunda bazı ilaçlara karşı bağışıklık yapması. Birçok bitkinin bağışıklık problemi olmamakla birlikte, etkisini çok daha çabuk gösterdiği kanıtlanmış bir gerçektir. Son olarak açlık otu bağırsak parazitlerini döküyor.
→ Bir önceki Sarı Kantaron Yağının Faydaları başlıklı yazımızda 'sarı kantaron, faydaları, ne işe yarar, neye faydalıdır' hakkında bilgiler verildi.