Karatay Diyeti Yapanların Yorumları

- 01:03
Karatay diyeti yapanların yorumları nelerdir? Bu yazımızda size Karatay diyeti nedir, nasıl uygulanır ve bu diyeti yapanların yorumlarından bahsedeceğiz. Öncelikle Karatay diyeti yapanlar neler söylüyor buna bir göz atalım.
diyet yapanların yorumu

Karatay diyeti yapan kişiler genel olarak sonuçtan memnun kaldıklarını ifade etmektedirler. Bu yorumlarını birçok farklı forum siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden inceleyebilir ve okuyabilirler.

Kişilerin çoğu uzun yıllar boyunca diyet yaptıkları halde kilo veremediklerini, hata diyet yapmak için aç kaldıklarını ne kadar spor yapsalar da bir türlü veremediklerini söylüyorlarken Karatay diyeti sayesinde aç kalmadan sağlıklı olarak kilo verdiklerini ifade etmektedirler. Bu yorumlara bakıldığı zaman Canan Karatay’ın hazırlamış olduğu diyet listesi birçok insan tarafından büyük ilgi ve önem görmektedir. Peki, bu kadar popüler olan Karatay diyeti nedir?

Canan Karatay Diyeti Nedir?

Canan Karatay diyeti nedir? Karatay diyeti bildiğiniz diyet listelerinden tamamen farklıdır. Amaç işlenmemiş ve doğal besinleri kullanarak kilo vermektir. Karatay diyetin asıl amacı ancak kilo vermek değil sağlıklı beslenme şeklini öğrenmek ve alışkanlık haline getirmektir. Birçok diyet listeleri denenerek sonucunda verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alırsınız. Ancak Karatay diyeti ise verdiğiniz kiloları geri almak yerine sağlıklı beslenmeyi hayatınıza yerleştirmeyi hedeflemektedir.
Tavsiye Yazı➥ Canan Karatay'dan Beslenme Önerileri
Karatay Diyetini Diğer Diyetlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Karatay diyetini diğer diyetlerden ayıran özelliklerin başında diğer diyetlerde doğru olarak kabul edilen birçok şeyin yanlış olduğunu savunmasıdır. Böyle olunca da günümüzde onca yapılan diyetlerin hepsi boşa çıkmaktadır. Her noktada vurgulanan şudur ki Karatay bir diyet programı değil sağlıklı beslenme kültürü olarak görülmektedir. Yani yapılan bu diyetle daha uzun ve daha sağlıklı yaşamak hedeflenmektedir. Karatay diyeti insan metabolizmasının normal olarak çalışmasını sağlar.

Diğer diyetlerde söylenen ‘’azar azar sık öğünle beslen’’ mantığı bu diyette saf dışı edilmiştir. Az ve sık yemek yerine doğru besin gruplarını doyana kadar yemek ve egzersiz yaparak kilo vermek birçok yaş grubu için yaşam tarzıdır.

Yine Karatay diyeti diğer diyetlerden farklı olarak kolesterol insan vücudu için faydalıdır demektedir. Canan Karatay, kolesterole neden oluyor diye bu zamana kadar diğer diyet programlarında yasaklanmış olan yoğurt, peynir, süt, balık, pastırma, kırmızı et, tereyağında yumurta ve kuruyemiş gibi besin gruplarının gerekli ve çok faydalı olduğunu söylemektedir. Yani Karatay diyetinde saydığımız bu besinleri tüketmek serbesttir.

Diğer diyetler gibi Karatay diyeti kısa sürede çok kilo vermeyi hedeflemez. Karatay’a göre önemli olan ilk aşama kilo almamaya başlamanız. Böyle olunca insan vücudu yağ depo edemez, yağ depo edemediği için önceden depolanmış yağlar durağanlık dönemine girilince kilo verilmeye başlanır. Karatay diyeti sağlıklı beslenmeyi hedeflediği için verilen kilolar geri alınmaktadır.

Karatay diyetinde besin miktarı değil besin grupları söz konusudur. Besin grupları içerisinde bulunan karbonhidrat Karatay diyetinde asla tüketilmemesi gerekir. Canan Karatay insan vücudunda yağ değil karbonhidrat depolandığını savunmaktadır. Bu nedenle de Canan Karatay insan vücudunda depolanan yağ miktarının tüketilen karbonhidrat ve insanın hareketsiz olmasına bağlamaktadır. Diğer diyetlere göre bu diyette kuruyemiş tüketmek oldukça faydalıdır. Bu diyette yenmesi kesinlikle yasak olan besinler işlenmiş gıdalar, şekerli gıdalar, hamur işleri ve ekmektir. Yine bu besin gruplarının içerisine meyvelerde girmektedir. Bunun nedeni de meyvede bulunan şeker insülin direncine neden olmaktadır. Bu diyette kalori hesabı değil glisemik indeksi hesaplanmaktadır.

Karatay Diyetinde Serbest Olarak Tüketilecek Besinler Nelerdir?

Karatay diyetinde serbest olarak tüketilecek besinler glisemik indeksi düşük olan gıdalar gelmektedir. Karatay diyetinde diğer diyet programların tam aksine yağlar kesinlikle tüketilmesi gereken besinlerdendir. (doğal köy tereyağı ve doğal zeytinyağı) Karatay’a göre kaçılması gereken besin şekerdir yağ değil. Yağlardan sonra tüketilmesi gereken en önemli besin kırmızı ettir. Ancak Karatay diyetinde kırmızı etten ziyade balık tüketmekte çok önemli bir kavramdır. Bunların yanında günde en az 2 yumurta, mevsim sebzeleri, keten tohumu, fıstık, badem, fındık, ceviz, peynir, süt, ayran, yoğurt, kuru meyve ve her türlü bakliyat bol tüketilmesi gereken besinler arasında bulunmaktadır.

Karatay Diyeti Püf Noktaları Nelerdir?

Karatay diyetinin püf noktaları;
· Suyu bol içmek
· Çok fazla hareket etmek
· En geç saat 20.00’de yemeğinizi yiyin.