Zıplamak Zayıflatır Mı?

- 22:14
Türkiye’de ve Dünya’da binlerce kişi spor yaparak zayıflamaktadır. Obetize ve aşırı şişmanlık ile savaşılan bu dönemlerde sporun nasıl bir yarar sağladığı sürekli olarak lanse edilmektedir. Spor tamamen vücudunuzun şekle girmesin sağlayacaktır. Tabiki sporu sadece kilo aldım diye başlamanız doğru değildir. Hayatınızın her alanına yaymanız gerekmektedir. Bu şekilde yaşadığınız sürece istediğiniz fizik ve görünüm hayal olmaktan çıkacaktır.
zıplayarak zayıflama

Spor yapmak konusunda bilindiği üzere binlerce farklı sistem bulunmaktadır. Kondisyon için koşmanız veya kaslı olmanız için ağırlık çalışmanız gerekmektedir. Peki, zıplamak zayıflatır mı diyorsanız hep birlikte bu sorunun cevabını arayalım.

Detaylı inceleme yapmadan önce zıplamanın ciddi anlamda zayıflattığını unutmamalısınız. Kısa bir süre içerisinde kalıcı olarak kilo vermenizi sağlamaktadır. Lâkin doğru şekilde ve sistematik olarak zıpladığınızda zayıflarsınız.

Zemin Üzerinde Zıplamak

Düz zemin üzerinde zıplamak ciddi anlamda önemlidir. Bunun için öncelikle engebeli olmayan yani düz bir zemin üzerinde bulmanız gerekmektedir. Engeli zeminlerde yapabileceğiniz zıplamalarda sizleri zayıflatır. Fakat dengesiz düşüşler bacaklarınızın zarar görmesini sağlayabilir. Bu nedenle de düz zemin kesinlikle önceliğimizdir.

Bulunduğunuz zemin üzerinde dik bir pozisyonda zıplayabilirsiniz. Yani stense çökmenize kesinlikle gerek yok. Bu şekilde periyodik olarak zıplamalısınız. Örneğin 10 kere zıpladınız 20 saniye dinlenin ve tekrar 10 kere zıplayın. Bunu bu şekilde 4 veya 5 kere tekrarlayabilirsiniz. Yatmadan önce veya herhangi bir boşluğunuzda zıplayarak zayıflayabilir miyim sorusunun cevabını canlı canlı öğrenebilirsiniz. Açık hava da yapmanız kesinlikle mantıklı bir seçim olacaktır.

İp Atlayarak Zıplamak

Sporcuların gün içerisinde yüzlerce kez ip atladığını bilirsiniz. Genel olarak baktığımız zaman ip atlamak bacak kaslarının tamamen çalışmasını sağlamaktadır. Böylece kalça başta olmak üzere basen bölgeleri tamamen sıkılaşır. Bir nevi bölgesel incelme gibi bir durumda diyebilirsiniz. Gün içerisinde sabah ve akşam tekrarlayabilirsiniz. Sporcu olmadığınızı düşünürsek yavaş yavaş arttırmanızda yarar var.
  • 15 dakika boyunca ip atlamak: 90 kalori 
  • 30 dakika boyunca ip atlamak: 180 kalori
  • 1 saat boyunca ip atlamak: 360 kalori 
Yukarıda da belirttiğimiz gibi yavaş yavaş attırabilirsiniz. Tabiki ip atlama olayını periyodik setler halinde de yapabilirsiniz. Örneğin 15 dakika ip atladıktan sonra birkaç dakika durup tekrar atlayabilirsiniz. Vücudun ısınıp soğumasından ziyade sıcak tutulması daha önemlidir. Zıplamak zayıflatır mı sorusunun cevabını ip atlayarak başarıya ulaştırabilirsiniz.
Tavsiye Yazı
➥ İp Atlayarak Zayıflama

Trambolin İle Zıplamak


Amerika Birleşik Devleti’ne ait videolar izlediğiniz zaman mutlaka bahçe içerisinde bir trambolin görmüşsünüzdür. Genel olarak herkesin aklına gelen ilk soru bunu ne yapıyor acabadır. Trambolin spor yapan bireyler için kesinlikle olması gereken bir araçtır. Doğru kullanıldığı takdirde vücut içerisinde bulunan bütün kas sistemine faydası vardır. Sadece bacak ve basen ile daraltmak doğru olmayacaktır.

➧ 15 dakika boyunca trambolin ile zıplamak: 70 kalori

➧ 30 dakika boyunca trambolin ile zıplamak: 140 kalori

➧ 1 saat boyunca trambolin ile zıplamak: 210 kalori

Zıplayarak zayıflamak fazlasıyla mümkündür. Üç sistemi de hayatınızın her alanında kullanabilirsiniz. Uzun vadede kullanmanız gerektiğini kesinlikle unutmamalısınız. Yani bugün zıpladım ama yarın kilo vereyim gibi bir düşünce söz konusu değildir. Yaptıkça zayıflamaya devam edeceksiniz.