Zayıflatan Pancar Detoksu

- 00:13
Sağlıklı bir yaşam sürmek için sağlıklı bir vücuda sahip olmamız gerektiğini unutmamalısınız. Nitekim vücudumuzun her anlamda iyi olması bizlerin daha iyi bir yaşam sürmesine neden olacaktır. Bu aşamada çağımızın en önemli ve en sık görülen hastalıklarından biri olan obezite akla ilk gelenler arasındadır. Tabi ki sadece obetize olarak kıyaslamak yanlış olacaktır. Birazcık bile kilonuzun fazla olması sağlıksız bir yaşam sürmenizi sağlayacak ve büyük sorunlar ile sizleri karşı karşıya bırakacaktır.Dünya’da milyonlarca kişi çeşitli zayıflama yöntemleri ile incelmeye ve kilo vermeye çalışmaktadır. Tabiki bazen doğru sonuçlar elde edilse de bazen kilo alımı hızla devam etmektedir. Bu konuda zayıflatan pancar detoksu sizlere ciddi anlamda yarar sağlayacaktır.

Detoks ile kalıcı kilo vermek fazlasıyla mümkündür. Kısa bir süre içerisinde istediğiniz görünüme sahip olabileceksiniz. Detoksa geçmeden önce pancarın yararlarını inceleyelim.

zayıflama

Pancarın Faydaları

Pancarın yararlı saymakla bitecek gibi değil. Biz özellikle zayıflama konusunda nasıl yararlarının olduğunu inceleyerek arzu ettiğimiz kiloya ulaşalım. 

➧ Bağışıklık sistemini destekler,

➧ Bağırsakların çalışmasını sağlar,

➧ Metebolizmayı hızlandırır ve düzene sokar,

➧ Kanının temizlenmesine yardımcı olur,

➧ Zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır,

➧ Karaciğerin çalışmasını destekler,

Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikler zayıflamak için önemlidir. Tabi ki bunun dışında pancarın ciddi anlamda yararlarının olduğunu da unutmamalısınız. Örneğin kansere, iltihaplı hastalıklara, göz sorunlarına tamamen son verir.

Pancar Detoksu Yapılışı ve Tüketimi

Pancar detoksu günde en az iki defa tüketilmelidir. Bu birazda sizin seçiminize kalmış bir durumdur. Genellikle uzmanlar tarafından yemekten önce tüketilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Fakat yemek sırasında da tüketilebilir. Kilonuzu kontrol altında tutmak için akşam yemeklerinde kullanmanız daima yarar sağlayacaktır. Aç karnına için 10 kilo vereceksiniz gibi bir yanıltmacası bulunmamaktadır.

3 adet sert, yuvarlak, lekesiz ve yoğun kırmızı renkte olan pancarları seçmelisiniz. Bunu güzel bir şekilde katı meyve sıkacağından geçiriniz. Pancarların iyi yıkandığından ve temizlendiğinden emin olmalısınız. 4 parçaya ayırarak sıkmalısınız.

Geriye kalan posasını kullanmamanız gerekmektedir. Elde etmiş olduğunuz suyu gün içerisinde dediğimiz şekilde tüketebilirsiniz. Her kullanımızda taze olmasına özen göstermelisiniz. Bugün sıkayım bu hafta kullanırım gibi bir durum söz konusu olmamalı.

Meyveler ile Pancar Detoksu

Pancar detoksu sadece tüketmeyi sevmeyenleri birazcık zorlayacaktır. Bu nedenle de meyveler ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Tabi ki bu aşamada sizlere önereceğimiz meyveleri kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.

➧ 1 adet kırmızı pancar

➧ 1 adet kivi (sert olanını tercih etmelisiniz)

➧ 1 adet diyet elması (yeşil elma olarak da adlandırılmaktadır)

➧ 1 adet limon

➧ 1 dal maydanoz

➧ 1 dal ıspanak

➧ 1 çay bardağı su (sade maden suyu da kullanılabilir)
Belirtmiş olduğumuz ürünleri katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra birbirleri ile karıştırmalısınız. Daha sonrasında isse akşam yemeklerinden bir saat önce tüketmelisiniz. Diğer detoksta da belirttiğimiz gibi taze yapılmasına özen göstermelisiniz.